Πωλήσεις α λα Karagounis

Πωλήσεις α λα Karagounis

Την πολιτική που ακολούθησε στην περίπτωση του Βασίλη Καραγκούνη θέλει να εφαρμόσει στις πωλήσεις παικτών ο Ατρόμητος, ο οποίος στο παρελθόν δεν εκμεταλλεύτηκε τα ταλέντα του.

Η ομάδα του Περιστερίου διέθετε ή και ανέδειξε ανά περιόδους κάποιους πολύ εξελίξιμους ποδοσφαιριστές τους οποίους, όμως, αποχωρίστηκε χωρίς να βάλει ούτε ευρώ στα ταμεία της. Ο Κώστας Ανδριόλας έφυγε ως ελεύθερος και μετακόμισε στον Πανιώνιο, ο Βασίλης Αποστολόπουλος αποχώρησε τον περασμένο χειμώνα επίσης ως ελεύθερος, ενώ λίγο έλειψε να συμβεί το ίδιο και με τον Στέργο Μαρίνο.

Ο νεαρός μπακ-χαφ θα έφευγε από το Περιστέρι με τη λήξη του συμβολαίου του, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έδωσε τελικά ένα ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ στον Ατρόμητο τηρώντας μια συμφωνία κυρίων που υπήρξε μεταξύ Νικόλα Πατέρα και Γιώργου Σπανού.

Υπήρξαν δε και περιπτώσεις πιο μεγάλων σε ηλικία παικτών από τους οποίους η ομάδα των Δυτικών Προαστίων δεν επωφελήθηκε. Ο Μερίνο έφυγε χωρίς να φέρει χρήματα (ήταν βέβαια ξεχωριστή περίπτωση ο Περουβιανός καθώς είχα κάποια προσωπικά προβλήματα), ο Περόνε πήγε στην Ανόρθωση με λίγα λεφτά συγκριτικά με την αξία του (η κυπριακή ομάδα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έμενε ελεύθερος σε έξι μήνες), ενώ και ο Τζιμπούρ αποχώρησε έναντι μηδενικού αντίτιμου.

Ο Τρομοκράτης βέβαια έφερε στη συνέχεια λεφτά έμμεσα και όχι άμεσα. Πιο συγκεκριμένα, ο Πανιώνιος έδωσε στον Ατρόμητο ως αντάλλαγμα για τον Αλγερινό τον Αιγύπτιο Αχμέντ Μαγκντί, τον οποίο οι Περιστεριώτες πούλησαν έξι μήνες αργότερα στη Ζάμαλεκ έναντι 400.000 ευρώ. Κάτι είναι και αυτό…

Το deal με Ουντινέζε, οδηγός για τα επόμενα

Το μεγάλο deal ο Ατρόμητος το έκανε με την Ουντινέζε στην περίπτωση του Βασίλη Καραγκούνη. Οι Περιστεριώτες έβαλαν στα ταμεία τους περίπου 200.000 ευρώ από έναν παίκτη που δεν αγωνίστηκε ποτέ στην πρώτη ομάδα, ενώ έχουν λαμβάνειν και από την επόμενη μεταγραφή του νεαρού μπακ! Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί και μπούσουλα για το μέλλον. Με απλά λόγια, ο Ατρόμητος δεν πρόκειται να ξεπουλήσει κανένα από τα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά θα κάνει υπομονή ώστε να τα «πουλήσει» στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Αυτή την περίοδο ακούγεται έντονα ότι θα έρθουν προτάσεις για τους Θανάση Καραγκούνη και Ανδρέα Τάτο. Για τον μεν πρώτο, ο Ατρόμητος απέρριψε πέρσι προσφορά ύψους 700.000 ευρώ από τη Τζένοα. Κάτι ανάλογο όμως δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει και φέτος. Αν έχει ανάλογη ή και λίγο μικρότερη πρόταση, θα παραχωρήσει τον 20χρονο χαφ, αντιλαμβανόμενος ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για να χτυπήσει καλύτερο deal. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πει «ναι» και σε προτάσεις μικρότερες των 500.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στον Τάτο, αν όντως έρθει πρόταση από τη Βιντεοτόν ύψους 1 εκ. ευρώ (στην πρωταθλήτρια Ουγγαρίας μπήκε καινούριος επενδυτής που φέρεται να έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και διάθεση να… επενδύσει) , οι Περιστεριώτες θα απαντήσουν θετικά και θα πουν και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αλλά και για τον βραχύσωμο μέσο υπάρχει πλαφόν και δεν πρόκειται να παραχωρηθεί αν τα λεφτά δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις της ομάδας, που θεωρεί ότι ο Τάτος θα είναι ακόμα καλύτερος φέτος και άρα θα προσελκύσει ακόμα περισσότερες ομάδες το επόμενο καλοκαίρι.



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved