Οι σκέψεις του Ουρίμπε

Οι σκέψεις του Ουρίμπε

Το πλάνο που έχει στο μυαλό του για την επιστροφή του Πανσερραϊκού στη Super League ανέλυσε στην ΕΡΑ Σερρών ο Γιόσου Ουρίμπε.

Ο Ισπανός προπονητής ξεναγήθηκε το πρωί της Τρίτης (21/06) στις εγκαταστάσεις των «ερυθρόλευκων», δήλωσε ικανοποιημένος από όσα είδε και τόνισε: «Με υποδέχθηκαν πολύ καλά και οι άνθρωποι του κλαμπ και ο κόσμος. Είναι μια ομάδα με ιστορία και μεγάλες απαιτήσεις. Έχω δουλέψει πάρα πολλά χρόνια στην Ισπανία. Ήθελα να κάνω το βήμα. Μου παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία, μίλησα με τους ανθρώπους, είδα ότι υπάρχει δέσιμο και σοβαρότητα και πήρα την απόφαση να έρθω».

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουρίμπε:

Για τους στόχους του Πανσερραϊκού: «Είναι λογικό για μια ομάδα που υποβιβάστηκε να θέλει να επανέλθει. Ο πρόεδρος μου είπε ότι στόχος είναι η επάνοδος. Συνεπώς θα δουλέψουμε όλη τη χρονιά για αυτό το στόχο ενώ το άλλο που συζητήθηκε είναι να δουλέψουμε και να προωθήσουμε νεαρούς παίκτες. Αν δεν εκπληρωθούν αυτοί οι στόχοι δεν θα ησυχάσω. Θα δουλεύω μέρα-νύχτα για να τους πετύχουμε».

Για τη φιλοσοφία του: «Είμαι ένας προπονητής που θα δουλεύει 24 ώρες για την ομάδα. Θέλω να κάνουμε μια ομάδα δυνατή, πιεστική, που θα προσφέρει θέαμα, θα είναι ανταγωνιστική και παράλληλα θα φέρει και αποτελέσματα. Ο συνδυασμός όλων αυτών θα είναι επιτυχία».

Για τους παίκτες που θα φέρει: «Καταρχήν πρέπει να δω τι υλικό έχω. Ποιοι παίκτες έχουν συμβόλαια. Έχω και εγώ μια λίστα από παίκτες που κατάγονται από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία αλλά θα πρέπει να σταθμίσουμε και τα οικονομικά δεδομένα γιατί δεν υπάρχουν και τόσα πολλά χρήματα. Συνεπώς θα κοιτάξουμε να αξιοποιήσουμε τους παίκτες που έχουμε και μετά να προσαρμόσουμε τους άλλους».

Για το πώς του αρέσει να στήνει την ομάδα: «Μου αρέσει να πιέζουμε ψηλά, να παίζουμε σύστημα 4-4-2 αλλά θα πρέπει να δούμε τι ποδοσφαιριστές έχουμε. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προσαρμόσουμε την ομάδα στις απαιτήσεις. Όλοι ξέρουμε ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι στη κορυφή και θα προσπαθήσω να φέρω στοιχεία από εκεί αλλά να προσαρμοστώ γρήγορα και στην ελληνική πραγματικότητα. Να πάρω ότι καλό έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού μάθω και τη νοοτροπία των Ελλήνων».

Το μήνυμά του στον κόσμο: «Υπόσχομαι στον κόσμο ότι θα δουλέψω σκληρά. Δεν ήρθα για να πάρω ένα συμβόλαιο και χρήματα. Ήρθα για να δουλέψω και θέλω να ζητήσω από τον κόσμο στήριξη μέχρι «θανάτου». Εγώ δουλειά και αυτοί στήριξη».

Για τους νέους παίκτες: «Μου αρέσει να δουλεύω με νέους παίκτες. Θα πρέπει να είναι ήσυχοι. Είμαι ο άνθρωπος που θα τους βοηθήσω αλλά πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί. Θα πάρουν ευκαιρίες σε μια δύσκολη κατηγορία».

Για τη δυσκολία της Football League: «Έχω πολύ μεγάλη εμπειρία στη Β΄ κατηγορία Ισπανίας. Έχω κάνει 300-350 παιχνίδια. Ξέρω ποια είναι η διαφορά των μικρών κατηγοριών. Έχω παίξει και σε πολύ μικρά γήπεδα. Εδώ απ’ ότι είδα το γήπεδο του Πανσερραϊκού είναι μεγάλο, μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Στους εκτός έδρας αγώνες θα προσαρμοζόμαστε για να πάρουμε αποτελέσματα».

Για την προετοιμασία: «Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αργότερα φέτος όπως μου είπε ο πρόεδρος. Θα μαζευτούμε στα μέσα Ιούλη και θα πάμε για 10-15 ημέρες για προετοιμασία και σιγά-σιγά θα μπούμε σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων».

Για τον εαυτό του: «Πιστεύω ότι είμαι καλός άνθρωπος. Έχω τρία μικρά παιδιά από 5 ως 9 ετών που θα έρθουν μαζί μου. Για μένα οικογένεια και δουλειά είναι τα σημαντικότερα πράγματα».

Για τις Σέρρες: «Απ’ όσα έχω δει μου άρεσε η πόλη. Βλέπω κίνηση στις Σέρρες, ο κόσμος είναι έξω, κυκλοφορεί. Είναι μια πόλη με ενέργεια».



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved