Φορτσάρουν στον Ολυμπιακό!

Φορτσάρουν στον Ολυμπιακό!

Έτομοι να «τρέξουν» κάποιες από τις βασικές μεταγραφικές υποθέσεις της ομάδας είναι πλέον οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, μετά την... χαλαρότητα του τριημέρου

Σε… χαλαρούς ρυθμούς πέρασε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε ότι αφορά στα μεταγραφικά  -«καυτά»-  ζητήματα του Ολυμπιακού.

Από αύριο (14/6) ωστόσο, οι ιθύνοντες των πρωταθλητών Ελλάδας αναμένεται να… φορτσάρουν προκειμένου να βάλουν στην τελική ευθεία μία, δύο ή ακόμα και τρεις μεταγραφές, απ’ αυτές που θεωρούνται προτεραιότητες για την ομάδα του Πειραιά.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η μεταγραφή αριστερού μπακ, με τους Ιβάν Μαρκάνο και Ντάνιελ Πουντίλ να «ερίζουν»  -αυτή την στιγμή τουλάχιστον-  για μία θέση στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Βέβαια, ο 23άχρονος Ισπανός της Βιγιαρεάλ συνδυάζει το «δύο σε ένα», καθώς εκτός από το αριστερό άκρο μπορεί ν’ αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας, εκεί όπου επίσης ο Ολυμπιακός αναζητά μία αξιόπιστη λύση, πίσω από τους «ακλόνητους» Αβραάμ Παπαδόπουλο και Όλοφ Μέλμπεργκ.

Τελευταία ρεπορτάζ από την Ισπανία αναφέρουν ότι για τον Μαρκάνο, ο οποίος αγωνίστηκε πέρσι ως δανεικός στην Χετάφε, ενδιαφέρεται έντονα και η Οσασούνα, ενώ όσον αφορά τον διεθνή Τσέχο, Ντάνιελ Πουντίλ της βελγικής Γκενκ, όλα δείχνουν ότι μάλλον αποτελεί εναλλακτική λύση στο μυαλό του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο 47άχρονος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» ωστόσο, εξετάζει τον 26άχρονο ποδοσφαιριστή, του οποίου το ετήσιο κασέ ανέρχεται στο μισό εκατομμύριο ευρώ, δεσμεύεται όμως με συμβόλαιο με τη Γκενκ, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει ν’ αποζημιώσει και τους Βέλγους (σ.σ. φέρονται να ζητούν ένα ποσό γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ) σε περίπτωση που θελήσει να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του.

Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές, οι πρωταθλητές αναμένεται να εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε να «κλείσουν» τον βασικό τους  -από τον περασμένο Ιανουάριο!-  μεταγραφικό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Κάρλος Σάντσες. Ο 25άχρονος διεθνής Κολομβιανός ανασταλτικός χαφ της Βαλενσιέν αποτελεί διακαή πόθο του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τους διοικούντες την πειραϊκή ΠΑΕ να επιθυμούν πλέον να τελειώσουν τις διαπραγματεύσεις με την γαλλική ομάδα το συντομότερο δυνατόν και κυρίως πριν το επικείμενο Copa America, καθώς ελλοχεύει… ο κίνδυνος αφενός να εκτοξευθεί το κασέ του κι αφετέρου να μπουν… στον χορό της απόκτησής του κι άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι εφόσον βέβαια κάνει καλό τουρνουά.

Εκτός, φυσικά, από τις περιπτώσεις Μαρκάνο, Πουντίλ και Σάντσες, στην Πλατεία Αλεξάνδρας ξέρουν ότι πρέπει ν’ αποφασίσουν και για τον δεύτερο τερματοφύλακα, αυτόν δηλαδή που θα έχει τον ρόλο της «ρεζέρβας» του νεοαποκτηθέντα Αργεντίνου, Φράνκο Κοστάντσο. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μοιάζει πλέον πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή του στο «λιμάνι», τίποτα ωστόσο, δεν είναι ακόμα σίγουρο. Πιθανότητες έχει, εξάλλου, και ο Γιακούποβιτς, με τον 25άχρονο Ελβετό keeper του Ολυμπιακού Βόλου, πάντως, να έχει χάσει έδαφος σε σχέση με τον «Ελέ» τις τελευταίες μέρες…

Στο προσκήνιο υπάρχει πάντα και ο Νέλσον Βαλντέζ, με τον διεθνή Παραγουανό επιθετικό της ισπανικής Έρκουλες να έχει πολλούς θαυμαστές στον Πειραιά. Στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών γνωρίζουν πλέον αρκετά καλά τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης, αλλά και την διάθεση του έμπειρου επιθετικού να… πιάσει λιμάνι  -ελέω και Champions League-  με αποτέλεσμα να περιμένουν απλώς την κατάλληλη στιγμή για το τελικό «χτύπημα» και την ολοκλήρωση μίας σπουδαίας μεταγραφής.

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, αλλά και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, οι μεταγραφικές υποθέσεις της ομάδας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι τις 4 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα ξεκινήσει η φετινή προετοιμασία των «ερυθρόλευκων».

Μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία, οι Πειραιώτες θ’ αναζητούν ακόμα έναν  -ή στην χειρότερη περίπτωση δύο-  ποδοσφαιριστή, πιθανότατα για την θέση του επιτελικού χαφ θέλοντας να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες υπάρξουν προς τα τέλη του καλοκαιριού για κάποια μεταγραφή… αεροδρομίου με παίκτη από το (πολύ) πάνω ράφι, όπως συνηθίζεται να λέγεται!



Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved