«Να προοδεύσει κι άλλο ο ΠΑΟΚ»

«Να προοδεύσει κι άλλο ο ΠΑΟΚ»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στη NOVA ο πρώην αρχηγός και τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Αρχικά αναφέρθηκε στο πρώτο του διάστημα αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο: « Ήταν μια φανταστική χρονιά για εμένα, τους πρώτους έξι μήνες ως τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ, σε μια κατάσταση... εκτάκτου ανάγκης, από τη στιγμή που ζήτησε τη βοήθειά μου ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος είχε τη θέση πριν από εμένα και αργότερα έγινε πρόεδρος. Κάπως έτσι αποφάσισα να βάλω τέλος στην ποδοσφαιρική καριέρα μου και να αρχίσω κάτι διαφορετικό βοηθώντας τον Βρύζα, που είναι φίλος μου, και τον Φερνάντο Σάντος. Ήταν ένα καλό εξάμηνο, έντονο, με μπόλικη δουλειά. Εν συνεχεία έφυγα από τον ΠΑΟΚ, στη Σταντάρ Λιέγης ο ρόλος μου ήταν να έχω άμεση επαφή με τους ποδοσφαιριστές και να είμαι παρών στο γήπεδο, η ομάδα είχε έναν εξαιρετικό προπονητή και κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο Βελγίου, να πάρει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και να προκριθεί στα προκριματικά του Champions League». 

Για τον ρόλο του από εδώ και πέρα, τόνισε: «Πιστεύω πως το μέλλον μου βρίσκεται στην προπονητική, οι εμπειρίες που απεκόμισα ως ποδοσφαιριστής καθώς και τα σεμινάρια προπονητικής που ακολούθησα, ήταν εξαιρετικά, εκτιμώ πως σε 1-2 χρόνια θα είμαι απολύτως έτοιμος για να αναλάβω το ρόλο του πρώτου προπονητή».

Για την συνεργασία του με τον Φερνάντο Σάντος, ο Κονσεϊσάο ανέφερε:

«Σίγουρα ήταν πολύ σημαντική, θεωρώ τον Φερνάντο Σάντος σπουδαίο προπονητή, με εξαιρετικό χαρακτήρα, νοοτροπία νικητή, γνωρίζει πως να διατηρεί άριστο κλίμα στα αποδυτήρια, αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια ποδοσφαιρική ομάδα, στον ΠΑΟΚ ήταν μια τριετία, η πρώτη σεζόν δεν ήταν και τόσο καλή, όμως η διετία που ακολούθησε ήταν φανταστική. Είχα την ευχαρίστηση να αγωνιστώ υπό τις οδηγίες του, να συνεργαστώ μαζί του ως τεχνικός διευθυντής και πλέον να μπορώ να ισχυριστώ πως είμαστε πραγματικοί φίλοι»


Στην ερώτηση για το τι έγινε και αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, ο Κονσεϊσάο ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συλλόγους στη σταδιοδρομία μου, αφού σ' αυτόν την ολοκλήρωσα, αυτό πάντα είναι κάτι που σε "σημαδεύει", ονειρευόμουν πως όταν αποφασίσω να κρεμάσω τα παπούτσια μου να το κάνω σε μια ομάδα για την οποία θα νιώθω κάτι. Μια ομάδα που θέλεις να...ανήκεις σε αυτήν, στην οποία χαίρεσαι να αγωνίζεσαι, είτε εδώ, είτε στην Πόρτο, είτε στην Λάτσιο, αυτό ήταν το όνειρό μου, τελικά ήταν ο ΠΑΟΚ και γι' αυτό το λόγο θα είμαι ες αεί "δεμένος" με αυτόν το σύλλογο, θα συνεχίσω να παρακολουθώ την πορεία του, όπως εξάλλου κάνει κι ο Σάντος. Νομίζω πως έχει μεγάλη δυναμική, μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα, κατ' αρχάς διαθέτει φανταστικούς φιλάθλους, γίνεται συνετή διαχείριση, ο Ζαγοράκης, όπως και ο Βρύζας, έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια, είναι μεγάλοι επαγγελματίες, λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως χρειάζεται ένα ακόμη βήμα ούτως ώστε ο ΠΑΟΚ ν'  ανέβει ένα ακόμη επίπεδο και να είναι ανταγωνιστικός με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, έχει τα πάντα για να βρεθεί σε αυτό το επίπεδο, θεωρώ πως σε εσωτερικό και οργανωτικό πλαίσιο πρέπει να προοδεύσει ακόμη περισσότερο για να γίνει πιο σπουδαίος και να φτάσει στην κατάκτηση τίτλων».

Τι είπε ο Κονσεϊσάο όταν ρωτήθηκε για τον Βιεϊρίνια. «Τον γνωρίζω από τότε που ήταν μικρός σε ηλικία, όταν ήμουν στην Πόρτο, εκείνος έπαιζε στις ακαδημίες της Γκιμαράες, μετά πήγε στην Πόρτο, όταν βρεθήκαμε και πάλι, αυτή τη φορά στον ΠΑΟΚ, είδα πως είχε πάρει κιλά. Τότε ήταν που ο Σάντος κι εγώ του είπαμε πως πρέπει να χάσει βάρος, ν' ακολουθήσει μια σωστή δίαιτα, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή, τί κάνεις δηλαδή εκτός γηπέδου, καλείσαι να είσαι επαγγελματίας και συνειδητοποιημένος, είναι το μοναδικό που πρέπει να σε απασχολεί για τα επόμενα 15 χρόνια της ζωής σου, το ποδόσφαιρο και η οικογένεια, πρέπει να έχεις ένα σωστό τρόπο ζωής. Αυτό καλείται να κάνει και ο Βιερίνια, τον θεωρώ ως έναν από τους καλύτερους ακραίους επιθετικούς στην Ευρώπη, εάν δεν κάνει αυτό που πρέπει, θα έχει μεγάλες δυσκολίες, θα είναι ένας ακόμη...απλός ποδοσφαιριστής. Εντάξει μπορεί να ξεχωρίζει στην Ελλάδα, αφού είναι αρκετά ταλαντούχος, όμως έχει δυνατότητες για να πάει σε καλύτερο πρωτάθλημα, δεν εννοώ πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει επίπεδο κι ανταγωνισμό, το αντίθετο, όμως υπάρχουν κι άλλα καλύτερα, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Αγγλία, είναι πιο ανταγωνιστικά, εκεί αγωνίζονται οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, εάν ο Βιερίνια συνεχίσει τη δουλειά, παραμείνει προσγειωμένος και συνειδητοποιήσει πως θα πρέπει για τα επόμενα 10-15 χρόνια να σκέπτεται μόνο το ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο, εάν επιδείξει επαγγελματισμό κι ακολουθήσει ένα «μετρημένο» τρόπο ζωής, θεωρώ πως έχει την προοπτική να γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής και ν» αγωνιστεί σε ένα σπουδαίο σύλλογο...

Τέλος σχολίασε και την παρουσία του Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του ΠΑΟΚ : « Τον γνωρίζω, δεν είναι...ηθικά σωστό να τον κρίνω, αφού κι εγώ πλέον είμαι προπονητής, τόσο στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, όσο και στην Σταντάρ Λιέγης έκανε καλή δουλειά, στο Βέλγιο η πρώτη σεζόν ήταν εξαιρετική, η δεύτερη δεν είχε την ίδια κατάληξη, οι πάντες γνωρίζουν ποιος είναι, από εκεί και πέρα συχνά υπάρχουν μεγάλοι προπονητές που πηγαίνουν σε κάποια ομάδα και δεν είναι επιτυχημένοι, πρέπει λοιπόν κάθε φορά να βλέπεις σε ποια ομάδα πηγαίνει, ποιο είναι το κίνητρο αυτού του συλλόγου, όλοι ελπίζουμε να αποδειχθεί η κατάλληλη επιλογή, ούτως ώστε ο ΠΑΟΚ μου να συνεχίσει να νικάει...»



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved