«Ο Άρης αντάξιος του λαού του»

«Ο Άρης αντάξιος του λαού του»

Ο Σάκης Τσιώλης μιλάει για την χρονιά στην οποία πρωταγωνίστησε, αφήνοντας το «στίγμα» του σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, αλλά και για την κρίση που έχει κάνει την εμφάνισή της στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο τεχνικός του Άρη, ξεχωρίζει για την ικανότητά του να περνάει τη φιλοσοφία του επιθετικού ποδοσφαίρου, από όποιον πάγκο κι αν περάσει. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Σάκης Τσιώλης συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους προπονητές της περασμένης σεζόν.

«Νομίζω ήταν, πράγματι, η πιο παραγωγική χρονιά μου από θέμα κατάταξης, αλλά για μένα πιο σημαντικό είναι ότι ήταν θετική και από θέμα παιχνιδιού, απ’ την ποιότητα ποδοσφαίρου που έδειξαν οι ομάδες, θέλω να πιστεύω και με τη δική μου συμβολή» είπε σχετικά ο Καρδιτσιώτης τεχνικός.

Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» τόνισε ότι ο Άρης είναι μια ομάδα που του έχει προσφέρει όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει ένας προπονητής, ενώ εξήγησε  πώς η οικονομική κρίση μπορεί  να αφήσει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»:

«Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα και είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα που είμαι τώρα σ’ αυτόν, γιατί μου παρέχει όλα τα εχέγγυα για να δουλέψω σκληρά και να πετύχω  κάτι καλύτερο. Φέτος ήμασταν άτυχοι, για πέντε λεπτά δεν βγήκαμε στην Ευρώπη, κάναμε όμως ένα «5 στα 5», που έδειξε ότι μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά αν είμαστε συγκεντρωμένοι. Τώρα έχουμε ένα καλοκαίρι γεμάτο δουλειά, ευτυχώς όμως η διοίκηση μου παρέχει ότι θέλω, εγκαταστάσεις, παίκτες, υποδομή, φροντίδα, έχουμε και φανταστικό κόσμο, οπότε είναι πρόκληση για την καριέρα μου η χρονιά που έρχεται».

-Μιλήσατε για παίκτες και παροχές. Η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει την προσπάθειά σας;

Η κρίση δεν θα πλήξει το ποδόσφαιρο, με όλα αυτά τα μεγάλα χορηγικά πακέτα που υπάρχουν μέσω της τηλεόρασης ή του ΟΠΑΠ. Και δεν θα το πλήξει 100% αν τη διαχειριστούν, και με τα εφόδια που ακόμη υπάρχουν, άνθρωποι με γνώση και αίσθηση της πραγματικότητας.

-Το δικό σας σχεδιασμό για τον νέο Άρη δεν θα τον επηρεάσει μια πιθανή μείωση μπάτζετ;

Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα που να εκφράζει τον μεγάλο κόσμο που έχει ο Άρης. Άρα πρέπει να είναι μαχητική και μέχρι τέλους ανταγωνιστική, που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο.  Αυτό για να το κάνεις δεν χρειάζεσαι μεγάλα μπάτζετ, υπάρχουν πολλά παραδείγματα ομάδων που με μικρό μπάτζετ, έκαναν θαύματα. Σίγουρα κι εμείς θα κινηθούμε, και ήδη το κάνουμε, ανάλογα με τους καιρούς, αλλά πιστεύουμε ότι και πάλι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

-Προφανώς και οι κινήσεις που έγιναν μέχρι τώρα (Σολτάνι, Καστίγιο) έχουν χαροποιήσει τον κόσμο. Τι να περιμένει στη συνέχεια;

Μια ομάδα που θα επιδιώκει να παίζει καλή και συνδυαστική μπάλα, που θα παίζει επιθετικά. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε και σε άλλες ανάλογες κινήσεις, αλλά για να το κάνουμε αυτό, θέλουμε πρώτα να ξεκαθαρίσουμε το υπάρχον έμψυχο υλικό. Να φύγουν δηλαδή κάποια παιδιά, που είναι άδικο και γι’ αυτά, καθ’ ότι επαγγελματίες, που δεν υπολογίζουμε στη φιλοσοφία μας για το παιχνίδι και μετά να πάρουμε κάποιους άλλους που πιστεύουμε ότι θα ταιριάζουν καλύτερα. Έχουμε 2-3 περιπτώσεις που σκεφτόμαστε, θέλουμε ένα ρόστερ 26-28 παικτών, αλλά δεν μπορούμε αν δεν ξεκαθαρίσει το ρόστερ. Και στον νέο Άρη θα έχουν σχέση και τα νέα παιδιά, έχουμε την καλύτερη ομάδα Κ-20 στην Ελλάδα, δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό το «όπλο», γιατί περί αυτού πρόκειται.



Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
Κέντρικ Ναν: Το «ευχαριστώ» στον κόσμο και το μήνυμα για το Βερολίνο - «Θέλουμε τον τίτλο»
Κέντρικ Ναν: Το «ευχαριστώ» στον κόσμο και το μήνυμα για το Βερολίνο - «Θέλουμε τον τίτλο»
Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα εισιτήρια δικαιούται για το Final Four της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα εισιτήρια δικαιούται για το Final Four της EuroLeague
Πιτίνο: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, πάμε για το 7ο»
Πιτίνο: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, πάμε για το 7ο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved