«Ποιος θα ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών;»

«Ποιος θα ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών;»

«Στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος για να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών» δήλωσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στον Sentra FM 103,3.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα θα ανατρέψει την κατάσταση και θα καλύψει τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Ολυμπιακό.

Είπε ακόμα πως οι συζητήσεις μεταξύ Γόντικα, Φρέιτας, Φερέιρα δεν βοηθούν, αφού αυτό που επείγει είναι να βρεθεί κάποιος στα αποδυτήρια και να μιλήσει με τους παίκτες. Να τους εξηγήσει τι σχεδιάζει η διοίκηση και πώς θα κινηθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, να τους ενθαρρύνει και να τους ανεβάσει το ηθικό.

Είπε ακόμα πως θα πρέπει , αφού κάτι τέτοιο δεν γίνεται να αναλάβουν οι ίδιοι οι παίκτες πρωτοβουλία και να συζητήσουν μεταξύ τους  για το πώς θα γίνουν καλύτεροι.

Τόνισε επίσης πως δεν είδε καμία αγωνιστική βελτίωση για την ομάδα από την στιγμή που την ανέλαβε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Υποστήριξε τέλος πως πρέπει να επιστρέψει στα διοικητικά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με το ποσοστό που είχε πριν αποφασίσει να χαρίσει τις μετοχές του, διαφορετικά θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει σε ένα νέο διοικητικό μοντέλο που θα επενδύσει στις ακαδημίες και θα ξεκαθαρίσει στον κόσμο πως θα φτιάξει ομάδα που θα διεκδικήσει τίτλο σε μια πενταετία.

Πιο συγκεκριμένα ο Βασίλης Κωνσταντίνου είπε:

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι δύσκολη η κατάσταση. Εγώ νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ελπίδες να πάρει το πρωτάθλημα.  Πρέπει τώρα να παίξει για την αξιοπρέπειά του. ΟΙ παίκτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που δεν το έχουν  κάνει μέχρι ώρα. Το να πάει ο Γόντικας και να μιλήσει δεν λέει κάτι. Δεν μίλησε με τους παίκτες.  Το πρόβλημα δεν είναι ο Φερέιρα και ο Φρέιτας. Το πρόβλημα είναι οι ποδοσφαιριστές. Μπήκε κανείς μέσα στα αποδυτήρια, να μιλήσει τους παίκτες,  να τους πει τι σχεδιάζει και ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΟ από εδώ κα πέρα;  Να τους ενθαρρύνει; Δεν μιλάω για την επόμενη χρονιά. Μιλάω για το τέλος της παρούσης σεζόν. Για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς σαφώς κανείς δεν μπορεί  να μιλήσει  τώρα ούτε να την προγραμματίσει. Όμως, για το τέλος της φετινής σεζόν υπάρχει κάποιους που θα πάει να μιλήσει; Γιατί το πρόβλημα είναι οι παίκτες. Πώς θα παίξουν, τι θα δείξουν. Το αν θα κάνει ο Παναθηναϊκός μεταγραφές, τους παίκτες δεν τους ενδιαφέρει. Χρειάζεται να πάει κάποιος να ενθαρρύνει τους παίκτες να τους πει  ότι τους πιστεύει, να τους ανεβάσει το ηθικό».

Για το αν μπορεί να ανατραπεί η διαφορά των επτά βαθμών από τον Ολυμπιακό ή η ήττα στο κύπελλο:

«Για να κάνεις ανατροπές πρέπει να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών Το θέμα  είναι ποιος θα την ανεβάζει την ψυχολογία; Ο Φερέιρα;  Αυτός θα πρέπει να κοιτάξει το σύστημα, που θα πρέπει να ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Γιατί με αυτό που χρησιμοποιεί η ομάδα δέχεται εύκολα και βάζει δύσκολα γκολ. Ο δε Φρέιτας δεν μπορεί να μιλήσει με τους παίκτες. Υπάρχει επικοινωνιακό πρόβλημα.  Ο Παναθηναϊκός έχει καλό ρόστερ που μπορεί  να βοηθήσει αρκεί να αξιοποιηθεί ανάλογα. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Δεν εξαρτάται από τον ΠΑΟ αν πάρει το πρωτάθλημα ή να πάρει  το κύπελλο. Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά εφτά βαθμούς. Πρέπει λοιπόν να χάνει και ο Ολυμπιακός. Από την άλλη,  όταν πρέπει να ανατρέψεις ένα σκορ 2-0 δεν είναι ακατόρθωτο αλλά δεν είναι και εύκολο, όταν έχεις απέναντι την ΑΕΚ. Μην ξεγελάει το 0-4 από τον Βόλο. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι και να μην δεχθεί τρία γκολ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός απέναντι σε κλειστές άμυνες έχει πρόβλημα».

Για τον Φερέιρα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουν οι παίκτες: «Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι σύνθεση κατέβασε ο Φερέιρα και για ποιο λόγο κατέβασε αυτή τη σύνθεση. Πίστευε ότι η ΑΕΚ είναι υποδεέστερη από τον Παναθηναϊκό και ότι όποιος παίκτης κι αν έπαιζε θα κέρδιζε; Το σύστημα που παίζει ο Παναθηναϊκός είναι το κατάλληλο, είναι αυτό που μπορούν να παίξουν οι ποδοσφαιριστές; Το πάθος που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές είναι ανάλογα με τη δυναμική των ομάδων που αντιμετωπίζουν ή πρέπει να είναι ίδιο σε όλα τα παιχνίδια;

Ο Παναθηναϊκός και αγωνιστικά δεν βρίσκεται σε ό,τι καλύτερο, συν το ότι η ψυχολογία δεν είναι και η καλύτερη, λόγο της διαφοράς των 7 βαθμών από τον Ολυμπιακό. Δεν έχει και καμία αγωνιστική ανάκαμψη από τότε που ήρθε ο Φερέιρα, ώστε να πούμε ότι κέρδισε τα υπόλοιπα παιχνίδια, είχε καλή απόδοση και ατύχησε στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ, καθώς μπήκαν δυο συμπτωματικά γκολ.

Αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός για να βγει από τα δύσκολα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να καθίσουν στα αποδυτήρια μόνοι τους και να βρουν τη λύση, γιατί μόνο από αυτούς μπορεί ο Παναθηναϊκός να βγει από αυτό το αδιέξοδο και να τελειώσει η σεζόν όσο καλύτερα γίνεται και με καλύτερες αποδόσεις, παίρνοντας τους ίδιους βαθμούς έστω και χωρίς να παρουσιάζει θέαμα»

Για τα διοικητικά του Παναθηναϊκού: «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Αν δεν γυρίσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Και δεν λέμε να γυρίσει με το 30%, αλλά να έχει το 54%, που ακόμη κανένας δεν έχει βρεθεί να το πάρει.

Ο Παναθηναϊκός - όπως συνέβη και με τη διάδοχη κατάσταση στον Ολυμπιακό, που μετά τον Κόκκαλη, όπου κατά κάποιο τρόπο δεν ενδιαφερόταν βρέθηκε ο Μαρινάκης - πρέπει ή να βρει ένα μεγάλο μέγεθος παράγοντα της οικονομικής επιφάνειας της οικογένειας Βαρδινογιάννη ή να πάει σε ένα καινούργιο σχεδιασμό, κατά τον οποίο θα επενδύει στις ακαδημίες του και θα περιμένει.

Αλλά θα πρέπει η διοίκηση να βγει και να πει στον κόσμο της ομάδας ότι φτιάχνουμε μια ομάδα καινούργια, η οποία θα μπορεί να διεκδικήσει τίτλους μετά από πέντε χρόνια. Να μπει, δηλαδή, σε ένα μοντέλο ευρωπαϊκό, που από τις ακαδημίες να παίρνει παίκτες, τους οποίους να ετοιμάζει, ώστε μετά από πέντε χρόνια να μπορούν διεκδικήσουν τίτλο.

Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να πετύχει στην Ελλάδα, γιατί ο κόσμος είναι απαιτητικός και θέλει τίτλους, αλλά θα αναγκαστεί ο Παναθηναϊκός, αν έχει δύναμη η διοίκηση η οποία θα προκύψει το καλοκαίρι, να το επιβάλλει».



Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved