Κυριάκος: «Θεωρούμε ότι αδικηθήκαμε»

Κυριάκος: «Θεωρούμε ότι αδικηθήκαμε»

Την αίσθησή του ότι ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε από την απόφαση για τιμωρία με μία αγωνιστική εξέφρασε ο Κυριάκος Κυριάκος.

Σε συνέντευξή του στον Libero 107,4 ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα στοιχεία της έκθεσης της Αστυνομίας που ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέρριψε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας γι’ αυτό και θεωρεί πως η απόφαση ήταν άδικη, αφού βασίστηκε σε επιχειρήματα της έκθεσης που δεν μπορούσαν να στηριχθούν.

«Είμαστε εκνευρισμένοι με την απόφαση για την τιμωρία της ομάδας, πιστεύω ότι στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας καταρρίψαμε όλα τα στοιχεία που αναφερόταν στην έκθεση της αστυνομίας. Τα επιχειρήματα της έκθεσης δεν μπορούσαν να στηριχθούν, ήταν αβάσιμες οι κατηγορίες της έκθεσης και αμφισβητήσαμε με στοιχεία όσα ανέφερε η αστυνομία, έτσι έπρεπε να ήταν παρών κάποιος μάρτυρας από την πλευρά της αστυνομίας για να μας αντικρούσει. Θεωρούμε το περιεχόμενο της έκθεσης αστείο και αναληθές, πολλά γεγονότα επίσης αποκρύφθηκαν από την έκθεση και πιστεύουμε ότι έπρεπε να αθωωθούμε ή να έχει έρθει κάποιος μάρτυρας από την αστυνομία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα πως η κοινή γνώμη επηρεάζεται από την εικόνα με τις φωτιές και τα δακρυγόνα και πως οι δικαστές πήραν λανθασμένη απόφαση επειδή δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν ούτε τα επιχειρήματα του ΠΑΟΚ, αλλά ούτε και την έκθεση της Αστυνομίας και τόνισε την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος εκδίκασης αυτών των υποθέσεων:

«Σίγουρα η κοινή γνώμη επηρεάζεται αρνητικά από την εικόνα που βγήκε προς τα έξω, με τις φωτιές και τα δακρυγόνα και έτσι ήταν σαν να είχαμε δικαστεί και καταδικαστεί πριν την εκδίκαση. Στην διάρκεια της διαδικασίας οι δικαστές δεν μας έκαναν ερωτήσεις γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν τα επιχειρήματά μας αλλά ούτε και την έκθεση της αστυνομίας, έτσι πήραν μια λανθασμένη απόφαση. Σας θυμίζω ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, κ. Ζαγοράκης ζήτησε από την Λίγκα να αλλάξει ο τρόπος εκδίκασης αυτών των υποθέσεων γιατί με αυτό τον τρόπο που γίνεται τώρα σε τυλίγουν ουσιαστικά σε μια κόλλα χαρτί και τιμωρείσαι. Οι ομάδες πρέπει να το δουν αυτό γιατί θα το βρουν μπροστά τους στην συνέχεια», είπε.

Ο κ. Κυριάκος είπε πως ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει στο youtube ένα video όπου φαίνεται καθαρά πως ένα δακρυγόνο πέφτει στην κερκίδα φίλων του ΠΑΟΚ, διαψεύδοντας έτσι την αστυνομική έκθεση που υποστήριζε πως χρήση δακρυγόνων έγινε μόνο εκτός  γηπέδου.  Πρόσθεσε δε πως όποιος διάβαζε την έκθεση θα νόμιζε ότι γινόταν πόλεμος, ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβη και είπε πως αυτός είναι και  λόγος που ο Θοδωρής Ζαγοράκης  ζήτησε να υπάρχει ένας μάρτυρας από την Αστυνομία που όμως δεν ήρθε ποτέ.

«Έχουμε ανεβάσει ένα video στο youtube, στο οποίο φαίνεται καθαρά να πέφτει ένα δακρυγόνο στην κερκίδα των φίλων του ΠΑΟΚ, κάτι που δεν αναφέρει η έκθεση και λέει ότι έγινε ρίψη δακρυγόνων μόνο έξω από το γήπεδο. Για μας είναι σαφές ότι η έκθεση αυτή γράφτηκε εν βρασμώ ψυχής από ένα άνθρωπο, που σίγουρα ήταν και αυτός ταλαιπωρημένος με όσα έγιναν. Κατανοούμε ότι ήταν σε συναισθηματική φόρτιση αλλά και πάλι αυτό δεν δικαιολογεί να γράφονται τέρατα σε μια έκθεση. Ούτε αυτό που αναφέρει η έκθεση για τα κυλικεία ισχύει, δεν υπήρχε κυλικείο εκεί που ήταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, ήταν πολύ πιο μακριά αλλά γράφτηκε στην έκθεση γιατί έπρεπε να δικαιολογήσουν αυτό που λέγανε για μπουκάλια που πετούσε ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Όποιος διάβαζε την έκθεση θα νόμιζε ότι γινόταν πόλεμος στο γήπεδο και όμως δεν υπάρχει ούτε ένας τραυματίας, ούτε έγινε καμία σύλληψη. Για αυτό τον λόγο ο πρόεδρος θέλει να υπάρχει και μάρτυρας από την αστυνομία, για να αιτιολογήσει όσα γράφουν οι εκθέσεις, οι δικαστές μας είπαν ότι δεν μπορούν να τους εξαναγκάσουν να στείλουν κάποιο μάρτυρα. Θεωρούμε επίσης ότι κακώς ο αθλητικός εισαγγελέας μας κάλεσε σε απολογία, ήταν υπερβολή αυτό, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που η έκθεση του παρατηρητή του αγώνα δεν ανέφερε τίποτε απολύτως».

Για την πρόταση του Θοδωρή Ζαγοράκη σχετικά με την ύπαρξη μαρτύρων ανέφερε:

«Η σκέψη του προέδρου είναι ότι δεν γίνεται να μην αντικρούει ο διευθυντής της αστυνομίας, όσα του καταλογίζονται. Είναι προσωπική του επιθυμία να πετύχουμε τουλάχιστον από εδώ και στο εξής να υπάρχει μάρτυρας από πλευράς της Αστυνομίας. Θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να το κυνηγήσουν όλες οι ομάδες γιατί κάποια στιγμή θα το βρουν μπροστά τους και ίσως τιμωρηθούν λόγω μιας αμφισβητούμενης έκθεσης από την αστυνομία. Εμείς κάναμε αυτό το αίτημα στη Λίγκα και έγινε σχεδόν ομόφωνα δεκτό από όλους τους προέδρους, πρέπει να αλλάξει σύντομα ο τρόπος που εκδικάζονται αυτές οι υπόθέσεις. Εμείς τώρα θεωρούμε ότι είμαστε αδικημένοι, δεν έπρεπε να τιμωρηθούμε».

Tόνισε  πως εντός της ημέρας θα κατατεθεί έφεση από την πλευρά του ΠΑΟΚ:

«Η έφεση θα κατατεθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας και θα λάβει τον χαρακτήρα του επείγοντος, έτσι μέχρι τη Δεύτερα θα πρέπει να έχει οριστεί νέα εκδίκαση. Θα είναι πολύ μεγάλη και αρνητική έκπληξη αν δε γίνει δεκτό το αίτημα μας».

Αναφερόμενος τέλος στις αντιδράσεις των φίλων του ΠΑΟΚ, ο κ. Κυριάκος είπε:

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις ανακοινώσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, είναι μία αυθόρμητη αντίδραση και την κατανοώ. Εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αρθεί η τιμωρία και να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Μπαίνουμε πάντως στο μάτι των αρχών και πρέπει να φερθούμε έξυπνα γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε το μέλλον της ομάδας, αν και πιστεύω ότι δεν μπορούν να πειράξουν τον ΠΑΟΚ».



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved