«Ψάχνουμε επενδυτές»

«Ψάχνουμε επενδυτές»

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Αράβων για την ομάδα, συμπληρώνοντας πως όποιος θέλει να επενδύσει είναι καλοδεχούμενος.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (16/06) ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μιλώντας για όλα τα θέμα που αφορούν τον Δικέφαλο. Αφού έκανε ένα μίνι απολογισμός της θητείας του αναφέρθηκε στο μέλλον της ΠΑΕ, στο ενδιαφέρον των Αράβων επιχειρηματιών αλλά και στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η διοίκηση σε πωλήσεις παικτών.

Αρχικά το λόγο πήρε ο υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΟΚ, Γιώργος Φαρλαλής, που αναφέρθηκε στα έσοδα και τις δαπάνες τις σεζόν που ολοκληρώθηκε, ενώ έχει διανεμηθεί και σχετικό φυλλάδιο στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που παρίστανται στην αίθουσα.

Όπως τόνισε ο κ. Φαρλαλής τα έσοδα είναι 26.318.000 ευρώ και τα έξοδα 28.404.000 ευρώ. Επίσης, εξήγησε ότι το άνοιγμα των 2 εκ. οφείλεται στο ότι η ομάδα έπαιξε και στην Ευρώπη κι ότι τα πριμ αυξήθηκαν κατά  1,6 εκ. με συνέπεια το ποσό να φτάσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό συμπεριλήφθηκαν οι απώλειες των εισιτηρίων, τα πρόστιμα κι οι φόροι που ήρθαν από τα πριμ κι τη μεταβολή των συμβολαίων με τη νέα κλίμακα. Πλέον η φορολόγηση είναι στο 45%. Παλιά ήταν 21%».

Ερωτηθείς για το πώς θα καλυφθεί το άνοιγμα, απάντησε: «Όπως θα σας πει κι ο κ. πρόεδρος θα γίνει μείωση του μπάτζετ και τα λειτουργικά έξοδα. Εμείς απλά κάναμε υπέρβαση στο αγωνιστικό κομμάτι διότι η ομάδα έπρεπε να συμμετάσχει και στις τρεις διοργανώσεις».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Σε ό, τι αφορά την πρόβλεψή μας για τα πλέι οφ δεν περιμέναμε να υπάρξει τέτοια κρίση και να βάλουμε πακέτο εισιτηρίων με 20 ευρώ».

Παρεμβαίνοντας ο Θόδωρος Ζαγοράκης αναφέρθηκε στα χρήματα που δόθηκαν στον Ερασιτέχνη: «Δόθηκε ένα εκατομμύριο ευρώ στον Ερασιτέχνη και θα δοθούν άλλα 800.000 ευρώ για τα έργα στο γήπεδο συν κάτι άλλα λίγα».

Παίρνοντας ξανά το λόγο ο κ. Φαρλαλής επεσήμανε :«Δώσαμε τη διαχείριση της μπουτίκ, σε ό, τι αφορά μόνο τα προϊόντα της PUMA και το τονίζω αυτό, σε μια εταιρία. Δεν έχουμε λειτουργικά έξοδα, αλλά μόνο έσοδα από αυτήν τη διαδικασία. Επίσης θα κάνουμε άλλη μπουτίκ με άλλους κωδικούς, δικά μας προϊόντα, πέρα από την PUMA. Αυτό κρίναμε ότι είναι προς το συμφέρον της ομάδας».

Για την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ υπογράμμισε: «Η ΟΥΕΦΑ λέει ότι είσαι εταιρία και πρέπει να βαδίσεις όπως όλες οι εταιρίες. Δε θα ρισκάρουμε. Θα βαδίσουμε όπως πρέπει. Η βάση είναι να έχεις προϋπολογισμό ανάλογο των εσόδων και κάθε χρόνο να βελτιώνεσαι. Εμείς θα βαδίσουμε όπως όλα αυτά τα χρόνια. Δε θέλω να ανησυχείτε. Είμαστε όλοι εδώ για το καλό της ομάδας».

Για τα συμβόλαια που πάνε στο 45% στη φορολόγησή τους υπογράμμισε: «Θα μειωθεί το μπάτζετ και θα εξαρτηθούν όλα από τα έσοδα και τα έξοδα της ομάδας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, τονίζοντας αρχικά: «Δεν είμαι εδώ για να δίνω συνεντεύξεις Τύπου. Σημασία για μένα έχει να απαντώ σε όλα τα ερωτήματά. Θέλω να πω ότι ο κ. Φαρλαλής είπε πριν ότι πλέον τα δεδομένα αλλάζουν με την ΟΥΕΦΑ. Οι ομάδες πρέπει να προσαρμόζονται βάση των κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ σαν εταιρίες κι όχι σαν ποδοσφαιρικοί σύλλογοι.  Οι καμπάνες αριστερά, δεξιά χτυπάνε. Δε θέλουμε να χτυπήσουν και στο σπίτι μας. Διέκρινα μια ανησυχία στα ερωτήματα που κάνατε. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Σίγουρα είναι σοβαρό θέμα η αδειοδότηση, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει τον πιο πλήρη φάκελο τα τελευταία χρόνια».

Για το γεγονός ότι δεν δίνουν συχνά συνεντεύξεις Τύπου οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ: «Αυτό θα αρχίσει να γίνεται. Πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, ο κ. Κωνσταντινίδης θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τα αγωνιστικά θέματα. Επομένως ο κόσμος θα έχει την απόλυτη ενημέρωση».

Κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας της θητείας του επεσήμανε: «Οσο περνάει ο χρόνος υπάρχει φθορά. Περισσότερο για τον πρόεδρο ενός τεράστιου συλλόγου. Μου δίνεται, όμως, την πάσα για να ξεκινήσω ένα μίνι απολογισμό για την ομάδα. Πριν από τέσσερα χρόνια η ομάδα ξεκίνησε, ξέρετε πώς. Με χιλιάδες προβλήματα. Θέλαμε να μειώσουμε τα προβλήματα, να την κάνουμε ελκυστική. Ο πρώτος χρόνος δεν ήταν ο καλύτερος καθώς τερματίσαμε 9οι. Το δεύτερο έτος σάς είπα ότι θα κάναμε ομάδα με μέταλλο, η οποία θα πρωταγωνιστεί και θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα που μιλάμε, αυτό έγινε. Κάναμε αρκετά πράγματα, σε ορισμένα δεν κάναμε τίποτα και κάποια αφήσαμε στη μέση. Αυτά που είπαμε πριν τρία χρόνια, κατά μεγάλο ποσοστό υλοποιήθηκαν. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Ολα θα γίνουν όπως πρέπει. Φέτος το θετικό είναι ότι ξεκινήσαμε από το Α, κλείσαμε προπονητή. Πέρυσι πληρώσαμε το λάθος, ότι έγινε τελευταία στιγμή αυτό. Φέτος θα πάμε βάση πλάνου. Ενοχλήσαμε τις ανταγωνιστικές ομάδες, διεκδικήσαμε. Δυστυχώς δεν πήραμε έναν τίτλο που θέλαμε πολύ».

Σχετικά με την επιτροπή ελέγχου από τον Ερασιτέχνη υπογράμμισε: «Με τον κ. Κατσαρή έχω συχνή επικοινωνία και γνωρίζει καλύτερα από όλους την ΠΑΕ. Ανά τρίμηνο γνωρίζει τα πάντα. Μας κάνει μάγκες όμως με τον έλεγχο που γίνεται στην ΠΑΕ. Στην αρχή ενοχλήθηκα με τον έλεγχο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα. Ο Ερασιτέχνης πρέπει να βάλει προτεραιότητες. Μιλάμε για το γήπεδο εδώ και τρία χρόνια. Πού είναι η επιτροπή γηπέδου που είπαν; Ο Ερασιτέχνης επιβάλλεται να πάρει πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει το γήπεδο. Είναι η μάνα του συλλόγου. Αντε να μπούμε εμείς μπροστά, όμως ότι κι αν κάνουμε υπάρχει αμφισβήτηση. Σήμερα ήρθε για δεύτερη φορά ο ορκωτός λογιστής της επιτροπής διαφάνειας. Είναι όλα καθαρά. Γιατί να μπούμε εμείς μπροστά; Για να αμφισβητηθούμε και πάλι;».

Για την απουσία της ΠΑΕ στη ΓΣ του Ερασιτέχνη: «Εμείς δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας. Βγάλαμε χρήματα από την μπουτίκ για να δώσουμε στον Ερασιτέχνη. Είχαμε τις προηγούμενες φορές παρουσία; Πριν τρία χρόνια όταν κλείσαμε τη συμφωνία με τη Μεσήμβρια, είχαμε πει να πάει το έργο στον Ερασιτέχνη. Οπως έχει και το γήπεδο. Ηταν δική μας πρωτοβουλία. Κι ακόμη περιμένουμε να γίνει αυτό. Για ποιον λόγο δε γίνεται;».

Ερωτηθείς γιατί δεν έγινε διαγωνισμός για τις Θύρες 7 και 8, ο Φαρλαλής απάντησε: «Αρχικά το έξοδο ήταν 1,25 εκ. ευρώ. Μειώθηκε αρχικά στις 900.000 ευρώ κι εμείς με την ΕΡΓΟ 3 πήγαμε τα έξοδα στις 600.000 ευρώ. Σε 25 μέρες παραδόθηκε η Θύρα 7 και 8 στην επιτροπή της Περιφέρειας και στάλθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα στην ΟΥΕΦΑ. Τελικά δε μας στοίχισε 600.000, αλλά 800.000 διότι η Θύρα 8 των φιλοξενουμένων κοιτούσε τις τουαλέτες. Ετσι και στη Θύρα 8 και στην 7 βάση του κανονισμού της ΟΥΕΦΑ έγινε ανακατασκευή στους χώρους υγιεινής. Επίσης κάναμε εργασίες και στη μόνωση. Ολη αυτή η δουλειά έφθασε τις 800.000 ευρώ. Αν δε γινόταν όλα αυτά με γρήγορες διαδικασίες, δε θα παίζαμε το πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Ούτε τον Οκτώβριο θα είχαμε την άδεια, αν κάναμε διαγωνισμό».

Για τον στόχο με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο: «Είπα ότι φέτος η ομάδα ξεκίνησε από το Α. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρσι. Θα πρέπει να είμαστε όμως πολύ προσεκτικοί για να γίνουμε καλύτεροι. Είπαμε για μπόλιασμα νέων παικτών και παικτών που θα προστεθούν από τις Ακαδημίες. Πριν τέσσερα χρόνια παίρναμε 14χρονα 15χρονα παιδιά, όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Δε χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Να μην περιμένει ο κόσμος ότι θα δει 7-8-10 παιδιά ταλαντούχα. Και εγώ άμα το άκουγα θα με έπιανε πανικός. Δε θα αλλάξει η ομάδα. Δεν είπαμε ότι έκλεισε ο κύκλος. Κλείνει ο κύκλος. Και το ξέρουν και οι παίκτες. Αν ήταν θα έπαιζα και εγώ ακόμα ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να γίνει διαχείριση σε όλα τα επίπεδα και το μέταλλο θα μείνει. Όταν άρχισε η φθορά ήμουν και εγώ παίκτης στην ομάδα. Θα μειωθεί το μπάτζετ. Και;».

Για το αν παραμείνει ίδιος ο αγωνιστικός στόχος: «Δε θα πρέπει να διαταραχτεί η ομάδα».

Για το αν υπάρξουν πωλήσεις: «Όλα πωλούνται. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τον επιχειρηματία που θα βάλει λεφτά. Μερικά από αυτά που βλέπετε έχουν γίνει από πωλήσεις παικτών. Μακάρι να βρεθεί κάποιος να βάλει λεφτά. Είναι δυνατόν να θέλουμε να δώσουμε παίκτη σε ανταγωνιστική ομάδα;».

Για το αν υπάρχει πρόταση για παίκτη της ομάδας: «Όχι δεν έχουμε κάτι επίσημο. Πρέπει να έρθουν έσοδα στην ομάδα. Δε θέλω να παίζω με τα λόγια. Δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ. Χρειάζεται να έρθουν έσοδα όπως και να το κάνουμε. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Η αγωνία μας είναι το πως θα παρουσιαστούμε».

Για το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν τα αναμενόμενα έσοδα: «Θα πρέπει να βρούμε τρόπο. Θα μειώσουμε και άλλο κάποια πράγματα».

Για το πώς θα λειτουργήσει με τη διαιτησία και τα κέντρα αποφάσεων: «Δε νομίζω ότι μας αδίκησε κάπου φέτος η διαιτησία. Για τα κέντρα αποφάσεων, νομίζω ότι υπήρχαν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν να εξαλειφθούν αυτά τα προβλήματα. Τα 650.000 ευρώ από τα πρόστιμα είναι πάρα πολλά. Υπάρχουν πέντε-δέκα φάσεις αλλά μιλάμε συνολικά».

Για το αν είναι εμπόδιο στην πορεία του ΠΑΟΚ  η διαιτησία: «Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν ένα λάθος του επόπτη. Δε θα γίνω εγώ συνήγορος των διαιτητών. Σαν γενική εικόνα αναφέρθηκα».

Για τις προσδοκίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ: «Γιατί οι άλλοι έχουν τρελαθεί στις μεταγραφές; Τέλος πάντων εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές. Ήδη ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές, που δίκαια είναι εκεί. Αν δούμε ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται θα δούμε ότι δεν υπάρχει ανησυχία. Ξεκινήσαμε από το Α που είναι ο προπονητής».

Για την επιλογή Μπόλονι: «Και στο παρελθόν είχαμε ασχοληθεί. Αν κοιτάξει κάποιος το βιογραφικό ενός προπονητή μπορεί να καταλάβει αρκετά. Τον καλύτερο στον κόσμο να φέρεις, θέλει δουλειά και χημεία. Είναι μεγάλη υπόθεση να δέσει. Και έχει τα προσόντα να το κάνει».

Για το αν είναι θετικοί οι παίκτες σε μείωση αποδοχών: «Ναι και όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις θα σας πούμε ποιοι και πως. Δε μπορώ να απαντήσω τώρα όμως για το αν κάποιοι δε δεχτούν. Αφορά την ΠΑΕ και την πλευρά του παίκτη».

Για την αντίδραση της διοίκησης σε πρόταση για τον Βιεϊρίνια: «Ο Βιεϊρίνια έχει ρήτρα 15 εκατομμύρια. Αν έρθει πρόταση 12-13 εκατομμύρια το συζητάμε. Αν δεχτούμε μία μικρή πρόταση, θα τα χάσουμε από τα διαρκείας».

Για την αστοχία κάποιων μεταγραφικών επιλογών: «Έγιναν λάθη. Από εκεί και πέρα, δημιουργήσαμε μία ομάδα. Με τα λόγια δε χορταίνει κανείς. Για αυτό και είπα ότι θα γίνει ξεκαθάρισμα, αλλά θα γίνουν οι πιο σωστές επιλογές. Ακόμα και εγώ αναρωτιέμαι αν είναι πετυχημένη η χρονιά ή αποτυχημένη. Μπορώ να τη διαχωρίσω σε πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκή πορεία. Χρειάζεσαι ποδοσφαιριστές. Μας ήρθαν προτάσεις για παίκτες. Τι έπρεπε να κάνουμε;».

Για το αν εξαρτηθούν οι μεταγραφές από την πώληση κάποιου παίκτη: «Σίγουρα. Πώληση, έσοδα, όπως θέλετε πάρτε το. 27 με 30 του μηνός θα είναι εδώ ο κ. Κωνσταντινίδης να τον ρωτήσετε. Άφησαν και μία προίκα αυτοί οι παίκτες. Για πέντε χρόνια ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς. Αν περάσει μία φορά είναι απόσβεση. Αν περάσει δύο είναι κέρδος. Οι κακές επιλογές έγιναν αλλά πέρασαν και θα είναι απίθανο να μη γίνουν άλλες».

Για τις επιλογές Δερμιτζάκη, Χάβου: «Μετά την απομάκρυνση του κ. Μπερέτα, θέλαμε έναν προπονητή να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και την ομάδα. Επιλέξαμε τον κ. Δερμιτζάκη και με Άγιαξ και Φενέρμπαχτσε δεν τα πήγαμε άσχημα. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα δεν πήγαμε καλά. Πήραμε από κοινού την απόφαση να αλλάξει. Και εκεί πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα και από ομολογίες ποδοσφαιριστών μας που έλεγαν ότι με τον κ. Χάβο είμαστε πολύ καλά, αποφασίστηκε να συνεχίσουμε με τον κ. Χάβο. Για το αν ήταν λάθος ή όχι κρίνεται από την πορεία της ομάδας».

Για την επιλογή του Ρομπέρ: «Επιλέξαμε έναν παίκτη χωρίς να δούμε κάποια πράγματα; Μην προεξοφλούμε κάποια πράγματα από τώρα. Είναι δικό σας κριτήριο αυτό. Πιστεύουμε ότι αξία του κάθε παίκτη που αποφασίζουμε είναι αυτή».

Για τα σενάρια με τους Άραβες: «Καλώς να έρθει όποιος θέλει να βάλει χρήματα στον ΠΑΟΚ. Ψάχνουμε να βρούμε ανθρώπους να επενδύσουν. Αυτό είναι δεδομένο. Για το θέμα των Αράβων, εμείς βγάλαμε μία ανακοίνωση και είπαμε ότι είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον. Οποιαδήποτε άλλη παραφιλολογία κάνει κακό στην ομάδα. Εσείς δε βγάζατε κάποιους δικηγόρους; Γιατί δεν τους βγάζετε και τώρα να μιλήσουν. Εμείς βγήκαμε από αυτήν τη διαδικασία. Κρατήσαμε ανοικτή την αύξηση. Είχαν ονοματεπώνυμο και υπέγραφαν κιόλας την ανακοίνωση».

Για το αν πήρε ποτέ εξηγήσεις: «Όταν μιλάω ακούω μόνο για υπομονή. Πόσο υπομονή ακόμα; Έχουμε πράγματα να κάνουμε. Δε μπορούμε να μένουμε στα λόγια. Περιμένω τις επόμενες ημέρες μία συνέντευξη από αυτούς. Εγώ αυτό που είπα, είτε απειλή είτε ότι άλλο, είναι να μην ξαναπιάσουν στο στόμα τους τον ΠΑΟΚ».

Για το αν σκέφτηκε να διατηρήσει τον Χάβο στον πάγκο: «Μας πέρασαν πολλά από το μυαλό. Σημασία έχει το τι κάνουμε. Πήραμε αυτήν την απόφαση με τον κ. Μπόλονι».

Για το αν περιμένει κάτι από τους Άραβες: «Όσο λένε κάποιοι ότι έχουν διάθεση εμείς είμαστε εδώ. Η αύξηση αυτό λέει. Όποιος θέλει βάζει λεφτά και παίρνει την ομάδα. Είπα αυτό που υπήρχε. Ένα υπαρκτό ενδιαφέρον. Τους έχω δει».

Για τη συνάντηση για την επιστροφή του Ζηση Βρύζα και για το αν σχετίζεται με την πρόταση του Παναθηναϊκού: «Το έχετε κάνει κινηματογραφική ταινία. Έλεος. Και κάποιες μικροπαρεξηγήσεις να υπήρχαν στο παρελθόν δεν υπάρχουν. Η πρόταση έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Καθόμαστε και βλέπουμε μαζί παιχνίδια. Πήγα στην Αθήνα και τον βρήκα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Φτάνει πια. Το έχουμε κάνει ταινία. Αυτό είναι το τεράστιο θέμα του ΠΑΟΚ; Είναι σοβαρό θέμα αλλά το έχετε απλώσει πάρα πολύ. Έχω επικοινωνία με τον Ζήση. Και χθες μίλησα. Λέγατε ότι θα κάνει έκπληξη ο Ζαγοράκης στη συνέντευξη Τύπου».

Για το αν ήταν λάθος η ψήφος σε Μαρινάκη και Μπέο: «Δε νομίζω ότι κάναμε λάθος. Ψηφίσαμε κάποιον. Την ίδια απάντηση είχα δώσει και πέρσι το Σεπτέμβριο. Όσο για τον κ. Μπέο το εξήγησα και το ξέρετε πολύ καλά. Πριν λίγους μήνες παραιτήθηκε ο κ. Βιολίδης. Το είδαμε σαν ομάδα και όχι σαν πρόσωπο. Ο ΠΑΟΚ είναι άρμα από μόνος του, δεν πάει πουθενά. Από μία λευκή ψήφο μας κατέταξαν κάπου. Είναι άρμα από μόνος του ο ΠΑΟΚ. Υποθετικά αν ξαναείναι υποψήφιος ο κ. Μαρινάκης δεν ξέρω».

Για τα όσα ακολούθησαν τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ στο Κύπελλο: «Θα είμαι εδώ όσο αντέξει η ψυχή μου. Ήταν κάποιες στενάχωρες ενέργειες που μας πίκραναν όλους. Και αμέσως μετά από μία-δύο μέρες έβγαλα μία ανακοίνωση. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δεν επαληθεύτηκαν οι φήμες ότι παραιτούμαι».

Για τη ρύθμιση των χρεών: «Ένα θέμα που δεν πετύχαμε είναι αυτό. Έχουμε πάει σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς, δίναμε λεφτά και δεν παίρναμε απάντηση. Μένει να πάμε και εμείς σε καμιά πλατεία. Υπάρχει μια, δυο φορές την εβδομάδα ενόχληση στους αρμόδιους. Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Για το ποσό που πληρώνει ο ΠΑΟΚ στην εφορία ο Φαρλαλής απάντησε: «5 εκ. ευρώ».

Για το αν θα υπάρξει πρόβλημα με τις πληρωμές: «Για το «προδομένος» ήταν ότι νιώθω προδομένος από τη φράση που πάμε για πρωτάθλημα. Το πίστευα. Πέμπτη αγωνιστική ήμασταν 10 βαθμούς πίσω. Για την αποχή, εγώ πρώτος είχα πει ότι έχουν δίκιο οι παίκτες».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο περικοπών, εξαιτίας του αθλητικού κέντρου: «Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όλη η υπέρβαση που κάναμε όλη αυτήν την τετραετία είχε αντίκτυπο. Θέλουμε όλοι να πάει η ομάδα στο σπίτι της στη Μεσημβρία. Μειώνουμε το μπάτζετ χωρίς να υπάρχει απόκλιση. Έχουμε πάρει απόφαση κάποια χρήματα να πηγαίνουν στο αθλητικό κέντρο. Επιβάλλεται και πρέπει να γίνει αυτό».

Για το κριτήριο επιλογής των νέων μελών στη διοίκηση: «Μιλάμε για τον Μπάνε που είναι μία τεράστια προσωπικότητα. Όταν του έκανα την πρόταση ήταν ανενεργός από τα κοινά του ΠΑΟΚ. Θεώρησα σκόπιμο να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις του στον αθλητισμό. Ξέρουμε από που προέρχεται. Μιλάμε για τον Πρέλεβιτς όχι για κανένα παιδάκι. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσα στο σύλλογο».

Για το αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος στα οικονομικά: «Δεν είναι ο κ. Φαρλαλής. Έχουμε έναν οικονομικό σύμβουλο που έχει απεριόριστη εμπειρία, τον γνωρίζω προσωπικά, είναι αφιλοκερδώς εδώ και βάζει κάποια πράγματα σε μία τάξη. Εγώ έχω την ευθύνη από τη στιγμή που είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι συμμάζεμα. Αυτός ο άνθρωπος έχει μεγάλη εμπειρία από εταιρείες και ο ΠΑΟΚ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί σαν εταιρεία».

Για το αν θα δεχόταν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στον Ερασιτέχνη: «Βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6; Το έχω ξεκαθαρίσει αυτό. Εγώ είμαι για το ποδόσφαιρο. Όπου μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα τμήματα του συλλόγου να το κάνουμε με χαρά».

Για τα έργα στον χλοοτάπητα του γηπέδου της Τούμπας: «Ναι θα γίνουν έργα. Είναι ένα θέμα που με αρρωσταίνει. Πάντα τον Ιούνιο έχουμε το καλύτερο χόρτο και έχουμε μετά μύκητες. Δε γίνονται αυτά. Σε συνεργασία με τη Σούπερ Λιγκ, από Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για νέο χλοοτάπητα».

Για την εκμετάλλευση του σήματος του ΠΑΟΚ και το όφελος της ΠΑΕ ο κ. Φαρλαλής επεσήμανε: «Θα το συζητήσουμε με τον Ερασιτέχνη και θα το δούμε».

Για το αν έθεσε κάποιον όρο ο Μπόλονι: «Θα ξέρει η ομάδα και οι περισσότεροι ότι τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα. Θα ξέρουν όλοι ακριβώς τι γίνεται. Υπάρχουν κάποιες οφειλές όλα θα μπουν σε μία σειρά».

Για την κατάσταση στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αυτό που συμβαίνει δεν τιμάει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα μπάχαλο και πρέπει να βρεθεί μία λύση για να αρχίσουμε να λειτουργούμε κανονικά».

Για το αν υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης από την ομάδα που να προσφέρει από άλλο πόστο όπως ο Κωνσταντινίδης, ο Κονσεισάο: «Τώρα τους περιμένουμε να παίξουν μπάλα. Είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις το ποδόσφαιρο. Εμείς τους περιμένουμε ως ποδοσφαιριστές».



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved