Ο manager Ζεσουάλδο

Ο manager Ζεσουάλδο

Το Onsports αναλύει το πώς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ενεργεί ήδη στα πρότυπα των μάνατζερ των αγγλικών ομάδων για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ποιους θέλει, τι μπορεί να καταφέρει.

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό ο Παναθηναϊκός αναζητά τεχνικό διευθυντή όμως… για κάποιο λόγο αδυνατεί να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα και να προχωρήσει το μεταγραφικό του σχεδιασμό.

Με την αδυναμία αυτή να είναι αρκετά σημαντική για το «τριφύλλι», ήρθε στην επιφάνεια το πλάνο που ήθελε τους «πράσινους» να δίνουν αυξημένες αρμοδιότητες στον Ζεσουάλδο Φερέιρα και να τον… προάγουν σε μάνατζερ στα πρότυπα των βρετανικών ομάδων.

Οι «φορτωμένες» διακοπές του Ζεσουάλδο

Οι πληροφορίες του Onsports από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο Φερέιρα δεν είχε ποτέ την πρόθεση να δουλέψει κάτω από ένα τέτοιο πρίσμα, καθώς αγαπάει πολύ περισσότερο την «καθαρή» δουλειά του προπονητή παρά αυτή του διαπραγματευτή μεταγραφών και συμφωνιών με άλλους συλλόγους.

Παρόλα αυτά, όπως λένε άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά τον Πορτογάλο, η πρόθεσή του να «χτίσει» έναν δικό του Παναθηναϊκό τον έκαναν να πάρει πολύ «ζεστά» το θέμα και σε συνεργασία με την διοικούσα επιτροπή των «πρασίνων» να προχωρήσει το θέμα των διασυνδέσεων στην Πορτογαλία, έτσι ώστε να προσεγγίσει πιθανούς μεταγραφικούς στόχους.

Ήδη με την άφιξή του στην Πορτογαλία για διακοπές, ο 65χρονος προπονητής έκανε την πρώτη επαφή με τον Ενρίκε Αντέρο, γενικό διευθυντή της Πόρτο. Ο λόγος προφανής. Να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει από τους «δράκους» και να μάθει τι περιθώρια έχει, για να τους φέρει στον Παναθηναϊκό. Από τη διοικούσα, άλλωστε, έχει πάρει το «ΟΚ», για να κινηθεί στην αγορά της χώρας του, που ξέρει καλύτερα από τον καθένα.

«Θα μετρήσει η παρουσία του»

Όπως λένε από την Πορτογαλία, τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό δεν θα είναι εύκολα σε ό,τι έχει να κάνει με τους παίκτες που θέλει να προσεγγίσει το «τριφύλλι». «Η Πόρτο δεν θα δώσει πλέον δανεικούς παίκτες και ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να τους αγοράσει έτσι όπως είναι η κατάσταση στα οικονομικά του», λένε άνθρωποι από την ιβηρική χώρα που ξέρουν πράγματα γύρω από τους «δράκους».

Αυτό, όμως, που επισημαίνουν οι Πορτογάλοι, είναι ότι θα μετρήσει πολύ η παρουσία του Φερέιρα στις διαπραγματεύσεις που θα κάνει ο Παναθηναϊκός. «Με τον Φερέιρα μπορεί να καταφέρει να πάρει κάποιον παίκτη με τη μορφή δανεισμού ο Παναθηναϊκός», συμπληρώνουν οι πηγές μας στην Πορτογαλία και αποδεικνύεται ότι ο «καθηγητής», όπως είναι το προσωνύμιο του Φερέιρα στη χώρα του, έχει τον τρόπο να πετύχει τις συμφωνίες που θέλει, ακόμα και αν δεν τού αρέσει και τόσο ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή.

Φάνηκε άλλωστε αυτό, τόσο από την επικοινωνία που είχε με τον Ρούμπεν Μίκαελ, όσο και από τα όσα προκύπτουν στην περίπτωση του Ούκρα, που φέρεται θετικός στο να δουλέψει και πάλι μαζί με τον προπονητή των «πρασίνων». Παράλληλα, όπως έχουμε αναφέρει, θα παίξει σημαντικό ρόλο και η παρουσία του Ζόρζε Μέντεζ, μάνατζερ του Φερέιρα και πολύ γνωστού ατζέντη στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Ο Μέντεζ αναμένεται να βοηθήσει τον 65χρονο στη διαδικασία των επαφών με τους υποψήφιους στόχους.

Ξέρει τι θέλει

Εκτός βέβαια από το καλό δίκτυο επαφών που έχει στην Πορτογαλία, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ένα ακόμα θετικό στην περίπτωση αναβάθμισης του Πορτογάλου προπονητή είναι και το ότι ξέρει πού «ακριβώς» πονάει η ομάδα του. Ήδη τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Ρούμπεν Μίκαελ και Αντρέ Κάστρο είναι παίκτες που αγωνίζονται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, εκεί που υπάρχει «κενό» με την αποχώρηση του Ζιλμπέρτο, αλλά και που χρειάζεται «φρεσκάδα» ο Παναθηναϊκός, ενώ οι Βάλτερ και Ούκρα είναι παίκτες που θα δώσουν λύσεις στην επίθεση αν αποκτηθούν, σε περίπτωση που φύγει τελικά από το «τριφύλλι» ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Παράλληλα, ο Φερέιρα εξετάζει και την περίπτωση του Μαριάνο Γκονζάλες για το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής (απ' όπου αποχωρεί ο Γκοβού και μπορεί να πουληθεί ο Νίνης) με τον Αργεντινό να είναι ελεύθερος και με καλό βιογραφικό, πλην όμως ο προπονητής του Παναθηναϊκού προβληματίζεται από την ηλικία του (30 ετών). Εκτός αυτού, ο Ντιόγκο Βαλέντε αγωνίζεται στο αριστερό άκρο, όπου επίσης δεν έχει πολλές λύσεις το «τριφύλλι», πλην του Λέτο.

Τι μπορεί να καταφέρει

Η λογική του Παναθηναϊκού σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει… όνειρα για αγορές ποδοσφαιριστών από ομάδες όπως η Πόρτο. Οι «πράσινοι» θα πάνε σε μια λογική δανεισμών αφού μπορούν να καλύψουν τα συμβόλαια των παικτών για τους οποίους ενδιαφέρεται ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και ήδη έχει κινήσει κάποιες επαφές.

Η περίπτωση του Μαριάνο Γκονζάλες μοιάζει για την ώρα η πιο εφικτή για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Αργεντινός έχει μείνει ελεύθερος, μπορεί να ρίξει το κασέ του και λόγω ηλικίας ενώ είχε καλή συνεργασία με τον Φερέιρα στο διάστημα της συνύπαρξής τους στην Πόρτο. Τα ίδια ισχύουν και για τον Ντιόγκο Βαλέντε, που είναι νεαρός και ελεύθερος και μπορεί να δει τον Παναθηναϊκό σαν «σκαλοπάτι» για ένα παραπάνω βήμα στην καριέρα του.

Από εκεί και πέρα ένας δανεισμός του Μίκαελ Ρούμπεν θα ήταν επίσης εφικτός, για πώληση ούτε λόγος αφού η Πόρτο κοστολογεί τον παίκτη στα 5 εκατ. ευρώ, αν όμως καταφέρει ο Φερέιρα να πείσει τους «δράκους» να δεχθούν το δανεισμό του ταλαντούχου μέσου.

Περισσότερο δύσκολες είναι οι περιπτώσεις των Βάλτερ και Αντρέ Κάστρο, καθώς ο πρώτος αποτέλεσε «επένδυση» για την Πόρτο και η απόδειξη είναι πως παρά το γεγονός ότι υπήρχαν στο ρόστερ επιθετικοί όπως οι Φαλκάο και Χαλκ που δίκαια πήραν όλο το χρόνο συμμετοχής, ο Βραζιλιάνος δεν παραχωρήθηκε και έμεινε για να πάρει ευκαιρίες.

Ο Αντρέ Κάστρο από την πλευρά του, έκανε εξαιρετικό δεύτερο γύρο στην Primera Division με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν και πλέον πέρα από την Πόρτο πάνω του έχουν στραφεί και βλέμματα από την Ισπανία. Αν ομάδες από την Primera ή οι «δράκοι» θελήσουν να αξιοποιήσουν τον κεντρικό χαφ, τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει πιθανότητες να τον αποκτήσει.

Τέλος, στη λίστα του Φερέιρα είναι και ο τερματοφύλακας της Πόρτο, Μπέτο, που θα είναι πρώτος στόχος αν οι «πράσινοι» κινηθούν για ενίσχυση στον «άσο». Ο Πορτογάλος πορτιέρο έχει συμβόλαιο ως το 2013 όμως δεν υπολογίζεται από τον Βίλας Μπόας και μπορεί να αποκτηθεί με την μορφή δανεισμού από το «τριφύλλι».

Του έχουν εμπιστοσύνη

Το σημαντικότερο από όλα, για να κάνει τη δουλειά του μάνατζερ, για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, είναι η εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό. Οι Νίκας, Πολέμης και Γόντικας έχουν ακούσει τα «θέλω» του Πορτογάλου, πείστηκαν από το πλάνο του και έχουν σχεδιάσει μαζί την επόμενη μέρα.

Είναι λοιπόν προφανές ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν τα «κλειδιά» του Παναθηναϊκού στον 65χρονο προπονητή και να βασιστούν στην ικανότητα που έχει να διακρίνει τα ταλέντα και τα «λαβράκια» κάτι που σε συνδυασμό με τις διασυνδέσεις του στην Πορτογαλία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά κερδοφόρο – σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο – για τον Παναθηναϊκό.



Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved