Εξελίξεις σε όλα τα «μέτωπα»...

Εξελίξεις σε όλα τα «μέτωπα»...

Η έναρξη της φετινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού σιγά-σιγά πλησιάζει, με αποτέλεσμα οι ιθύνοντες του πειραϊκού συλλόγου να εντείνουν τις προσπάθειες τους για τη μεταγραφική ενίσχυση των πρωταθλητών.

Σε… φουλ ρυθμούς δουλεύουν οι μεταγραφικοί «μηχανισμοί» του Ολυμπιακού τις τελευταίες μέρες, καθώς το ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας πρέπει να σχηματιστεί  -τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του-  μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Κι αυτό διότι ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει από καιρό δεσμευτεί στον προπονητή της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε, ότι θα έχει στην διάθεση του  -σχεδόν-  όλους τους παίκτες με το ξεκίνημα της φετινής προετοιμασίας (4/7 η «πρώτη», 9/7 η αναχώρηση για Ζέεφελντ).

Ο Φέισα και οι… άλλοι

Η άφιξη και η δεδομένη πλέον συμφωνία με τον Λιούμπομιρ Φέισα φαίνεται πως έχει… ανοίξει την όρεξη των ιθυνόντων του Ολυμπιακού για την αγορά της Σερβίας και γενικότερα της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας…

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από κύκλους των «ερυθρόλευκων», στο μεταγραφικό στόχαστρο των πρωταθλητών βρίσκονται μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σερβικού ποδοσφαίρου, καθώς όπως όλα δείχνουν στον Πειραιά έχουν αποφασίσει να «επενδύσουν» στη συγκεκριμένη «σχολή».

Ένα εξ αυτών των ταλέντων, ο 20άχρονος Αλεξάνταρ Κάταϊ της Βοϊβοντίνα, τόνισε στην εφημερίδα «Sportday» ότι τον ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό ο Ολυμπιακός. Ο Κάταϊ την τελευταία σεζόν είχε 23 συμμετοχές και 3 γκολ στο πρωτάθλημα με την φανέλα της Βοϊβοντίνα, ενώ καλύπτει τις θέσεις του επιτελικού χαφ και του περιφερειακού επιθετικού. Θεωρείται ένας από τους πλέον εξελίξιμους μεσοεπιθετικούς στην Σερβία κι έχει δύο συμμετοχές στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων.

Εκτός του 20άχρονου Κάταϊ, ο Ολυμπιακός κινείται «ζεστά» και για τον 22άχρονο δεξιό χαφ-εξτρέμ της Μόγκρεν, Πέταρ Γκρίμπιτς. Πρόκειται για βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας των ανδρών του Μαυροβουνίου, ενώ πέρσι μέτρησε 26 συμμετοχές και 5 γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες, εξάλλου, ρίχνουν το βλέμμα τους και σε ακόμα μικρότερες ηλικίες προσδοκώντας όχι απλώς σε καλύτερο αύριο, αλλά και… μεθαύριο! Στο πλαίσιο αυτού του μακροπρόθεσμου πλάνου ενίσχυσης της ομάδας, οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του  -μόλις 17 ετών-  Λούκα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος ανήκει επίσης στην πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου, Μόγκρεν. Τα σχόλια για την αξία και το ταλέντο του, τα οποία συνοδεύουν το όνομά του Τζόρτζεβιτς, είναι κάτι παραπάνω από κολακευτικά και δεν είναι τυχαίο ότι εικάζεται ότι τον έχει, ήδη, «τσεκάρει» η Μίλαν! Παίζει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ, ενώ μετράει ήδη τρεις συμμετοχές κι ένα γκολ με την Εθνική ομάδα Νέων της πατρίδας του.

Το «τσακάλι» και ο «νέος Εσιέν»

Στο μεταξύ, καθοριστικό θεωρείται το προσεχές τριήμερο για την υπόθεση του Κάρλος Σάντσες και κατ’ επέκταση του παίκτη που θ’ αποκτηθεί για να πάρει τη φανέλα του βασικού ανασταλτικού χαφ του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν στο… σπίτι του.

Ο 25άχρονος διεθνής Κολομβιανός μέσος της Βαλενσιέν φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, οπότε αναμένεται πλέον μία συνάντηση με τους ιθύνοντες της γαλλικής ομάδας, ώστε είτε να «κλείσει» θετικά (κάτι που ευελπιστούν οι Πειραιώτες) η υπόθεση, είτε οι Πειραιώτες να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για το «τσακάλι» και να στραφούν στις άλλες λύσεις, τις οποίες έχουν στο συρτάρι τους.

Επικρατέστερος για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, εφόσον η υπόθεση απόκτησης του Σάντσες καταλήξει σε «ναυάγιο», είναι ο Σαρλ Καμπορέ της Μαρσέιγ. Οι Πειραιώτες έχουν πολύ ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα το «νέο Εσιέν», όπως έχει χαρακτηριστεί ο ποδοσφαιριστής από τη Μπουρκίνα Φάσο, με τις πληροφορίες από την Πλατεία Αλεξάνδρας να κάνουν λόγο για προτίμηση του Βαλβέρδε στο πρόσωπό του εφόσον «χαλάσει» οριστικά του Σάντσες, ο οποίος αποτελεί τον διακαή πόθο του τεχνικού ηγέτη των «ερυθρόλευκων»…

Οι Έλληνες του καλοκαιριού…

Όσον αφορά στην εγχώρια αγορά και στην περιβόητη «ελληνοποίηση» του ρόστερ, στην Πλατεία Αλεξάνδρας έχουν ξεκάθαρη πολιτική και φιλοσοφία. Δεν πρόκειται να πληρώσουν υπεραξία κανενός ταλαντούχου Έλληνα ποδοσφαιριστή, κάτι άλλωστε, που αποδείχθηκε και στην περίπτωση του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος κατέληξε στην γερμανική Καϊζερσλάουτερν.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι διοικούντες τον σύλλογο του Πειραιά, αναμένεται να κάνουν επίσημη πρόταση στον Ατρόμητο για την απόκτηση του 22άχρονου χαφ, Ανδρέα Τάτου, αλλά και στον Πανσερραϊκό για τον Δημήτρη Ανάκογλου.

Για τον Τάτο, σε περίπτωση που οι απαιτήσεις των Περιστεριωτών δεν κινηθούν σε… επίπεδα εκτός λογικής, ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής πιθανότατα θα περάσει την πόρτα του Ρέντη. Στο τραπέζι μάλιστα, ενδέχεται να πέσει και το όνομα του Ντένις Επστάιν, καθώς στον Ατρόμητο φέρονται να… καλοβλέπουν τον 25άχρονο Γερμανό αριστερό χαφ ως αντάλλαγμα.

Το δεύτερο όνομα από την Ελλάδα, το οποίο ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά, είναι αυτό του Δημήτρη Ανάκογλου. Ο 19άχρονος μέσος του Πανσερραϊκού αρέσει σε πολλούς στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» και με δεδομένες τις καλές σχέσεις των δύο συλλόγων, δεν αποκλείεται η μεταγραφή να «κλείσει».

Όσον αφορά στην θέση του δεύτερου τερματοφύλακα, στον Πειραιά δείχνουν να κλίνουν προς την επιλογή Ελευθερόπουλου. Δεν θα πρέπει ωστόσο, ν' αποκλειστεί και η περίπτωση του νεαρού Ντιν Μπουζάνη, καθώς για τον μέχρι πρότινος keeper της Λίβερπουλ έχει εκφραστεί με κολακευτικά λόγια ο Εδουάρδο Μαθία. Και μέχρι στιγμής μόνο στον Ισπανό τεχνικό διευθυντή δεν έχει γίνει το... χατίρι για κάποιον παίκτη, σε αντίθεση με τις επιλογές Βαλβέρδε και Κοβάσεβιτς. Ίσως, λοιπόν, να παίξει κι αυτή η παράμετρος τον ρόλο της... Προς το παρόν, πάντως, το προβάδισμα για «ρεζέρβα» του Φράνκο Κοστάντσο το έχει ο «Ελέ»...

Τέλος, μία περίπτωση, η οποία έμοιαζε να μπαίνει στο… αρχείο για τον Ολυμπιακό, αυτή του Γιώργου Τζαβέλλα δηλαδή, ίσως τελικά «αναθερμανθεί» και έχει αίσια κατάληξη για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο διεθνής αριστερός μπακ είναι πάντα στα «υπόψη» των ιθυνόντων της πειραϊκής ομάδας και δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστεί ενδεχόμενη απόκτησή του. Ιδιαίτερα αν τελικά φτάσει στην Πλατεία Αλεξάνδρας πρόταση ύψους 2,5-3 εκατομμυρίων ευρώ από το εξωτερικό για τον Όλοφ Μέλμπεργκ! Σ’ αυτή την περίπτωση, ο αρχηγός της Εθνικής Σουηδίας θ’ άφηνε το λιμάνι, την θέση του στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού θα έπαιρνε ο Ιβάν Μαρκάνο και οι «ερυθρόλευκοι» θ’ αναζητούσαν μία αξιόπιστη λύση για το αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής τους.

Τα ονόματα, πάντως, των Ιλούνγκα (Γουέστ Χαμ) και Πουντίλ (Γκενκ) σε ότι αφορά στις αξιόπιστες λύσεις για αριστερό μπακ, δεν έχουν διαγραφεί οριστικά από την ερυθρόλευκη λίστα…



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved