«Να έρθουν να μιλήσουμε»

«Να έρθουν να μιλήσουμε»

Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωνσταντίνος Σιμιτσής, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ και κάλεσε την οικογένεια Ψωμιάδη σε διάλογο.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra, ο κ. Σιμιτσής υποστήριξε πως ο Δήμος Καβάλας παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια στην ΠΑΕ και τόνισε πως υπάρχουν οφειλές από πλευράς διοίκησης, τονίζοντας παράλληλα πως πρόθεσή του είναι να διαφυλάξει τα συμφέροντα των δημοτών του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επικροτεί την διάλυση του ποδοσφαιρικού τμήματος της Καβάλας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για τις τελευταίες εξελίξεις: «Η εντύπωση που έχει η φίλαθλη Ελλάδα για τους φιλάθλους της Καβάλας είναι ότι δείχνουν ήθος και φίλαθλο πνεύμα και υποστηρίζουν τις ομάδες σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο χωρίς ακρότητες. Θλίβομαι που μαθαίνω ότι η σχέση των φιλάθλων με την ομάδα διαρρηγνύεται. Είναι θλιβερό να συμβαίνει αυτό, φανταστείτε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πάει στο Λονδίνο, είναι ανόμοια τα μεγέθη αλλά καταλαβαίνετε πως το λέω. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει έλλειψη σεβασμού στους κανόνες και οι διοικήσεις θέλουν τους φιλάθλους να είναι στρατός τους. Η πολιτεία έχει φανεί ανίκανη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού και κυρίως αυτά που σας ανέφερα, δυστυχώς δεν κάνει τίποτα για να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα».

Για τη στάση της ερασιτεχνικής Καβάλας: «Δεν έχω μιλήσει με τον Ερασιτέχνη ΑΟΚ και δυστυχώς ο ερασιτέχνης αδρανεί τα τελευταία χρόνια από τις αθλοπαιδιές γιατί ένα από τα ενεργά κομμάτια αποσπάστηκε από τον ΑΟΚ και μαζί με άλλα σωματεία δημιούργησαν την καλαθοσφαιρική Ένωση. Υπάρχουν βέβαια τμήματα στίβου και σκάκι που συντηρούνται στον Ερασιτέχνη ο οποίος διατηρεί και ένα 10% από την ΠΑΕ βάσει των νόμων».

Για το γεγονός ότι η ΠΑΕ θεωρείται δημιούργημα της οικογένειας Ψωμιάδη: «Το ποδοσφαιρικό δημιούργημα ανήκει σε μεγάλο ποσοστό στην οικογένεια Ψωμιάδη και δεν αμφισβητείται αυτό. πήρε την ομάδα χαμηλά και την έφερε στην πρώτη κατηγορία με καλή πορεία μάλιστα. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να δείχνουν έλλειψη σεβασμού στους νόμους. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Μπορεί να διαλυθεί μια ΠΑΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και στη συνέχεια η οικογένεια Ψωμιάδη να προχωρήσει στην εξαγορά μιας άλλης ΠΑΕ και να προχωρήσει με τις διαδικασίες».

Για τις διαφορές που υπάρχουν με την ΠΑΕ: «Είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω το νόμο και να ζητήσω από την ΠΑΕ Καβάλα τις υποχρεώσεις που έχει μέσα στο γήπεδο. Αυτό επικαλείται ο κ. Ψωμιάδης και λέει ότι φεύγει γιατί δεν τον βοηθούν οι τοπικές αρχές. Εμείς βοηθάμε όλα τα χρόνια και πριν λίγα χρόνια όταν ανέβηκε η ομάδα στην Super League πληρώσαμε 700.000 ευρώ για ένα γήπεδο που χτίστηκε επί επταετίας, επί Ασλανίδη. Με τα 300.000 ευρώ που πήραμε ως χορηγία έφτασαν το 1 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις που βοήθησαν την ΠΑΕ. Θα μπορούσα εγώ να έχω ρίξει αλλού αυτά τα χρήματα και να έχω ένα καλύτερο όνομα σα δήμαρχος. Εμείς έχουμε βοηθήσει την ΠΑΕ πάρα πολύ και βοηθάμε σε ό,τι έχει να κάνει με το γήπεδο, χωρίς να μας έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ».

Για τα έξοδα του Δήμου αναφορικά με το γήπεδο: «Πληρώνουμε τα πάντα. Τον καθαρισμό του γηπέδου, την αντικατάσταση των πλαστικών καθισμάτων – που είναι υποχρέωση της ΠΑΕ. Έχουμε 3.500 καθίσματα σπασμένα, εκεί που κάθονται οι φιλοξενούμενοι δεν υπάρχει κανένα κάθισμα. Τα μαζεύαμε με συνεργείο καθαριότητας που το πλήρωνε ο Δήμος. Φώτα, νερά, τηλέφωνα, προβολείς, θέρμανση, τα πάντα πληρώθηκαν από τον Δήμο».

Για το που θεωρεί ότι αποσκοπούν οι κινήσεις Ψωμιάδη: «Προσπαθεί να γίνει μια διαπραγμάτευση μαζί μας, άτυπη. Χθες ήθελαν να κανονίσουν μια συνάντηση όμως δεν έγινε. Εγώ είμαι διατεθειμένος να βρεθώ με την ΠΑΕ να συναντηθούν και παρουσία του Τύπου για να συζητήσουμε τα προβλήματα αυτά. Όμως δεν μπορούμε να βοηθάμε όπως πρώτα. Δεν γίνεται οι καλλιτέχνες και οι άλλοι φορείς που ζητούν δημοτικούς χώρους να πληρώνουν και να μην πληρώνει η ΠΑΕ. Δεν μπορεί τα παιδάκια που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο να πληρώνουν τα 10 ευρώ και η ΠΑΕ να μην αποδίδει το 15% που προβλέπει ο νόμος από τα εισιτήρια για τη χρήση του γηπέδου».

Για το αν θεωρεί ότι θα εξοφληθεί ο Δήμος: «Αν αρχίσουμε και ζητάμε όσα χρήματα προβλέπει η αθλητική νομοθεσία, τότε θα γίνουν πολύ περισσότερα. Δε θα πάω κατηγορούμενος για απιστία σε βάρος του Δήμου επειδή δεν εισέπραξα το  15% που είναι το νόμιμο. Υπάρχουν και άλλα χρήματα που μπορούμε να διεκδικήσουμε αλλά στα πλαίσια της λογικής καθώς η ομάδα μας διαφημίζει, δεν το κάνουμε. Είμαστε όμως υπόλογοι για το 15%, είναι σαν να νοικιάζουμε ένα κατάστημα του Δήμου στον κ. Ψωμιάδη και να μη μας πληρώνει αυτό που πρέπει. Πρέπει να εισπραχθεί αυτό το ποσό και από την πλευρά του Δήμου είμαστε διατεθειμένοι να συμφωνήσουμε πράγματα που ταιριάζουν με τον αθλητισμό και την ιστορία της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα πληρώνει στο ΟΑΚΑ το 15% των εισιτηρίων αλλά και των προσκλήσεων και των διαρκείας. Εγώ από την εφορία πήρα μόνο την εκκαθάριση για τα εισιτήρια των αγώνων, μου είπαν ότι είναι 50.000 ευρώ και δεν καταβάλλεται ένα αστείο νούμερο. Είναι αστείο να συζητάμε για ένα ποσό που απλά ασφαλίζει την καλή σχέση της ομάδας με το χώρο που χρησιμοποιεί. Δεν γίνεται ο Δήμος να πληρώνει συνεργεία καθαριότητας και τέτοια πράγματα, θα τα πληρώνει η ομάδα από εδώ και πέρα».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Ο απλός κόσμος θέλει να βλέπει ποδόσφαιρο, όμως από την άλλη πλευρά λένε πως ο Δήμος δεν πρέπει να χάσει από αυτή την ιστορία. Δε θέλουμε να βγάλουμε κέρδος, όμως δε θέλουμε να βάζουμε χρήματα σε μια βαθιά μαύρη τρύπα. Μας κοστίζει το συγκεκριμένο γήπεδο κάθε χρόνο 200.000 ευρώ το χρόνο και συζητάμε για 50.000 ευρώ αυτή τη στιγμή».

Για τις προθέσεις του από εδώ και πέρα: «Εγώ περιμένω στο γραφείο μου την ομάδα να μου εκφράζει τις ανησυχίες της και τους προβληματισμούς της. Δεν νομίζω ότι είναι δόκιμος ο τρόπος που γίνεται τώρα η επικοινωνία. Αυτή η τακτική με τα μέσα ενημέρωσης και τις φημολογίες δεν προσφέρει σε τίποτα. Χρησιμοποιούν τον απλό φίλαθλο που έρχεται θέλοντας να δει ποδόσφαιρο να μας ψέξει ότι δε θέλουμε την ομάδα. Η συνάντηση που σας είπα χθες δεν έγινε, αλλά αυτό δεν ήταν ευθύνη δική μου. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να κατηγορηθεί για εγωισμό και φανατισμό, είναι ανοικτός σε κάθε συζήτηση».

Για τις σχέσεις του με την οικογένεια Ψωμιάδη: «Αφήνω κατά μέρος όλα τα άλλα, και λέω σε ό,τι αφορά τη γνώση στο ελληνικλό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει παράγοντας όπως ο γιός και ο πατέρας Ψωμιάδης. Θα μπορούσαμε να έχουμε παίξει και στην Ευρώπη με την ομάδα που δημιουργήθηκε. Όταν διεκδικήσαμε την έξοδο στην Ευρώπη διώξαμε ακόμα και τους αθλητές του στίβου για να βοηθήσουμε την ομάδα του ποδοσφαίρου. Θέλω να πω ότι αν υπάρχει αμοιβαιότητα και καλή συνεργασία θα λυθούν όλα τα ζητήματα. Πιστεύω ότι θα λυθούν τα προβλήματα, να ακούσω τους μετόχους θέλω και η δική μου θέση είναι να υπερασπίζομαι τους δημότες μου».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved