Προτάσεις για τη Λέσχη

Προτάσεις για τη Λέσχη

Ο συνδυασμός «Άρης-Ενότητα» εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση, με την οποία τοποθετείται ενόψει της τακτικής γενικής συνέλευσης του φορέα.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο συνδυασμός «Άρης-Ενότητα» τοποθετείται και θέτει ερωτήματα ενόψει της τακτικής γενικής συνέλευσης της Λέσχης Φίλων Άρη, που θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου στο «Βελλίδειο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Όπως δηλώσαμε μετά τις εκλογές της 22ας Μαΐου 2011, το δικό μας ταξίδι μόλις άρχισε. Ενόψει της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, καταθέσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης τις προτάσεις μας και θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία της, το σεβασμό προς τα μέλη της και την αύξηση αυτών.

Πιστεύοντας ότι ο σεβασμός των μελών ξεκινά από την ενημέρωση τους, σας ανακοινώνουμε σήμερα τις προτάσεις μας όπως αυτές κατατέθηκαν στην Λέσχη Φίλων ΑΡΗ, προκειμένου να τις κρίνετε με μεγαλύτερη άνεση χρόνου.

Οι προτάσεις μας όπως κατατέθηκαν είναι οι κάτωθι:

Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 4ο ΘΕΜΑ (Τροποποίηση Καταστατικού)
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
Από την ημέρα ιδρύσεως της Λέσχης έχουμε προχωρήσει σε τουλάχιστον τρεις τροποποιήσεις του καταστατικού της. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν η ενδεδειγμένη και στην καλύτερη περίπτωση ήταν ελλιπής. Τα μέλη κλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκάστοτε γενικής συνέλευσης να κρίνουν προτάσεις που αφορούσαν την τροποποίηση του καταστατικού μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις προτάσεις αυτές.

Προτείνουμε την προσθήκη παραγράφου στο άρθρο 34 του Καταστατικού (το αποκλειστικό άρθρο για τις τροποποιήσεις και για τον τρόπο που αυτές γίνονται), στην οποία να αναφέρεται ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την συζήτηση οποιασδήποτε πρότασης που αφορά την τροποποίηση του Καταστατικού είναι η δημοσίευση της πρότασης αυτής στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης τουλάχιστον 30 ημέρες προτού αυτή λάβει χώρα».

Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη θα λαμβάνουν γνώση των προτάσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την Συνέλευση και όχι κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, όπως γίνεται σήμερα. Θα έχουν ικανό χρόνο μπροστά τους, για να κρίνουν τις προτάσεις και θα επιτευχθεί ο σεβασμός προς το πρόσωπο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 5ο ΘΕΜΑ (Προτάσεις)
1. ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ
Επιβάλλεται να θεσπιστεί ένα πλαίσιο λειτουργίας του συνόλου της εκλογικής διαδικασίας, το οποίο θα έχει ως βασικές αρχές του την διαφάνεια και τον σεβασμό τόσο των υποψηφίων όσο και του εκλογικού σώματος.

Υποχρεωτικά θα πρέπει να παραδίδονται στο κάθε υποψήφιο σχήμα όλα τα δεδομένα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ που αυτό θα ζητήσει. Δεν αρκεί η απλή προφορική ενημέρωση και η απλή επίδειξη στοιχείων, τα οποία είναι αδύνατον να μελετηθούν μέσα σε μια ώρα. Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν λεπτομερώς οι υποψήφιοι και μέλη της Λέσχης τα δεδομένα της εταιρίας που επιθυμούν να διοικήσουν. Η άρνησή της Λέσχης και της ΠΑΕ να επιτρέψουν σε υποψήφια σχήματα να λάβουν τα δεδομένα που επιθυμούν πλήττει την αξιοπιστία της Λέσχης και την διαφάνεια και δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις τόσο στα μέλη όσο και στους υπόλοιπους φιλάθλους του ΑΡΗ, ενώ δεν δίνει την δυνατότητα στους υποψήφιους συνδυασμούς να καταρτίσουν τις προγραμματικές τους δηλώσεις. Παράλληλα είναι αθέμιτος ο ανταγωνισμός μεταξύ της υπάρχουσας διοικήσεως και των υπολοίπων συνδυασμών αφού η διοίκηση γνωρίζει τα πάντα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υποψήφιους που σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων εκλογών, γνωρίζουν μόνο όσα η ΠΑΕ θέλει να μάθουν και όπως ή ΠΑΕ θέλει να τα μάθουν.

Οφείλει η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ να υποχρεώνει την εκάστοτε διοίκηση της ΠΑΕ να παραδίδει στους υπόλοιπους υποψήφιους τα στοιχεία που αυτοί ζητούν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εκάστοτε διοικούντες είναι τοποθετημένοι σε αυτή τη θέση από την Λέσχη Φίλων ΑΡΗ, τον μεγαλομέτοχο της εταιρίας που διοικούν και οφείλουν να παρέχουν τόσο σε αυτή όσο και στους υπολοίπους υποψηφίους όλα τα στοιχεία.

2. ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ
Από την ίδρυση της η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ υστερούσε πάντα σε αριθμό μελών σε σχέση με τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, γεγονός το οποίο προβληματίζει. Ακούστηκε μάλιστα την περσινή περίοδο ότι η ΠΑΕ ΑΡΗΣ στήριζε οικονομικά την Λέσχη με τις εκπτώσεις που παρείχε στα μέλη της στα εισιτήρια διαρκείας και στα είδη της μπουτίκ. Με την άποψη αυτή διαφωνούμε, αφού αν λάβουμε υπόψη ότι τα έσοδα της Λέσχης πάνε σε μεγάλο ποσοστό στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, θα διαπιστώσουμε ότι το μέλος της Λέσχης και κάτοχος διαρκείας στην θύρα 1 ή 3 θα συνδράμει οικονομικά την ομάδα με το ποσό των 260€, ποσό ιδιαίτερα υψηλό για τις εποχές που ζούμε.

Πρόταση μας είναι τα μέλη της Λέσχης που θα αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012, από 1-1-2012 να έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν την συνδρομή τους στη Λέσχη με έκπτωση 20% για όσους αγοράσουν εισιτήριο στις θύρες 1,2,3 και 30% για τις θύρες 7,9. Το ίδιο θα ισχύει και για τους κατόχους διαρκείας που δεν είναι ακόμη μέλη της Λέσχης, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής με τις ανωτέρω μειωμένες συνδρομές. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο για την πώληση διαρκείας την τρέχουσα περίοδο, γεγονός που θα βοηθήσει την ΠΑΕ οικονομικά ενώ παράλληλα θα δοθεί κίνητρο στα μέλη να ανανεώσουν την συνδρομή τους με μειωμένο ποσό. Στα δε μη μέλη και κατόχους διαρκείας, τα οποία είναι και ο κύριος στόχος, θα δοθεί άλλο ένα κίνητρο για να εγγραφούν στη Λέσχη.

Η χρήση του προνομίου της μειωμένης συνδρομής στη Λέσχη δεν θα στερεί από το μέλος την δυνατότητα νέου εισιτηρίου διαρκείας για την επόμενη σεζόν με τις μειωμένες τιμές για τα μέλη της Λέσχης.

Γ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 6ο ΘΕΜΑ (Διακανονισμός οφειλών)
ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ
Να εφαρμοστούν τα όσα ορίζονται στο άρθρο 7 παρ 4 του Καταστατικού και εν συνεχεία να γίνει η εκκαθάριση του μητρώου. Το συγκεκριμένο άρθρο πρέπει να ενεργοποιηθεί και να λειτουργήσει ως ειδοποίηση προς τα μέλη που αμελούν να πληρώσουν τη συνδρομή τους. Η καθυστέρηση της πληρωμής της συνδρομής ενός έτους και η παράλληλη νέα χρέωση για η συνδρομή του νέου έτους, καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη για τα μέλη την αποπληρωμή, αφού το ποσό είναι τουλάχιστον το διπλάσιο.

Προτείνουμε στο ΔΣ της Λέσχης την παροχή διευκόλυνσης στα μέλη που οφείλουν συνδρομές παλαιοτέρων ετών (π.χ άτοκες δόσεις) πριν αποφασιστεί η διαγραφή τους. Συγκεκριμένα, προτείνουμε για τα μέλη της Λέσχης που οφείλουν συνδρομές παλαιοτέρων ετών, να τους γίνει έγγραφη πρόταση σύμφωνα με την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν αυτές τις οφειλές, μειωμένες κατά το ποσοστό που θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και με την απαραίτητη προϋπόθεση της καταβολής της συνδρομής της τρέχουσας περιόδου. Η καταβολή για τις παλαιότερες οφειλές να μπορεί να γίνει σταδιακά με άτοκες δόσεις. Η παροχή των προνομίων της Λέσχης στο μέλος της θα γίνει μόνο με την ολική εξόφληση του συνόλου των υποχρεώσεων του κάθε μέλους όπως αυτές θα διαμορφωθούν.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
-Πόσα είναι τα μέλη του Σωματείου; Πόσα είναι οικονομικά τακτοποιημένα και πόσα είναι τα δόκιμα;
-Είστε ικανοποιημένοι από τον αριθμό των οικονομικά τακτοποιημένων μελών και πώς σχεδιάζετε να τον αυξήσετε;
-Πώς κρίνετε το γεγονός ότι τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη είναι ποσοστιαία περίπου το 60% των εγγεγραμμένων;
- Είστε ικανοποιημένοι από τον ΑΡΗΣ FM και τη στάση που κράτησε ο σταθμός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου; Αν όχι, τι σκοπεύετε να κάνετε του χρόνου που θα έχουμε εκλογές για το νέο Δ.Σ της Λέσχης;
-Πώς δικαιολογείτε την παρουσία ατόμων που δεν είναι μέλη στην έκτακτη γενική συνέλευση του Μαΐου;

Επιπροσθέτως, ζητήσαμε από την Λέσχη Φίλων ΑΡΗ τον κατάλογο των μελών του σωματείου (ονοματεπώνυμο και ΑΜΛ). Αναμένουμε τις προτάσεις που θέλει να καταθέσει το Διοικητικό Συμβούλιο περί τροποποίησης του καταστατικού και θα επανέλθουμε με νέα τοποθέτηση
Μετά Τιμής
Ιατρού Νικόλαος ΑΜΛ 051, Μισιρλής Αγαθάγγελος ΑΜΛ 8476, Στεφανίδης Παναγιώτης ΑΜΛ 1789, Φουρλίγκας Βασίλειος ΑΜΛ 2014».



Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved