Έχει αρχές και αξίες…

Έχει αρχές και αξίες…

Όσοι βρεθήκαμε το απόγευμα της Τετάρτης (22/6) στο «Βελλίδειο», όπου διεξάγονταν η τακτική γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Αρη, διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι ο σύλλογος αυτός, έτσι όπως είναι δομημένος, δεν είναι σαν τους άλλους…

Την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι δημοκρατικές διαδικασίες αυτού του μοναδικού και πρωτοποριακού εγχειρήματος στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ξεκινούσε η «καταιγίδα» των αποκαλύψεων και των προσαγωγών των υπόπτων με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα στημένων αγώνων και ξέπλυμα βρώμικού χρήματος.

Από τη μια πλευρά είχαμε την έκφραση της δημοκρατίας σε καθαρό και έντιμο επίπεδο και από την άλλη το… παρακράτος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δύο γεγονότα, που –αν μη τι άλλο- δίνουν αξία στη Λέσχη και δείχνουν με τον πιο παραστατικό τρόπο την διαφορετικότητα του Αρη.

«Ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια κινείται στη διαφάνεια αναδεικνύοντας τη σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών. Αυτό που φοβάται ο Αρης είναι το “βρώμικο” περιβάλλον γιατί είναι έξω από αυτό. Υπό υγιείς συνθήκες θα μπορούσε να κάνει μεγάλα πράγματα». Τάδε έφη, ο γενικός γραμματέας του φορέα, Θόδωρος Εμμανουηλίδης.

Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι βαριά άρρωστο. Βρίσκεται στην εντατική. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πλέον έχουμε πιάσει τον πάτο του βαρελιού.

Από την άλλη μέσα από αυτό το σκηνικό σήψης αναδεικνύονται κάποιες άλλες αξίες. Αργά ή γρήγορα έρχεται η δικαίωση για αυτούς που παλεύουν τίμια και έχουν «καθαρά χέρια». Ο Αρης, όπως απέδειξε κατ’ επανάληψη, έχει αξίες, αρχές, ιδανικά και είναι μπροστάρης σε πολλά πράγματα, δείχνοντας τον δρόμο.

Όπως και με την Λέσχη Φίλων Αρη. Όπως έγραψε το Onsports ήταν μια γενική συνέλευση που τα είχε όλα, εκτός από την παρουσία των οικονομικά τακτοποιημένων μελών που απαιτούνταν (το 50%+1), προκειμένου να συζητηθούν και να τεθούν προς ψήφιση οι αλλαγές και τροποποιήσεις σε διατάξεις του καταστατικού. 

Στο δια ταύτα, θα πρέπει άπαντες, ακόμη και αυτοί που έχουν διαφορετική άποψη, να σέβονται τους θεσμούς και τις διαδικασίες και να τους αντιμετωπίζουν με την ανάλογη σοβαρότητα.



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved