Ντίκα, με... κουμπάρο τον Μπούγκα

Ντίκα, με... κουμπάρο τον Μπούγκα

Διετές είναι το συμβόλαιο που υπέγραψε με την Ξάνθη ο Εμίλ Ντίκα, τον οποίο η ακριτική ομάδα παρακολουθεί… στενά εδώ και έξι μήνες!

Η περίπτωση του Ντίκα ήταν εδώ και καιρό στην Ξάνθη. Αρχικά τον είχε παρακολουθήσει διά ζώσης ο Κώστας Κωνσταντινίδης, ωστόσο από ένα σημείο και έπειτα, πιο ενεργό ρόλο στην υπόθεση ανέλαβε ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Ο τέως πια μέσος της Κλουζ άρεσε πολύ στον τεχνικό διευθυντή της ακριτικής ομάδας και έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια απόκτησής του. Ο Ντίκα δεν ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα, ωστόσο σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση αυτής της μεταγραφής έπαιξε ένας συμπατριώτης του. Το όνομά του, Μουγκουρέλ Μπούγκα.

Αν και ο Ρουμάνος επιθετικός δεν κατάφερε να στεριώσει στα Πηγάδια, είχε μόνο καλά λόγια να πει για την ομάδα στον άλλοτε συμπαίκτη του στη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Εχοντας λοιπόν τις ευλογίες του Μπούγκα, ο Ντίκα αποφάσισε να απαντήσει θετικά στην Ξάνθη, ήρθε στην Ελλάδα και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Ντίκα τον γνωρίζει πολύ καλά ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Όταν μάλιστα ήταν προπονητής στην ΑΕΛ, το καλοκαίρι του 2009, είχε ταξιδέψει στη Ρουμανία και είχε έρθει σε προφορική συμφωνία μαζί του για να υπογράψει στους Βυσσινί. Μόνο που ο Ντίκα τότε άλλαξε γνώμη, δεν τήρησε την υπόσχεση του και άφησε στα κρύα του λουτρού τη Λάρισα που εκείνη την περίοδο είχε πάθει κάτι ανάλογο και με τον Φλορίν Τσέρνατ.

Ο εφιάλτης της Ραπίντ

Ο ηλικίας 29 ετών μέσος, αγωνίζεται κυρίως ως «οκτάρι», ενώ αν χρειαστεί, μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στη δεξιά πτέρυγα. Πέρσι είχε μια σχετικά μέτρια σεζόν με τη φανέλα της Κλουζ, αλλά μπροστά σε αυτά που τράβηξε στις αρχές της περιόδου 2008-09, πάλι καλά που αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία… Το λέμε αυτό διότι πριν από τρία χρόνια, έζησε μια εφιαλτική περίοδο ως μέλος της Ραπίντ Βουκουρεστίου στην οποία τότε προπονητής ήταν ο γνωστός μας, Ζοσέ Πεσέιρο. Μια διαφωνία του με τη διοίκηση τον έφερε ξαφνικά στη δεύτερη ομάδα της Ραπίντ η οποία αγωνιζόταν στην γ’ κατηγορία. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τότε, ο Ντίκα δήλωνε ότι «δεν το αξίζω αυτό αν και σέβομαι τις αποφάσεις της διοίκησης. Μετά από κάθε ματς, πρέπει να ξεκουράζομαι δύο και τρεις μέρες γιατί τα γόνατα και οι αστράγαλοί μου είναι σε τραγική κατάσταση. Ευτυχώς που οι αντίπαλοι είναι ευγενικοί και αφού με χτυπήσουν, έρχονται αμέσως και μου ζητούν συγνώμη».

Όπως η Ξάνθη βλέπει τον Ντίκα ως τον ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να τις δώσει αγωνιστικές λύσεις στη μεσαία γραμμή, έτσι και ο Ντίκα αντιμετωπίζει την Ξάνθη ως τη μεγάλη ευκαιρία να διαφημίσει ξανά το όνομά του. Ο χρόνος θα δείξει αν οι δύο πλευρές θα βγουν τελικά κερδισμένες από αυτή τη συνεργασία. Ο Μπούγκα, πάντως, το έκανε το καθήκον του…



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved