«Αμφιβάλλω για Μπόλονι»

«Αμφιβάλλω για Μπόλονι»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός, δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος για την επιτυχία της επιλογής Μπόλονι στον πάγκο της ομάδας.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου του Βορρά» μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ Fm τόνισε πως δεν είναι βέβαιος για το αν θα πετύχει το πλάνο του ΠΑΟΚ από τη στιγμή που θα χρειαστεί να μειώσει το μπάτζετ του και να βασιστεί σε νεαρότερους ποδοσφαιριστές.

«Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, δεν γνωρίζω τον κύριο Μπόλονι σαν προπονητή. Σαν ποδοσφαιριστής ήταν ένα μεγάλο όνομα και γνωστός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Υποθέτω ότι θα είναι καλός προπονητής όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορεί να έχει αποτελέσματα αν δουλέψει με παίκτες μικρούς σε ηλικία και με μειωμένο μπάτζετ. Ξέρετε καλά ότι στον ΠΑΟΚ για να θεωρηθεί επιτυχημένος θα πρέπει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και να έχει επιτυχίες», ήταν το πρώτο σχόλιο του Κώστα Ορφανού.

Στη συνέχεια, για το αν τον φοβίζει η μείωση του μπάτζετ, επισήμανε: «Θα μεγαλώσει η διαφορά από ομάδες που δεν θα μειώσουν το μπάτζετ. Ας πούμε ο Ολυμπιακός. Αυτό δεν ακούγεται καλά στον κόσμο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Τον θέλουν τον ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστεί. Μπορεί να είναι κοντά σε ΠΑΟ και ΑΕΚ και θα διεκδικήσει με αυτούς, όμως δεν ακούγεται καλά στα αυτιά των φιλάθλων και ειδικά τον ΠΑΟΚτσήδων».

Για το αν υπάρχει άλλη λύση, τόνισε: «Εμείς καλά τα λέμε και καλά σκεφτόμαστε, όμως ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ έχει μάθει σε άλλη λογική και δεν μπορεί να μπει σε αυτή. Τα ραδιόφωνα στη Θεσσαλονίκη δεν αναφέρονται σε τίποτα σχετικά με όσα ακούμε για τα οικονομικά και την κοινωνία. Το θεωρούν ένα ανεξάρτητο πράγμα. Εγώ έχω τους φόβους μου για το ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα. Δεν ξέρουμε ακόμα ποιες ομάδες θα παίζουν και σε ποια κατηγορία. Αμφιβάλλω για το κατά πόσο μπορούν να εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα».

Σε ερώτηση για το αν η προώθηση νέων παιδιών μπορεί να γίνει ευκολότερα, όταν υπάρχει μείωση του μπάτζετ, σχολίασε: «Εξαρτάται τι σημαίνει αυτό. Αν θεωρούμε ότι τα νέα παιδιά θα μπουν και θα πάρουν φανέλα βασικού για να καθοδηγήσουν την μεγάλη ομάδα, δεν υπάρχει για μένα προοπτική. Αν τα παιδιά μπορούν να μπουν σταδιακά και πάρουν τις ευκαιρίες για να εγκλιματιστούν, τότε μπορεί να υπάρχει αποτέλεσμα. Αν πούμε ότι θα πάρουν στις πλάτες τους τον ΠΑΟΚ και θα πάρουν τις ευθύνες, θα είναι λάθος. Για παράδειγμα η ΑΕΚ, έχει νέα παιδιά και θέλει να τους δώσει ευκαιρίες να πάρουν την ομάδα πάνω τους. Από αυτούς μόνο ο Μανωλάς φαίνεται να αξίζει τη θέση του βασικού και να αξίζει να είναι σε μια μεγάλη ομάδα. Τα υπόλοιπα παιδιά δεν δείχνουν κάτι τέτοιο».

Τέλος, για το γεγονός ότι στην Εθνική ομάδα αρχίζουν να παίζουν νέοι ποδοσφαιριστές, υπογράμμισε: «Στην Εθνική υπάρχει ένας προπονητής που έχει άστρο και λέγεται Σάντος. Με την Μάλτα εκ των πραγμάτων έβαλε νέα παιδιά και κέρδισε ένα ματς που ήταν τέτοιο το οποίο μπορούσε να φέρει αναταράξεις. Αν δεν κερδίσεις την Μάλτα στην έδρα σου, έχεις πρόβλημα μετά. Το προηγούμενο, κερδίσαμε εκτός έδρας στο τελευταίο λεπτό. Επειδή έχει άστρο ο προπονητής, θα επιχειρηθεί ανανέωση στην Εθνική ομάδα. Οι υποχρεώσεις της είναι σε βάθος χρόνου και θεωρώ ότι είναι η καλύτερη στιγμή να γίνει ανανέωση γιατί αυτοί οι νέοι που χρησιμοποιεί ο προπονητής μετά από πέντε μήνες θα έχουν ωριμάσει περισσότερο».



Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved