Τουρνουά ενάντια στη βία

Τουρνουά ενάντια στη βία

Πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου η συνέντευξη τύπου και η επίσημη παρουσίαση του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου «1st VOLOS CUP 2011 - Against Violence».

Το τουρνουά ενάντια στη βία, που διοργανώνει με δική της πρωτοβουλία η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες. Η τελετή έναρξης θα γίνει την Πέμπτη (23/6) στις 20.45, θα συμμετάσχουν συνολικά 39 ομάδες, ανάμεσά τους και επτά του εξωτερικού, ενώ θα λάβουν μέρος 700 παιδιά!

Το λόγο αρχικά πήρε ο Παύλος Μαβίδης, ο οποίος δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε τη πρωτοβουλία που είχε ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά και τις ομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο τουρνουά. Είναι γνωστές οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής που στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες, όπου λαμβάνουν μέρος δικά μας παιδιά και ερασιτεχνικές ομάδες.

Ο Βόλος κάποτε ήταν ποδοσφαιρομάνα. Σήμερα δεν έχουμε την χαρά να το πούμε αυτό. Ελπίζω μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες να βρεθούν στη συνέχεια ταλέντα και να προχωρήσουμε τον ντόπιο αθλητισμό στο ποδόσφαιρο και αργότερα με συμπληρώματα να έχουμε ομάδα που θα την καμαρώνουμε και θα την παρακολουθούμε.

Με τη διοργάνωση του τουρνουά, ο Βόλος στέλνει μήνυμα ενάντια στη βία για να μάθουν τα παιδιά μας ότι ένας αγώνας έχει νικητή και ηττημένο. Αυτό που έχει σημασία είναι να αγωνίζονται και να ευχαριστιούνται το παιχνίδι. Από την πλευρά μας, εμείς σαν φίλαθλοι μπορούμε να το απολαμβάνουμε.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες προβάλουν το νομό Μαγνησίας τόσο στην περιφέρεια και την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εμείς σαν Δήμος στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες. Ο στόχος που σαν δημοτική αρχή έχουμε είναι ότι είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε τέτοια εκδήλωση. Ξεκινώντας από το σχολείο για να διαμορφώσουμε καταστάσεις και οι Ακαδημίες να είναι γεμάτες από δικά μας παιδιά.

Να βγάλουμε ικανούς ποδοσφαιριστές που να πρωταγωνιστούν με αξιώσεις στη Super League».

Ο Αρχιπροπονητής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Τσεκούρας είπε:

«Χαιρετίζω και εγώ την πρωτοβουλία που πήρε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τη  διοργάνωση αυτού του τουρνουά και η οποία έχει διπλό στόχο:

Πρώτον γίνεται για να δώσει χαρά στα παιδιά και να έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν και να χαρούν το παιχνίδι.

Δεύτερον, για να φέρει κόσμο και να αφήσει τα χρήματά του στην πόλη μας. Να γνωρίσει τις ομορφιές του Βόλου και να δώσει υπεραξία στην πόλη. Να γίνει ο Βόλος γνωστός όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Να πω ότι από τις 39 ομάδες, που συμμετέχουν στο τουρνουά, οι επτά είναι από το εξωτερικό, ενώ αγωνίζονται οι κατηγορίες 1997, 1998 και 2000. Αναλυτικά, οι επτά ομάδες από το εξωτερικό είναι οι εξής: Στην κατηγορία 1997: Ολύμπια Σόφιας, Βοϊβοντίνα, Μπρασόφ Ρουμανίας, 1998: Παρτιζάν Ζάρκοβο, 2000: BKSE Ουγγαρίας, Λέφσκι Σόφιας και Τέμπο Σερβίας. Ενώ από τις ελληνικές ομάδες συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός Παλλήνης (θυγατρική του Ολυμπιακού Πειραιώς), Αγροτικός αστέρας, Ζάκυνθος, Ολυμπιακός βόλου, Αγία Παρασκευή Βόλου, Νίκη Βόλου και ομάδες από τη Λάρισα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 έως 26 Ιουνίου σε πέντε γήπεδα, που παραχώρησαν ο αθλητικός τομέας και ο Δήμος Βόλου. Στο ΕΑΚ και στα γήπεδα της Πορταριάς, του Διμηνίου, της Νεάπολης και του Ξηριά.

Θα γίνουν συνολικά 89 παιχνίδια και θα είναι διάρκειας 30 λεπτών. Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά.

Την Κυριακή στις 11.00 θα γίνει ο τελικός της κατηγορίας 2000, στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, στις  11.15 ο τελικός της κατηγορίας 1998 στο ΕΑΚ και στη 13.00 θα γίνει ο τελικός στην κατηγορία 1997 πάλι στο ΕΑΚ. έπειτα θα  δοθούν γίνουν οι απονομές με Κύπελλα».

Ο κ. Τσεκούρας συμπλήρωσε: «Είμαστε σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο Βόλου ώστε να είμαστε εντάξει και από ιατρικής πλευράς σε όλα τα παιχνίδια. Η τελετή έναρξης έχει οριστεί για την Πέμπτη (23/6) στις 20.45. Θα υπάρξουν διάφορα happenings, θα γίνουν παρέλαση ομάδων και χορευτικά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη».

Η εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου, Μένη Θεοδώρου, τόνισε: «Πρόκειται για μία δουλειά έξι μηνών και σκοπός μας είναι να γίνει θεσμός αυτό το τουρνουά. Θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 700 παιδιά. Θέλουμε να δείξουμε ότι οι φίλαθλοι όλων των ομάδων αγαπούν το ποδόσφαιρο, αλλά και τα παιδιά. Ελπίζουμε ανάλογη συνεργασία και στη συνέχεια με τον Δήμο Βόλου».

* Δεν παρευρέθηκε το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Υπεύθυνος των Τμημάτων Υποδομής, κ. Ιάσων Χατζής, λόγω αδιαθεσίας.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved