Αυτός είναι ο Μπάχα!

Αυτός είναι ο Μπάχα!

Ο Μαροκινός επιθετικός που βρίσκεται κοντά στην ΑΕΚ ξεκίνησε από τα χαμηλά με στόχο την καταξίωση, φτάνοντας μέχρι τα σαλόνια της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Γεννημένος στην Μεντίνα του Φελ Ελ Μπαλί ο Ναμπίλ Μπάχα το πιθανότερο είναι να «συναντήσει» αρκετά προβλήματα στην εξοικείωσή του με τους ρυθμούς της Αθήνας. Η μεντίνα του Φεζ ελ Μπαλί είναι η μεγαλύτερη από τις δύο πόλεις του Μαρόκου και εκτιμάται οτι είναι η πιο μεγάλη αστική περιοχή χωρίς αυτοκίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μόλις έρθει ο Μπάχα στην Ελλάδα το πιθανότερο είναι να πάθει πολιτισμικό σοκ, με τα αμέτρητα αυτοκίνητα που θα αντικρίσει στους δρόμους της Αθήνας.

Αυτό όμως που απασχολεί τον ίδιο και τους ανθρώπους της ΑΕΚ, είναι να μην επηρεαστεί στον αγωνιστικό χώρο και «φορτώνει» με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Ποιος είναι όμως ο Ναμπίλ Μπάχα, από ποδοσφαιρικής άποψης;

Τα πρώτα βήματα…

Κατευθείαν στα βαθιά μπήκε ο Ναμπίλ Μπάχα. Ο Μαροκινός επιθετικός στα 18 του βρέθηκε στην Μονπελιέ που αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Καθόλου άσχημη η πρώτη του σεζόν, καθώς σε 24 εμφανίσεις πέτυχε έξι τέρματα. Ωστόσο την αμέσως επόμενη σεζόν, κινήθηκε νοτιότερα καθώς βρέθηκε στην πορτογαλική Ναβάλ.

Με τους «πράσινους» αγωνίστηκε για τρία χρόνια, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πάρει ρόλο βασικού, καθώς σε μία τριετία, είχε 32 εμφανίσεις με επτά τέρματα. Αυτά όμως ήταν αρκετά για να του δώσουν την μεταγραφή στην Μπράγκα. Με τους «αρσεναλίστας» σε 23 εμφανίσεις είχε έξι τέρματα και τους βοήθησε να τερματίσουν στην 4η θέση της βαθμολογίας, που συνιστούσε μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο.

Το όνειρο…

Μπορεί στην Πορτογαλία να τα πήγε πολύ καλά, ωστόσο το όνειρό του ήταν να αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν ξεκινούσε από τα χαμηλά και βήμα – βήμα να ανέβει ακόμα περισσότερο. Έτσι ξεκίνησε την περιπέτειά του στην Φερόλ, ομάδα τρίτης κατηγορίας. Έχοντάς 24 εμφανίσεις και οκτώ τέρματα, δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του η οποία υποβιβάστηκε.

Παρόλα αυτά πήρε την μεταγραφή που θα τον έφερνε πιο κοντά στο όνειρο. Η Πονφεραντίνα αγωνιζόταν στην Σεγούντα Ντιβιζιόν. Εκεί τα πήγε αρκετά καλά, καθώς σε 26 εμφανίσεις πέτυχε εννέα τέρματα. Για ακόμα μία φορά όμως η ομάδα του υποβιβάστηκε. Ωστόσο αυτό που ήθελε το πέτυχε. Πήρε μεταγραφή στην Μάλαγα, η οποία είχε ως στόχο την άνοδο στην Πριμέρα.

Δέκα τέρματα ήταν ο απολογισμός του, με τους Ανδαλουσιανούς. Αρκετά για να βοηθήσουν την ομάδα να επιστρέψει στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας.  Με την άνοδό της η Μάλαγα έκανε την έκπληξη και τερμάτισε με χαλαρούς ρυθμούς στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος. Η συμβολή του Μπάχα σε αυτό ήταν σημαντική με τα εννέα τέρματα που πέτυχε.

Η μεταγραφή και ο τραυματισμός

Η πρώτη του καλή πορεία με την Μάλαγα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν όπως είναι λογικό προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων. Η Στεάουα Βουκουρεστίου πρόσφερε δύο εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ο ίδιος δεν συζήταγε καν το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ρουμανία.

Αυτό που θα θυμάται για πάντα από τα ισπανικά γήπεδα θα είναι σίγουρα το τέρμα που πέτυχε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στην ήττα της ομάδας του με 4-3, στην πρώτη της χρονιά μετά την επιστροφή της στα σαλόνια της Πριμέρα.

Ωστόσο με το ξεκίνημα της περυσινής σεζόν τραυματίστηκε σοβαρά και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ. Έχοντας 35 συμμετοχές πέτυχε μόλις πέντε τέρματα. Φέτος δεν ξεκίνησε στις βασικές επιλογές της ομάδας, καθώς είχε μόλις έξι συμμετοχές, χωρίς να μπορέσει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Αυτός είναι ο Μπάχα!



Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved