«Επικράτησε η δημοκρατία»

«Επικράτησε η δημοκρατία»

Για την Τακτική Συνέλευση του Φορέα που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο, μίλησε ο Θεόδωρος Εμμανουηλίδης.

Ο Γενικός Γραμματές της Λέσχης Φίλων Άρη, μίλησε στον «ARIS Fm 92,8» και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να κάνει μεγάλα πράγματα αν ήταν στο βρώμικο κύκλωμα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μικρή συνέλευση του κόσμου που έδωσε το «παρών» στο Βελλίδειο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Θέλω να κάνω μια τοποθέτηση για όλα αυτά που έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Την αξία και την λάμψη της συνέλευσης την έδειξε η αρχή της εξάρθρωσης του βρώμικου ποδοσφαιρικού κυκλώματος. Το γεγονός ότι αυτά τα δύο γεγονότα γίνονταν ταυτόχρονα, δίνει αξία στη Λέσχη Φίλων Άρη.

Από τη μία είχαμε την έκφραση της δημοκρατίας, σε καθαρό και έντιμο επίπεδο και από την άλλη το παρακράτος του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Άρης πρέπει να μπει μπροστάρης στην προσπάθεια εξυγίανσης που γίνεται και να συσπειρώσει γύρω του τις δυνάμεις του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Σύλλογος κινείται όλα αυτά τα χρόνια στη διαφάνεια αναδεικνύοντας τη σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών. Αυτό που φοβάται ο Άρης είναι το «βρώμικο» περιβάλλον γιατί είναι έξω από αυτό. Υπό υγιείς συνθήκες θα μπορούσε να κάνει μεγάλα πράγματα».

Σχετικά με την μικρή  προσέλευση του κόσμου στη χθεσινή συνέλευση: «Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι. Είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τόσο το Δ.Σ της Λέσχης, όσο και τα ίδια τα μέλη της. Θέλουμε τη μαζική συμμετοχή του κόσμου. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία που υπάρχει, και όλοι να είναι πάντα κοντά στην ομάδα».


Για το τι κρατάει μετά και από την ολοκλήρωση των διαδικασιών: «Σίγουρα τη δημοκρατικότητα που υπήρχε. Κατατέθηκαν εγγράφως προτάσεις στο Δ.Σ του Φορέα για να συζητηθούν και όλοι μίλησαν ελεύθερα λέγοντας τις ενστάσεις τους και τις προτάσεις τους».

Όσον αφορά τις διευκολύνσεις που πρότεινε η Λέσχη για τα μη οικονομικά τακτοποιημένα μέλη: «Αυτό είναι κάτι που είχαμε προαναγγέλλει. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα μέλη μας, που δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να καλύψουν τα προηγούμενα έτη, με 10 ευρώ για κάθε προηγούμενο χρόνο να τακτοποιηθούν και να έχουν τα δικαιώματα που πρέπει. Είναι μια κίνηση που δείχνει ότι θέλουμε όλο τον κόσμο στη Λέσχη».

Για τις νέες κάρτες μέλους: «Από εδώ και πέρα κάθε χρόνο θα αλλάζουν τόσο για τα τακτικά όσο και για τα δόκιμα μέλη. Έτσι θα αποκτούν συλλεκτική αξία και ο κόσμος θα τις κρατάει σαν ενθύμιο».

Για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να γίνουν αλλαγές και τροποποιήσεις στο καταστατικό και πότε πρόκειται να πραγματοποιηθούν: «Την επόμενη χρονιά και πιθανότατα τον Ιανουάριο θα γίνει μια έκτακτη γενική συνέλευση, την οποία πέρα των άλλων θεμάτων, θα συζητηθεί και η τροποποίηση του καταστατικού. Να τονίσω πως δεν αναμένεται να γίνουν μεγάλες αλλαγές. Απλώς θα πραγματοποιηθεί μια βελτίωση του καταστατικού, το οποίο θα είναι πιο εύχρηστο και κατανοητό».

Αναφερόμενος σε κάποιες εντάσεις που δημιουργήθηκαν αλλά και στην πρόταση που έγινε για τη διαγραφή του κ. Λάμπρου Σκόρδα: «Το να υπάρχουν αντίθετες απόψεις είναι υγεία μέσα σε μια δημοκρατική διαδικασία. Απλώς δεν θα πρέπει να ξεφεύγουν από τα όρια μέσα σε ένα κόσμιο και ευπρεπές επίπεδο.

Όσον αφορά την πρόταση διαγραφής του κ. Σκόρδα, το σώμα ψήφισε υπέρ αυτής. Το θέμα παραπέμπεται στο Δ.Σ της Λέσχης, το οποίο είναι αρμόδιο και σύμφωνα με το καταστατικό θα αποφασίσει για οποιαδήποτε ποινή ή διαγραφή. Αυτό σημαίνει ότι θα συγκροτηθεί σε σώμα, θα κληθεί το μέλος σε απολογία και μετά από αυτή θα ληφθεί η απόφαση. Αυτήν βέβαια το μέλος έχει δικαίωμα να την προσβάλλει. Σε αυτή την περίπτωση, στην επόμενη συνέλευση θα επικυρωθεί ή όχι η ποινή του Δ.Σ.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Θεόδωρος Εμμανουηλίδης, σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν περί παρατυπιών και μη δημοκρατικών διαδικασιών: «Εμείς προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε την διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όποιος θεωρεί ότι έχει γίνει κάποια παρατυπία και νιώθει ότι προσβλήθηκε, μπορεί να απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved