«Με πωρώνει η Τούμπα»

«Με πωρώνει η Τούμπα»

Ο νεοαποκτηθείς στόπερ του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κουρδάκης, μίλησε στο Onsports για το νέο του συμβόλαιο και ό,τι έχει ονειρευτεί να πετύχει ντυμένος στα αγαπημένα του ασπρόμαυρα.

ΠΑΟΚτσάκι από τα γεννοφάσκια του, ο Παναγιώτης Κουρδάκης έφτασε στην Τούμπα σε ηλικία 14 ετών από το Διδυμότειχο. Δοκιμάστηκε, άρεσε, τον πήραν. Έγινε επαγγελματίας, παραχωρήθηκε ως δανεικός και μετά από μία μικρή περιήγηση στα γήπεδα της Μακεδονίας και της Football League 2, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για να αρπάξει τη μεγάλη ευκαιρία. Σήμερα, μας μιλάει για τα αγνά χρόνια στη Νέα Ευκαρπία, το Θόδωρο Ζαγοράκη και τους στόχους του με την αγαπημένη του ομάδα.

-Πως αισθάνθηκες όταν σε κάλεσαν για ανανέωση συμβολαίου;

«Το συμβόλαιό μου έληγε φέτος και πέρυσι είχαμε κάνει πολύ καλή πορεία στην Επανομή. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Μετά έμενα ελεύθερος και μπορούσα να πάω όπου ήθελα, αλλά για εμένα το πρώτο λόγο τον είχε πάντα ο ΠΑΟΚ. Όταν έμαθα για ότι με ήθελε η ομάδα, εννοείται πως χάρηκα».

-Σε άγχωνε η λήξη της συνεργασίας σου με τον ΠΑΟΚ;

«Δεν ένιωθα ανασφάλεια, γιατί η περσινή χρονιά μου πήγε καλά. Ακόμα κι αν παρέμενα στην Αναγέννηση Επανομής και έπαιζα στη Β’ Εθνική, θα με ικανοποιούσε».

-Το ότι σε παρακολουθούσε ο Θόδωρος Ζαγοράκης, πώς το εισέπραττες;

«Σίγουρα δε με άγχωνε. Ίσα-ίσα μου έδινε πιο ισχυρό κίνητρο για να παίξω καλύτερα. Όταν σε παρακολουθούν θέλεις να δώσεις κάτι παραπάνω».

-Χαίρεσαι που θα παίξεις στην Τούμπα;

«Φυσικά. Πωρώνεσαι σε αυτό το γήπεδο. Ξέρεις ότι όλος αυτός ο κόσμος περιμένει πράγματα από εσένα κι αυτό σε ανεβάζει περισσότερο παρά σε αγχώνει».

-Θυμάσαι τα πρώτα σου χρόνια στον ΠΑΟΚ;

«Ναι. Εγώ είμαι από το Διδυμότειχο και εκεί στα 14 έπαιζα Δ’ Εθνική. Μετά έκανα κάποιες δοκιμές στον ΠΑΟΚ και τελικά έμεινα. Βέβαια η προσαρμογή ήταν δύσκολη, γιατί άφησα πίσω φίλους και οικογένεια. Το πρώτο εξάμηνο πέρασε κάπως περίεργα, αλλά μετά όλα ήταν εντάξει».

-Ζούσες σε εγκαταστάσεις της ομάδας;

«Ναι, στην Νέα Ευκαρπία, στο γήπεδο του Μακεδονικού. Μέναμε εκεί πολλά παιδιά, το πρωί πηγαίναμε σχολείο και μετά προπόνηση. Είχαμε και μία μαγείρισσα».

-Τρώγατε καλά τουλάχιστον;

«Ε, τρωγόντουσαν τα φαγητά. Αν δεν έχεις τι άλλο να φας, τι να κάνεις;».

-Πρωτάθλημα με τους νέους του ΠΑΟΚ το 2007, το ίδιο πέρυσι με την Επανομή. Φέτος;

«Το 2007 είχαμε μία φανταστική ομάδα. Όλα τα παιδιά ήμασταν μία παρέα, όπως και στην Επανομή, που αυτό μας κράτησε, γιατί θα μπορούσε να είχε διαλυθεί η ομάδα από πολύ νωρίτερα. Έτσι και με τον ΠΑΟΚ. Πιο αγνά χρόνια, δεν υπήρχε ούτε πονηριά, ούτε τίποτα».

-Τώρα;

«Τώρα, όσο μεγαλώνεις βλέπεις πράγματα, γνωρίζεις ανθρώπους, όλα παίρνουν χαρακτήρα επαγγελματικό. Δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί».

-Πιστεύεις ότι από τη φουρνιά τη δικιά σας θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί περισσότερα παιδιά;

«Από εκείνη την ομάδα πιστεύω ότι όλοι θα μπορούσαν να προχωρήσουν. Υπάρχουν 8-10 παιδιά που παίζουν επαγγελματικά. Κάποια σίγουρα μπορούσαν να προσεχθούν περισσότερο».

-Κρατάτε σχέσεις;

«Ναι με κάποιους κάνουμε ακόμα παρέα. Με τον Βοσκόπουλο του Πανσερραϊκού, τον Διαμαντόπουλο που είναι στη Βέροια. Γενικά κρατάω σχέσεις».

-Πως έγινε η επαφή με τον ΠΑΟΚ;

«Είχε μία επαφή ο Παντελής Κωνσταντινίδης με τον μάνατζέρ μου, υπήρχε η διάθεση για να ανανεώσουμε, πήγα κι εγώ την περασμένη Τρίτη, υπέγραψα κι αυτό ήταν. Όλα έγιναν σε πολύ σύντομο διάστημα. Σχεδόν σε μία ώρα».

-Πάντως, υπέγραψες μόλις χάλασε του Τσιρίλο…

«Χρειάζεται και τύχη καμία φορά. Δε φτάνει μόνο να είσαι καλός και να δουλεύεις. Είναι και μια θέση που πονάει ο ΠΑΟΚ... Υπομονή δουλειά και τύχη χρειάζεται. Μετά όλα γίνονται».

-Αν πρέπει να παίξεις βασικός, πώς θα σου φανεί;

«Θα το αντιμετωπίσω σαν μια μεγάλή ευκαιρία, που θα πρέπει να την αρπάξω από τα μαλλιά. Θέλω να είμαι έτοιμος σε όλο αυτό. Μόνο σαν ευκαιρία μπορείς να το δεις».

-Στην τελευταία αγωνιστική με την Επανομή εμφανίστηκες με περίεργο look. Το άλλαξες λόγω ΠΑΟΚτσήδικης νοοτροπίας;

«Εντάξει ήταν λόγω του ότι παίρναμε πρωτάθλημα. Σαν γούρι ας πούμε. Λέγανε «ποιος είναι αυτός; Καμιά μεταγραφή;».

-Δηλαδή αν ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για πρωτάθλημα θα σε ξαναδούμε ξανθό το Μάη;

«Δε νομίζω. Μπορεί να τα ξυρίσω!».

-Τι ονειρεύεσαι να πετύχεις με τον ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα σαν παίκτης του ΠΑΟΚ θέλεις να καταξιωθείς και να παίξεις ποδόσφαιρο, γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα. Πάντα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, όλοι θέλουν να παίζουν. Κι εγώ αυτό θέλω να κάνω. Όλα τα άλλα έρχονται. Τώρα ανυπομονώ να ξεκινήσω».

-Στην προετοιμασία συμμετέχεις για πρώτη φορά;

«Είχα ξεκινήσει με τον ΠΑΟΚ και πέρυσι, αλλά στην Ολλανδία δεν ακολούθησα γιατί δεν με επέλεξε ο κ. Μπερέτα, οπότε έπρεπε να πάω κάπου δανεικός, όπως κι έγινε».

-Εσύ τον «έφαγες»;

«Όχι, όχι!».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved