«Αν φύγω... θα γυρίσω!»

«Αν φύγω... θα γυρίσω!»

Ο Τζιμπρίλ Σισέ σε συνέντευξή του υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της ζωής του και τόνισε πως ακόμα και να αποχωρήσει θα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το ενδεχόμενο της επιστροφής στην Ελλάδα.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Mens Health και μίλησε για όλα όσα έχει ζήσει τα τελευταία δύο χρόνια στο «τριφύλλι». Ο Γάλλος σταρ τόνισε πως σέβεται το σύλλογο και τους οπαδούς που τον λατρεύουν, υπογραμμίζοντας ότι έδωσε το 100% των δυνάμεών του για να ανταποδώσει όσα του πρόσφεραν οι «πράσινοι».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα συναισθήματά του όταν ήρθε στην Ελλάδα: «Για να είμαι ειλικρινής όταν πρωτοήρθα στον Παναθηναϊκό η ποδοσφαιρική μου καριέρα δεν βρισκόταν στην καλύτερη φάση της. Στον Παναθηναϊκό κατάφερα να ξαναπιάσω υψηλό επίπεδο απόδοσης. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω σκληρά. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς αυτό. Πρέπει να παίρνεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου σοβαρά αν θες να πετύχεις. Σέβομαι απεριόριστα τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου. Προσπαθώ να παίζω με πάθος και πάντα να δίνω το 100% των δυνάμεων μου. Αυτό αρέσει στους ανθρώπους που βλέπουν, αυτό αρέσει και σε μένα. Κι έχει αποτελέσματα».

Για το τι βρήκε στη χώρα μας: «Αυτοπεποίθηση και αγάπη. Αυτά είναι τα δύο πράγματα που μου πρόσφεραν όταν ήρθα στην Ελλάδα. Ένιωθα ελεύθερος, καμία πίεση. Φυσικά όλοι αγαπούν το σύλλογο κι αγαπούν την ομάδα, αλλά δεν βάζουν περισσότερη πίεση απ' όση χρειάζεται στην ομάδα. Δεν μεταφέρουν την πίεση στους παίκτες. Ήμουν ελεύθερος μες στο μυαλό μου, όπως πρέπει να είναι οι αθλητές, προκειμένου να αποδώσουν και να είναι καλοί σε αυτό που κάνουν. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλες τις δουλειές. Αν είσαι ελεύθερος και νιώθεις καλά, θα δώσεις το 100% και θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Πάντα ήμουν τυχερός στο θέμα των φιλάθλων. Τους αρέσει ο τρόπος που παίζω, ξέρουν ότι θέλω πολύ να κερδίζω. Είναι φοβερό το πώς με παροτρύνουν, σκοράρω δεν σκοράρω. Όταν σκοράρω, θέλω και πάλι να σκοράρω. Φωνάζοντας το όνομά μου, μου δίνουν κίνητρο να συνεχίσω την προσπάθεια. Έχουμε πολύ καλή σύνδεση με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Αν αποφασίσω να φύγω από τον Παναθηναϊκό, θα θυμάμαι πάντα τους φιλάθλους του, αλλά και το κλαμπ και θα έχω στο μυαλό μου να επιστρέψω κάποια μέρα. Είναι μια σημαντική ομάδα για μένα. Μαζί με τη Λίβερπουλ είναι οι πιο ξεχωριστές εμπειρίες της ζωής μου».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην καριέρα του: «Έχω επιστρέψει από δύο σοβαρούς τραυματισμούς, από αναποδιές στην καριέρα μου, έχασα την θέση μου στην Εθνική Γαλλίας και την ξανακέρδισα. Αν είσαι δυνατός και σκέφτεσαι θετικά, θα σου συμβούν καλά πράγματα. Το πιστεύω αυτό. Αυτή την πίστη μου την ενίσχυσαν πάρα πολύ το βιβλίο και η σειρά DVD «Το Μυστικό». Για αυτό και προτείνω να το διαβάσουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Εξηγεί τη δύναμη της θετικής σκέψης. Αυτό έκανα μια ζωή χωρίς να το γνωρίζω, αλλά μετά το «Μυστικό» όλα αποκρυσταλλώθηκαν μέσα μου».

Για το πάθος που δείχνει στους αγώνες: «Δεν σταματάω ποτέ να αγωνίζομαι. Δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Πάντα θέλω κι άλλο. Έτσι είμαι και νομίζω ότι αυτό αρέσει στον κόσμο. Δεν ήρθα στην Ελλάδα για διακοπές, όπως κάνουν πολλοί παίκτες. Προσπάθησα πολύ, γιατί ξέρω ότι ο σύλλογος έκανε ένα μεγάλο αγώνα για να αγοράσει τα δικαιώματά μου και να πληρώσει την αμοιβή μου, οπότε το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να δώσω το 100% και να προσπαθήσω, ώστε η ομάδα να κερδίσει αυτά τα χρήματα πίσω και ίσως να βγάλει και περισσότερα. Για μένα αυτό είναι πολύ φυσικό. Αν κάποιος αθλητής δεν το καταλαβαίνει, δεν σέβεται τον σύλλογο στον οποίο αγωνίζεται».

Για το γεγονός ότι έγινε αρχηγός της ομάδας: «Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλεις, πρέπει να δείχνεις αυτοπεποίθηση. Ότι όλα είναι ΟΚ, ακόμα και όταν δεν είναι. Ξέρω πώς να το κάνω, γιατί πιστεύω πολύ στον εαυτό μου. Όταν λειτουργεί έτσι ο αρχηγός, οι υπόλοιποι νιώθουν προστατευμένοι. Μου αρέσει να προφυλάσσω τους συμπαίκτες μου. Όταν βρεθήκαμε να παίζουμε στα play off για τη δεύτερη θέση, έπρεπε να βρούμε κίνητρο για να παλέψουμε. Έπρεπε να δούμε ότι η πρωτιά στα play off είναι σαν να κερδίζεις τίτλο, οπότε νιώθαμε σαν να παίζουμε τελικούς. Είναι εύκολο αυτό το κίνητρο. Η ομάδα έχει συνηθίσει να παίζει στο Champions League, οπότε το κίνητρο είναι δεδομένο».

Για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού: «Φέτος είχαμε παίκτες με σπουδαία βιογραφικά στην ομάδα. Για να πετύχεις, όμως, πρέπει να αποδείξεις την αξία σου στο γήπεδο. Τα ονόματα δεν κατακτούν τίτλους. Πρέπει να παράγεις σε κάθε παιχνίδι και πιστεύω ότι εμείς δεν το κάναμε αυτό με συνέπεια. Δεν το κάναμε τόσο καλά όσο πέρσι. Οπότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο από το να κοιτάξεις την επόμενη μέρα, τον επόμενο στόχο, να βελτιωθείς και να επιστρέψεις πιο δυνατός».

Για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Τα γκολ που δεν θα ξεχάσω είναι αυτά που πέτυχα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία που θα θυμάμαι είναι το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Δεν ήταν μόνο μια ευκαιρία, ήταν όλη η ιστορία του παιχνιδιού. Τρεις μήνες μετά τον αγώνα κι εξακολουθώ να νιώθω θλίψη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι υπεύθυνοι είδαν τι έγινε, είναι δουλειά της Ομοσπονδίας να αναλάβει δράση, γιατί τέτοια περιστατικά θα ξανασυμβούν και πληγώνουν το παιχνίδι».

Για την ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα: «Πιστεύω ότι ο μεγάλος σκόρερ γεννιέται, δεν γίνεται. Είναι ένστικτο. Είτε το έχεις, είτε όχι. Μπορεί να συμβεί να κολλήσεις για κάποιον καιρό και να μην σκοράρεις. Συμβαίνει. Ποτέ δεν αμφιβάλλω για την ποιότητα και την ικανότητα μου στο σκοράρισμα. Είναι φυσιολογικό να έχεις καλές και κακές μέρες και πρέπει να είσαι αρκετά δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό σου. Πρέπει να λες στον εαυτό σου ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Πριν από τα παιχνίδια είμαι πολύ χαλαρός και ήρεμος. Συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου, προσπαθώ να φορτίζω ενέργεια και να σκέφτομαι θετικά πράγματα».



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved