«Να πετύχω στον Αστέρα»

«Να πετύχω στον Αστέρα»

Πρόκληση αποτελεί για τον Οσκαρ Φερνάντεθ ο πάγκος του Αστέρα Τρίπολης και θέλει να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο.

Αυτό τόνισε ο 37χρονος τεχνικός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο arcadiasport.gr. Επισήμανε πως έχει κάποια παιχνίδια των Αρκάδων, ενώ ζήτησε από τον βοηθό του Χιμένεθ πληροφορίες για τον Αστέρα.

Ο Φερνάντεθ μίλησε για:

Πως του έγινε η πρόταση να έρθει στον Αστέρα: «Δέχτηκα κλήση από τους ανθρώπους του Αστέρα, με ρώτησαν αν με ενδιαφέρει να αφήσω την Ισπανία και να έρθω εδώ. Μου άρεσε πολύ η πρόταση και ήρθα να συζητήσω. Μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Μου είπαν ότι θέλουν η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε...».

Τι γνωρίζει από την Ελλάδα: «Έχω πολλούς φίλους εδώ. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έχουν Ισπανούς προπονητές ενώ γνωρίζω καλά και τον Λουίς Γκαρσία του Παναθηναϊκού. Επίσης και άλλους ποδοσφαιριστές και φυσικά τον Πουλίδο και τον Ορόθκο του Αστέρα».

Για την κόντρα του με Βαλβέρδε-Χιμένεθ: «Είναι δύο πολύ καλοί προπονητές και έχουν παράξει έργο. Ελπίζω του χρόνου να τους στενοχωρήσω λίγο!»

Τι γνωρίζει για τον Αστέρα: «Μίλησα με το βοηθό του Χιμένεθ για τον Αστέρα και μου είπε τα καλύτερα λόγια. Είναι ένα οργανωμένο σωματείο, με προοπτικές και οι άνθρωποι εκεί ενδιαφέρονται πολύ για την ομάδα... Πέρυσι μάλιστα παρακολούθησα δύο παιχνίδια του Αστέρα από την τηλεόραση. Με την Κέρκυρα και με τον Πανιώνιο στην Τρίπολη. Πιστεύω ότι διαθέτει παίκτες με καλά στοιχεία για να πάμε μπροστά. Γνωρίζω ότι πέρυσι είχε μόνο τρεις νίκες στην Τρίπολη και αυτό του στοίχισε. Υπήρχε πρόβλημα στο γκολ όμως γι’ αυτό δουλεύει όλη η ομάδα, δε φταίει μόνο η επίθεση».

Με ποιους θα συνεργαστεί: «Άμεσος βοηθός μου θα είναι ο Χεσούς Κάσας τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά και συνεργάζομαι στενά. Επίσης, στο τιμ θα βρίσκεται και ο Στάικος Βεργέτης τον οποίο γνώρισα στην Τρίπολη, ξέρει καλά τη γλώσσα και θα συνεργαστούμε άψογα...».

Ποια είναι η φιλοσοφία του: «Θεωρώ ότι αν μια ομάδα προπονείται καλά, παίζει και καλά... Μου αρέσει το ποδόσφαιρο κατοχής της μπάλας, με υπομονετική κυκλοφορία και κατάλληλη πάσα την κατάλληλη στιγμή! Όταν παίζεις μπάλα αμέσως μπροστά είναι καλό, αλλά όταν κυκλοφορείς τη μπάλα γρήγορα είσαι πιο επικίνδυνος. Μου αρέσει να εφαρμόζω το σύστημα 4-2-3-1 αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στο γήπεδο. Είναι καλό να έχεις καλούς παίκτες αλλά είναι καλύτερο να έχεις καλή ομάδα! Υπάρχει διαφορά!».

Για την προετοιμασία του Αστέρα: «Φεύγω την Πέμπτη (16/06) για την Ισπανία και πιθανότατα θα επιστρέψω την άλλη εβδομάδα μαζί με τον Χεσούς. Η προετοιμασία θα αρχίσει περίπου στις 10 Ιουλίου. Από αύριο μαζί με τον Χεσούς θα βλέπουμε βίντεο και πάλι βίντεο, όλα τα ματς του Αστέρα. Θα δούμε τι ελλείψεις υπάρχουν και τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε».

Για τον Πουλίδο: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, ασφαλώς και τον γνωρίζω και ξέρω τι έκανε και με τον Αστέρα. Γνωρίζω για το ενδιαφέρον ομάδων να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, ασφαλώς όμως και τον θέλω στην ομάδα. Θα μιλήσουμε και θα αποφασίσουμε. Μου αρέσει ο κάθε παίκτης να έχει φιλοδοξίες και να θέλει να ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο».

Για τους νέους παίκτες: «Θεωρώ ότι ένας νέος ποδοσφαιριστής χρειάζεται δίπλα του καλούς παίκτες για να μαθαίνει σωστά. Βλέπουμε ταλέντα στην Ισπανία που δεν πάνε καλά σε μια ομάδα, όχι γιατί δεν είναι καλοί παίκτες αλλά γιατί η ομάδα η ίδια δεν βοηθάει».

Για μεταγραφές: «Θα φέρουμε στον Αστέρα καλούς παίκτες, από την Ισπανία και όχι μόνο. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες που δεν παίζουν στις πρώτες ομάδες και θα τους ενδιέφερε να παίξουν στην Ελλάδα».

Ο στόχος που θέλει να πετύχει στον Αστέρα: «Αφήνω τη Βαλένθια για πρώτη φορά και αυτό γιατί έχω φιλοδοξίες να πετύχω εδώ που έρχομαι. Είναι μια πρόκληση για μένα. Θέλω με τον Αστέρα να ανέβουμε επίπεδο, να παίξουμε καλή μπάλα και ο κόσμος να το απολαμβάνει. Θέλω ο κόσμος να χαίρεται για την ομάδα του, να έρχεται να μας στηρίζει κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για τον ικανοποιήσουμε».



Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved