«Να μεγαλώσουμε τον Ολυμπιακό»

«Να μεγαλώσουμε τον Ολυμπιακό»

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από τη νέα του δουλειά στον Ολυμπιακό Βόλου και το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο Χαβιέ Γκράθια σε δηλώσεις του στον Τύπο της πατρίδας του.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε στην «El Mundo Deportivo» για την απόφασή του να αναλάβει τον Ολυμπιακό Βόλου, για την θεσσαλική ομάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στον Αχιλλέα Μπέο, ενώ αποκάλυψε και τη συνομιλία που είχε με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς όταν έφτασε στην Αθήνα και προτού υπογράψει το συμβόλαιο με τους Βολιώτες.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα έχει κοντά του τον συνεργάτη του, τον Χουάν Σόλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα mundodeportivo.com:

Πως προέκυψε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Βόλου;

«Αξιολόγησα την κατάσταση στην Ισπανία, όπου υπήρχε μόνο η προοπτική για την Secunda Division. Έτσι, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Βόλου με προσέλκυσε περισσότερο, διότι ήταν μία ομάδα που είχε τερματίσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας της Super League και θα έπαιζε στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ένα φιλόδοξο πλάνο, καθώς η ομάδα αναπτύσσεται συνεχώς. Πριν από δύο χρόνια ήταν στη δεύτερη κατηγορία και κάθε ημέρα κάνει βήματα προόδου. Είμαι ενθουσιασμένος που θα γίνω κομμάτι αυτού του πλάνου».

Τι είπε η γυναίκα σου, όταν έμαθε για την προοπτική να δουλέψεις στην Ευρώπη;

«Δόξα τω θεώ, η σύζυγός μου και τα παιδιά μου με ακολουθούν σε κάθε μου απόφαση. Ακόμη και όταν ήμουν παίκτης. Τώρα μπορώ και τους παίρνω μαζί μου. Επιπλέον έχουμε συνηθίσει σαν οικογένεια τις αλλαγές και γνωρίζουμε ότι αυτό το επάγγελμα απαιτεί θυσίες. Το διασκεδάζουμε όλοι μαζί».

Αυτή είναι η πιο σημαντική αλλαγή στη ζωή σου;

«Ναι, διότι σαν παίκτης και σαν προπονητής δεν έφυγα ποτέ από την Ισπανία. Έχω μετακομίσει μόνο στην Ποντεβέδρα, Κάντιθ. Το να πηγαίνεις στο εξωτερικό είναι διαφορετικά».

Πως είναι ο Βόλος;

«Είναι μία πόλη που απέχει από την Αθήνα περίπου τρεις ώρες. Είναι πολύ όμορφη. Έχει θάλασσα, βουνό, είναι όλο αντιθέσεις. Είναι όλα καλά. Επιπλέον, το σωματείο έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις και όπως είπα οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί έχουν πολύ όρεξη για να πετύχουν το σχέδιο που έχουν στο μυαλό τους».

Θα προσπαθήσεις να μάθεις ελληνικά;

«Είναι δύσκολο. Γνωρίζω κάποια Λατινικά (γέλια)! Θα προσπαθήσω να βελτιώσω τα αγγλικά μου και μέσω αυτών να μπορέσω να δουλέψω καλύτερα. Υπάρχει βέβαια μεταφραστής με τον οποίο μπορώ να μιλήσω και να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους της ομάδας».

Θα έχεις δικούς σου συνεργάτες;

«Πηγαίνω με τον Χουάν Σόλα, με τον οποίο συνεργάστηκα στις Ποντεβέδρα, Κάντιθ και Βιγιαρεάλ. Είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας, τον οποίο παίρνω όπου και να πάω».

Τι γνωρίζεις για την ομάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζω λίγα πράγματα από το ελληνικό πρωτάθλημα. Συνήθως ξέρουμε τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη ή αυτές που κοουτσάρουν Ισπανοί προπονητές. Γνωρίζω λίγα πράγματα, τώρα βλέπω παιχνίδια στον υπολογιστή για να μάθω περισσότερα. Και συνειδητοποιώ ότι είναι ένα πρωτάθλημα με πολλές δυνατότητες. Ίσως στο μυαλό μας να το έχουμε υποτιμήσει, βλέποντας όμως τα ματς διαπιστώνω ότι η Super League είναι ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου».

Στην Ελλάδα παθιάζονται με το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα κίνητρο στην απόφασή σας;

«Είναι μια χώρα με μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο, με πολύ πάθος και οι οπαδοί νοιάζονται πολύ για την ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι στο γήπεδο δημιουργείται πολύ καλή ατμόσφαιρα και η πίεση και η ζήτηση για τον προπονητή είναι μεγαλύτερη».

Τι γνωρίζετε για το Βόλο;

«Έχουν πάθος και όλοι είναι ενθουσιασμένοι που η ομάδα αναπτύσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Έχουν ένα μεγάλο στάδιο, το οποίο δεν είναι συνήθως γεμάτο, αλλά δεν ξέρω πόσους ακριβώς οπαδούς έχουν, περίπου στους 10.000. Βέβαια, όταν αγωνίζονται με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό το στάδιο γεμίζει περισσότερο».

Σε ποιους παίκτες βασίζεται η ομάδα;

«Υπάρχουν πέντε Αργεντινοί, δύο Ισπανοί: ο τερματοφύλακας Ρόκα και ο μέσος Νοέ Ακόστα, ενώ υπάρχουν και παίκτες από άλλες εθνικότητες. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό ρόστερ. Άλλωστε, η πρόθεση της διοίκησης είναι η ενίσχυση της ομάδας για να γίνει ακόμη καλύτερη».

Πως είναι ο πρόεδρος;

«Είναι κλειστός τύπος. Υπάρχει ο τεχνικός διευθυντής και ο πρόεδρος, ο οποίος ήταν πάντα μαζί μου για να με βοηθήσει σε ό,τι ήθελα. Τον είδα πολύ ενθουσιασμένο. Είναι πολύ απαιτητικός με όλους και προσπαθεί να δώσει τα πάντα για να γίνουν τα πράγματα σωστά και να μην υπάρχει πρόβλημα».

Ρώτησες τον φίλο σου τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς;

«Ναι έχω μιλήσει μαζί του. Όταν βρέθηκα στην Αθήνα, ήρθε στο ξενοδοχείο, όπου ήμουν. Μιλήσαμε και με ενθάρρυνε να κάνω το μεγάλο βήμα. Είπε ότι θα βρω μια όμορφη πόλη, μια ομάδα που συνεχώς βελτιώνεται και πως θα μπορούσα να κάνω καλά τη δουλειά μου εκεί».

Πως είναι ο Ντάρκο;

«Είναι καλά. Είναι σύμβουλος του προέδρου. Έχει την εκτίμηση των οπαδών, διότι τα δύο χρόνια που αγωνίσθηκε στον Ολυμπιακό Πειραιώς έκανε τα πάντα για την ομάδα».



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved