Φορτούνης: «Τον πρώτο λόγο ο Αστέρας»

Φορτούνης: «Τον πρώτο λόγο ο Αστέρας»

Ο Κώστας Φορτούνης υποστήριξε πως τον πρώτο λόγο για μια πιθανή μεταγραφή του θα έχει ο Αστέρας Τρίπολης.

Ο νεαρός μέσος μίλησε στην εφημερίδα «Μετέωρα» και υποστήριξε πως η παρουσία του στα Τρίκαλα και στις τοπικές ομάδες της περιοχής τον βοήθησε πολύ στο να βελτιωθεί ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια και για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στον Αστέρα Τρίπολης τα τελευταία χρόνια.

Όπως υποστήριξε ο Κώστας Φορτούνης, σε περίπτωση που φτάσει στους Αρκάδες μια πρόταση για πιθανή μεταγραφή του, τότε θα εξετάσει μαζί με τους διοικούντες το τι είναι συμφέρον για την ομάδα και για τον ίδιο έτσι ώστε να αποφασίσουν μαζί για το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Φορτούνη

Πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν από τμήματα υποδομής μεγάλης ομάδας, στη συνέχεια χάθηκαν. Εσύ ακολούθησες αντίστροφη πορεία, καθώς έφυγες από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, επέστρεψες στη Δήμητρα/Απόλλωνα, ακολούθησαν τα Τρίκαλα και μετά ο Αστέρας Τρίπολης. Περιέγραψέ μας με δυο λόγια αυτή τη διαδρομή.

«Στον Ολυμπιακό όταν είχα πάει βρισκόμουν σε πολύ μικρή ηλικία, καθώς ήμουν μόλις 13 ετών. Κάποια στιγμή πήρα την απόφαση να φύγω για διάφορους λόγους, ψυχολογικούς και αγωνιστικούς. Αλλωστε για ένα μικρό παιδί είναι δύσκολο να φεύγει από το σπίτι του σε τόσο μικρή ηλικία. Επέστρεψα στη Δήμητρα/Απόλλωνα, όπου εκεί είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ, καθώς οι προπονητές μου με πίστευαν και με το παραπάνω, και με βοήθησαν ουσιαστικά να ξεκινήσω από την αρχή. Ακολούθησε το άλμα στα Τρίκαλα, το οποίο με βοήθησε πάρα πολύ σε πολλά πράγματα. Αμέσως μετά ακολούθησε το άλμα στη Σούπερ Λίγκα και στον Αστέρα Τρίπολης κι εκεί μου δόθηκε ευκαιρία να αγωνιστώ στο κορυφαίο Ελληνικό πρωτάθλημα».

Θεωρείς ότι είναι θέμα ταλέντου κάποιος ποδοσφαιριστής της ηλικίας σου να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα ή παίζουν ρόλο και οι συνθήκες που θα βρει; Οι συνθήκες που βρήκες στον Αστέρα σε βοήθησαν;

«Σίγουρα εκτός από το ταλέντο που διαθέτει ένας ποδοσφαιριστής μεγάλο ρόλο παίζουν και οι συνθήκες που θα βρει σε μία ομάδα. Οι συνθήκες που βρήκα στον Αστέρα Τρίπολης ήταν κάτι παραπάνω από καλές. Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας με βοήθησαν τα μέγιστα. Ήταν συνεχώς δίπλα μου, με στήριξαν ψυχολογικά. Πέρα από το συνδυασμό ταλέντου και συνθηκών πρέπει να γίνεται και σωστή διαχείριση και η εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή να γίνεται βήμα-βήμα».

Όταν πέτυχες εκείνο το εκπληκτικό γκολ στο Ολυμπιακό Στάδιο, απέναντι στην ΑΕΚ, ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφθηκες;

«Ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι, στο οποίο συμμετείχα. Πραγματικά μόλις είδα τη μπάλα στα δίχτυα δεν το πίστευα. Επίσης αυτό το γκολ πάντα θα αποτελεί ξεχωριστή στιγμή για μένα, πέρα από το γεγονός ότι ήταν το πρώτο μου στη Σούπερ Λίγκα, ήταν και οι γονείς μου εκείνη την ημέρα στο γήπεδο και φυσικά τους το αφιέρωσα. Ήταν πολύ καλή και ξεχωριστή εμπειρία αυτό το γκολ».

Το πρώτο γκολ ήταν απέναντι σε μία από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες, άρα είχε μεγαλύτερη αξία.

«Όταν πετυχαίνεις ένα τέρμα είναι κάτι το διαφορετικό. Όταν πετυχαίνεις ένα γκολ απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα σίγουρο είναι ακόμα ωραιότερο. Χάρηκα, επίσης, γιατί μέσα από την ομαδική δουλειά κατάφερα και πέτυχα αυτό το γκολ».

Ποιοι άνθρωποι σ’ έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα στην καριέρα σου;

«Πρώτα απ’ όλα οι γονείς μου. Με έχουν στηρίξει σ’ όλη την μέχρι τώρα πορεία μου και ειδικά όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό, καθώς ήταν μία δύσκολη απόφαση. Επίσης με έχουν στηρίξει και βοηθήσει αρκετοί ακόμη άνθρωποι. Οι προπονητές μου στη Δήμητρα/Απόλλωνα Αποστόλης Γκαραγκάνης και Νίκος Γιαγιάκος, με τους οποίους έκανα ουσιαστικά τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα. Από την πρώτη στιγμή μου έδειξαν πόσο πίστευαν σε μένα. Ακόμα κι όταν επέστρεψα από τον Ολυμπιακό με έκαναν να πιστέψω ότι μπορώ να συνεχίσω και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Εδώ θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για όλη αυτή τη βοήθεια. Στα Τρίκαλα, επίσης, είχα έναν πολύ καλό προπονητή τον κ. Γιώργο Βαζάκα. Πέρα από το γεγονός ότι είναι ένας καταξιωμένος τεχνικός, είχε το «θράσος» να με χρησιμοποιεί από νωρίς και να με βάζει να παίζω παρά το ότι ήμουν ακόμη πολύ μικρός, σ’ ένα γεγονός που στέκονταν πολλοί. Αντίθετα αυτός δεν έδινε σημασία στην ηλικία κι αυτό με όπλιζε με περισσότερο ακόμη θάρρος. Επίσης τον ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έκανε για μένα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν ακόμη άνθρωπο, ο οποίος έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο σε ό,τι έχω πετύχει μέχρι τώρα. Τον πρώτο μου προπονητή στον Αστέρα Τρίπολης τον κ. Βλάχο, ο οποίος πίστεψε σε μένα από την πρώτη στιγμή και μου έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» στη Σούπερ Λίγκα και με προετοίμασε απ’ όλες τις πλευρές ώστε να πέσω με τη μία στα βαθιά».

Είσαι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που παίζουν ταυτόχρονα στην Εθνική Νέων και την Εθνική Ελπίδων. Αυτό πώς το σχολιάζεις; Οι συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες πόσο σ’ έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα;

«Σίγουρα η Εθνική ομάδα είναι κάτι ξεχωριστό για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή. Το να φορώ το Εθνόσημο και να αγωνίζομαι είναι ένα συναίσθημα που με κάνει πολύ χαρούμενο. Αυτή τη στιγμή έχω την τύχη να βρίσκομαι και στις δύο Εθνικές ομάδες, όπως είπατε, κι από την πλευρά μου προσπαθώ να δίνω τα πάντα και στις δύο, όποτε μου ζητηθεί. Η συμμετοχή μου στις Εθνικές ομάδες με βοήθησε πάρα πολύ. Στον Αστέρα Τρίπολης, τουλάχιστον στην αρχή, όσες φορές αγωνιζόμουν η συμμετοχή μου περιοριζόταν σ’ ένα διάστημα του παιχνιδιού, ενώ στην Εθνική είχα την ευκαιρία να αγωνίζομαι επί 90 λεπτά κι αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ώστε να συνεχίσω την όποια καλή πορεία που είχε ξεκινήσει».

Μέσα σ’ ένα χρόνο βρέθηκες από τη Δήμητρα/Απόλλωνα στα Τρίκαλα, μετά στον Αστέρα Τρίπολης, σταδιακά στις Εθνικές ομάδες και υπάρχουν μεγάλοι προπονητές, όπως ο Βαλβέρδε και ο Σάντος, που έχουν αναφερθεί με κολακευτικά σχόλια για σένα. Θεωρείς ότι έγιναν όλα γρήγορα ή στη σωστή στιγμή;

«Νομίζω ότι όλα μέχρι τώρα έχουν γίνει στη σωστή και κατάλληλη στιγμή. Είναι το παν αυτό για έναν ποδοσφαιριστή να γίνονται τα βήματά του στο σωστό τάιμινγκ. Νιώθω πολύ περήφανος που μιλάνε τόσο μεγάλοι προπονητές για μένα με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια. Από την πλευρά μου συνεχίζω τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο και κοιτάζω να κάνω το καλύτερο για το μέλλον».

Η Εθνική Νέων διαθέτει ποδοσφαιριστές με πλούσιο ταλέντο. Τι μπορεί να πετύχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει τον επόμενο μήνα;

«Εκεί που φθάσαμε αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία και μεγάλο άθλο. Άθλο γιατί καταφέραμε και νικήσαμε και αποκλείσαμε τη Γαλλία με 2-1, η οποία ήταν μια φανταστική ομάδα σε επίπεδο Νέων. Όμως εμείς κατάφεραμε παίζοντας σωστά να την κερδίσουμε. Ως ομάδα έχουμε πλούσιο ταλέντο, αφού όλοι οι συμπαίκτες μου είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Πάμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Ρουμανία τον ερχόμενο μήνα μόνο και μόνο για την κατάκτηση του τροπαίου. Από τη στιγμή που αποκλείσαμε τη Γαλλία μπορούμε να το πετύχουμε. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, έχουμε δημιουργήσει πολύ καλό σύνολο και πάνω απ’ όλα είμαστε οικογένεια».

Ποιες οι εντυπώσεις σου από τη πρώτη χρονιά που συμμετείχες στη Σούπερ Λίγκα;

«Οι εντυπώσεις μου από την πρώτη χρονιά στο κορυφαίο Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν φανταστικές. Στην αρχή στην προετοιμασία δυσκολεύτηκα λίγο, αφού για πρώτη φορά έκανα τέτοια προετοιμασία. Χρόνο με το χρόνο όμως συνήθισα και σιγά-σιγά προσαρμόστηκα στις απαιτήσεις μιας τέτοιας ομάδας. Πρώτη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα δεν περίμενα όλα αυτά που συνάντησα αλλά όλα ήταν πολύ όμορφα. Βέβαια για να προσαρμοστώ με βοήθησαν πάρα πολύ οι άνθρωποι του Αστέρα και πάνω απ’ όλα ο προπονητής».

Το επόμενο βήμα στην καριέρα σου, αναφέρομαι στην ενδεχόμενη μεταγραφή καθώς όπως είναι γνωστό υπάρχουν πολλές προτάσεις για σένα, θεωρείς ότι πρέπει να γίνει τώρα ή αργότερα, ενδεχομένως το επόμενο καλοκαίρι;

«Το έχω ήδη συζητήσει τόσο με τους γονείς μου όσο και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Αστέρα. Πιστεύω ότι αν είναι να γίνει μια μεταγραφή τώρα, πρέπει πρώτα να βοηθηθεί η ομάδα και μετά εγώ. Δεν με πειράζει, αν δε βρεθεί κάτι καλό που να ικανοποιεί πρώτα την ομάδα και μετά εμένα, να μείνω έναν ακόμη χρόνο στον Αστέρα, να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής, να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο και μετά αν είναι να γίνει η μεταγραφή ας γίνει. Από τη στιγμή που έχω συμβόλαιο με τον Αστέρα κι από τη στιγμή που είναι η ομάδα που μου δίνει την ευκαιρία να αγωνίζομαι στη Σούπερ Λίγκα και να γίνω ένας καταξιωμένος ποδοσφαιριστής, τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα μου».

Οι μεγάλες αθλητικές εφημερίδες αναφέρονταν σε σένα από τις πρώτες σου συμμετοχές στα φιλικά του Αστέρα πέρυσι το καλοκαίρι. Από εκεί και ύστερα ήραθν οι πρώτες συμμετοχές στους επίσημους αγώνες, το πρώτο γκολ και όλος ο κόσμος έμαθε κι ασχολούνταν με τον Κώστα Φουρτούνη. Αυτή τη φυσιολογική δημοσιότητα πως την αντιμετώπισες;

«Στην αρχή όλο αυτό που γινόταν ήταν λίγο περίεργο για μένα. Να γράφουν όλες οι εφημερίδες για έναν μικρό ποδοσφαιριστή, άλλες υπερβολικά πράγματα, άλλες ανακρίβειες, δεν φαινόταν και τόσο καλό. Δεν μπορείς όμως να κάνεις κάτι. Κοιτούσα μόνο τη θέση μου στον αγωνιστικό χώρο και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν η καθημερινή μου προπόνηση και μόνο η δουλειά».



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved