Θέμα με το… τέρμα

Θέμα με το… τέρμα

Αν και με τους Γκσπούρνινγκ και Λυμπερόπουλο έχει βρει την υγειά της, η SKODA Ξάνθη αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια ένα… θέμα με τους τερματοφύλακες.

Η ακριτική ομάδα αναζητεί βασικό γκολκίπερ (Βιβιανί ο πρώτος στόχος), καθώς ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ μένει ελεύθερος τον Δεκέμβρη και δεν επιθυμεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Κάτι ανάλογο συνέβη και άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο οι επιλογές δεν ήταν πάντα οι καλύτερες. Ορισμένες φορές μάλιστα ήταν τόσο κακές που οι κληθέντες να υπερασπιστούν την εστία της, έφευγαν από τα Πηγάδια χωρίς να λερώσουν καν το σορτσάκι τους… Με εξαίρεση μία σεζόν, από το 2006-07 μέχρι και σήμερα, οι Ακρίτες παίρνουν τουλάχιστον έναν τερματοφύλακα τον χρόνο!

Λίρα εκατό

Το καλοκαίρι της περιόδου 2006-07, η Ξάνθη πέτυχε διάνα φέρνοντας στην Ελλάδα τον άγνωστο Αρκάντιους Μάλαρτζ. Ο Πολωνός ήταν η αποκάλυψη της σεζόν και με το τέλος του πρωταθλήματος πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, φέρνοντας χρήματα στα ταμεία της ομάδας (περίπου 700.000 ευρώ) που πάντως στάθηκε και αρκετά τυχερή. Διότι έκτοτε, ο Μάλαρτζ δεν έκανε καμία πραγματικά καλή χρονιά και σταδιακά εξαφανίστηκε από το προσκήνιο. Τον χειμώνα της ίδιας περιόδου, αποκτήθηκε ο Γκσπούρνινγκ ως δεύτερη λύση. Ο Αυστριακός αποδείχθηκε λίρα εκατό, αλλά αποτελεί εξαίρεση.

Αποτυχία

Οι επιλογές της περιόδου 2007-08 ήταν αντιστρόφως ανάλογες από αυτές που προαναφέραμε. Εχοντας πουλήσει τον Μάλαρτζ και κρατήσει στο ρόστερ μόνο τον Γκσπούρνινγκ, οι ακρίτες προχώρησαν στην απόκτηση τριών γκολκίπερ. Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω, ωστόσο οι άλλοι δύο… Ο μεν Βέλγος Νταβίντ Μεόλ αποχώρησε από τα Πηγάδια έπειτα από λίγους μήνες χωρίς καν να έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι.

Ο Ιβάν Τούρινα (κεντρική φωτό) από την άλλη, ήρθε με πολλές περγαμηνές στα Πηγάδια. Μέλος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θεωρείτο ως χαρισματικός τερματοφύλακας. Είχε μάλιστα «διαφημίσει» τον εαυτό του κρατώντας ανέπαφη την εστία της ομάδας του για 625’, το 2005. Στην Ξάνθη όμως, δεν στέριωσε. Τον Γενάρη λύθηκε το συμβόλαιό του και έφυγε ως αποτυχημένος.

Δύο συν μία  μεταγραφές τερματοφυλάκων έγιναν και το 2008-09. Το καλοκαίρι αποκτήθηκε ο Κυριάκος Τοχούρογλου ο οποίος θα είχε ρόλο τρίτου γκολκίπερ και προπονητή τερματοφυλάκων (δεν αγωνίστηκε ποτέ πάντως). Τον χειμώνα, η Ξάνθη επένδυσε στον Πολωνό Πάβελ Λίνκα. Δεν τον θυμάστε; Λογικό. Δεν έπαιξε ούτε σε φιλικό…

Ο (πολύ) εύσωμος…

Οσο για τη «συν μία», αυτή αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση. Τον Γενάρη του 2008, η SKODA είχε προσπαθήσει να φέρει στα Πηγάδια έναν 23χρονο τότε Πολωνό (έχει παράδοση) ονόματι Ράντοσλαβ Γιανουκίεβιτς. Δεν τα κατάφερε εγκαίρως, ωστόσο φρόντισε να τον «κλείσει» τον Φλεβάρη για το επόμενο καλοκαίρι. Τόσο πολύ τον πίστευε μάλιστα, που το συμβόλαιο που του πρόσφερε ήταν τετραετές.

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, στις εγκαταστάσεις της ομάδας εμφανίστηκε ένα… θηρίο, ένας άνθρωπος που δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είχαν δει οι παράγοντες της ομάδας όταν αποφάσιζαν να επενδύσουν πάνω του. Πολλοί είπαν ότι ο Γιανουκίεβιτς είχε έρθει πολύ νωρίτερα στην Ελλάδα και το έριξε στα… σουβλάκια. Περιττό να αναφέρουμε ότι ο Χρήστος Πανόπουλος τον έστειλε από εκεί που ήρθε…

Την περίοδο 2009-10, η Ξάνθη άλλαξε την πολιτική της. Ηταν η πρώτη φορά που δεν προχώρησε σε απόκτηση τερματοφύλακα. Εμπιστεύθηκε τους Γκσπούρνινγκ και Λυμπερόπουλο και ανέβασε στην πρώτη ομάδα των ταλαντούχο Γιούρι Λοντίγκιν.

Ανάλογη πολιτική ακολούθησε και πέρσι, με τη διαφορά ότι προτίμησε να έχει ως τρίτο, έναν πιο έμπειρο από τον Λοντίγκιν. Ο Σπύρος Βρονταράς πάντως ακόμα περιμένει την πρώτη ευκαιρία...

Εχοντας βεβαρημένο παρελθόν, η Ξάνθη το ψάχνει πολύ φέτος για να βρει μια αξιόπιστη λύση. Και καλά κάνει, αφού πλέον λεφτά για πέταμα δεν υπάρχουν…



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved