«Η Λέσχη αποτελεί μονόδρομο»

«Η Λέσχη αποτελεί μονόδρομο»

Για την συνέλευση της Λέσχης Φίλων Άρη, την πρόταση διαγραφής Σκόρδα αλλά και το φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς, μίλησε ο Γιάννης Κόντης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, εκτός από τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο, αναφέρθηκε και στα όσα έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το βράδυ της Τετάρτης (22/06), εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ίσως ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Κόντη στο «Αθλητικό Metropolis»:

Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην υπόθεση του Καστίγιο λέγοντας: Περιμένουμε τον Καστίγιο να έρθει με την ελευθέρας του από τη Σαχτάρ και να υπογράψει το συμβόλαιό του στον Άρη. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία».

Για την τακτική γενική συνέλευση της Λέσχης: «Ήταν μια απολογιστική συνέλευση την οποία παρακολούθησαν περίπου 1500 άτομα. Το πιο σημαντικό είναι η σύμπνοια που επικράτησε –παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε η πλειοψηφία των μελών για να αλλάξουν κάποια πράγματα στο καταστατικό- οι σαφείς εξηγήσεις του προεδρείου της Λέσχης για την προσπάθεια του φορέα. Το μοντέλο της Λέσχης για ομάδες σαν τον Άρη που δεν υπάρχουν μεγαλομέτοχοι είναι μονόδρομο να μεγαλώσει, γιατί εδώ βλέπουμε για παράδειγμα ότι με ένα άτομο δύο ομάδες καταστρέφονται».

Ερωτηθείς μήπως η Λέσχης δεν έχει πείσει ακόμα τον κόσμο των «κιτρίνων»: «Δεν θα το έλεγα αυτό ειδικά όταν έχει αυξανόμενη προσέλευση και έχει φτάσει να αριθμεί 9000 μέλη στα πέντε χρόνια της ύπαρξής της. Δεν μπορείς ξαφνικά, από τη μία μέρα στην άλλη, να έχεις 50.000 μέλη. Να είμαστε ρεαλιστές, δε σημαίνει για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός που έχει 1,5 εκατομμύριο φιλάθλους στην Ελλάδα ότι συμμετέχουν ενεργά όλοι τους στα κοινά της ομάδας. Ο κόσμος του Άρη έχει διαφυλάξει το μοντέλο της Λέσχης και ελπίζω ότι σύντομα θα φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερα νούμερα».

Για την πρόταση διαγραφής του Λάμπρου Σκόρδα: «Δεν πάρθηκε καμία απόφαση, απλά έγινε μια πρόταση από μέλος της Λέσχης και υπερψηφίστηκε. Δεν μπορεί να μας κοροϊδεύει ο κάθε ένας από τη δική του σκοπιά. Ο κ. Σκόρδας βλέπει διαφορετικά τα πράγματα, λέει ότι είναι το νούμερο ένα, με τη συμπεριφορά του όμως απαξιώνει τη Λέσχη λέγοντας ότι ο φορέας και οι συνελεύσεις του κοροϊδεύουν τον κόσμο. Αυτή η συμπεριφορά του είναι που οδηγεί στη διαγραφή του. Και όταν απαξιώνεις είσαι επικίνδυνος για τη συνέχιση αυτού του εγχειρήματος. Δε νομίζω ότι η Λέσχη χρειάζεται τον κ. Σκόρδα και τον κάθε Σκόρδα. Επί έξι μήνες, πριν αρχίσουν οι εκλογές και μετά από αυτές, έλεγε ότι η σύζυγός μου έχει φέρει όλους τους παίκτες στον Άρη. Εγώ τον προκάλεσα να το αποδείξει αυτό που λέει με στοιχεία, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ξέρετε πόσοι διαφώνησαν στην διαγραφή του από τους 1500 που ήταν παρόντες; Οι 11 ή 12. Ακόμα και αυτοί που τον ψήφισαν και τον πίστεψαν έχουν απηυδήσει με τον τρόπο του. Πιστεύω οπαδοί άλλων ομάδων πρέπει να τον κηρύξουν επίτιμο πρόεδρό τους».

Για το φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς που όμως ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί: «Προσπαθούμε μέχρι και σήμερα γιατί υπάρχει πρόβλημα με τα αεροπορικά εισιτήρια. Είναι δύσκολη περίοδος στην Αργεντινή γιατί είναι η καλύτερη για διακοπές και στη Μπόκα ψάχνουν 50 θέσεις. Η τελευταία προσπάθεια θα γίνει σήμερα, αλλιώς ενδέχεται να εξετάσουμε μια άλλη ημερομηνία για το φιλικό αυτό».

-Για τις εξελίξεις στο θέμα των «στημένων» αγώνων: «Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία αν είναι δίκαιες ή άδικες οι συλλήψεις. Για μένα είναι πολύ σημαντικό που άρχισε αυτή η διαδικασία και σε αυτή συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ. Πιλάβιος, γιατί αν δεν ήθελε δεν θα είχε προχωρήσει αυτό αλλά και η κ. Παπανδρέου που όπως φαίνεται έχει τα κότσια πολύ περισσοτέρων ανδρών. Αισθάνομαι αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την γνησιότητα των ποδοσφαιρικών αγώνων στη χώρα μας. Πλέον και μόνο που ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχει μια… ομπρέλα που μπορεί να εντοπίσει ανά πάσα στιγμή τον καθένα είναι ένα εμπόδιο για όποιον σκέφτεται σοβαρά. Θέλω να πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή να δούμε τα πράγματα διαφορετικά».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved