«Χρόνια πολλά στο λαό του Άρη»

«Χρόνια πολλά στο λαό του Άρη»

Ο πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη, Γιάννης Γρανούζης, έστειλε τις ευχές του με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από την ίδρυση της.

Ο Γιάννης Γρανούζης, φιλοξενήθηκε στον ΑΡΗΣ FM και στην εκπομπή του Super 3, μιλώντας για την Λέσχη , τονίζοντας πόσο σημαντική είναι ως φορέας για την λειτουργία του συλλόγου, καθώς και για το πόσο προνομιούχοι είναι οι φίλοι των «κιτρίνων» που έχουν την δυνατότητα να ψηφίζουν οι ίδιοι την διοίκηση.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Γρανούζης τόνισε: «Τα χρόνια πολλά ανήκουν σε όλο τον λαό του ΑΡΗ. Η πρώτη 5ετία ζωής της Λέσχης είναι σημαδιακή, καθώς έχει στιγματιστεί από ραγδαία αύξηση των μελών. “Καταβροχθίσαμε” την τελευταία χιλιάδα, καθώς από τις 7.000 στις αρχές Δεκέμβρη, φτάσαμε στις 8.000 μέσα σε έναν μήνα. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος αρχίζει και αγκαλιάζει το εγχείρημα. Το μεγάλο προνόμιο του Λαού του ΑΡΗ, είναι ότι, μέσω της Λέσχης, επιλέγει αυτούς που οδηγούν το τιμόνι της ΠΑΕ για δύο χρόνια. Κάθε μέρα που περνά, ο κόσμος συνειδητοποιεί το πόσο σημαντικό είναι αυτό. Τα 8.052 μέλη τη στιγμή που μιλάμε, είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός, με βάση το χρονικό διάστημα που πραγματοποιούνται οι εγγραφές. Μην ξεχνάμε, για παράδειγμα, ότι τα μέλη της Μπαρτσελόνα ήταν μόλις 5.000 για παραπάνω από μια 20ετία και στη συνέχεια υπήρξε η “εκτόξευση”. Όμως, το νούμερο των 8.000 και πλέον δεν είναι αντιπροσωπευτικό για τη δυναμική του Λαού του ΑΡΗ. Η Λέσχη προδιαγράφει ένα ευοίωνο μέλλον, είναι το φωτεινό μονοπάτι για τον Σύλλογο και τον κόσμο του. Γιγάντωση της Λέσχης, σημαίνει και γιγάντωση του ΑΡΗ.

”Εχθρός” μας είναι η μη συνειδητοποίηση για το τι ρόλο διαδραματίζει ο κάθε ένας από εμάς ως μέλος της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ. Από θεατές στην κερκίδα, γινόμαστε ρυθμιστές των εξελίξεων.Το 2010 δεν ήταν χρονιά εκλογών για την ΠΑΕ, όμως από 5.000 μέλη, φτάσαμε στα 8.000, κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι μοναδικό του μέλημα πρέπει να αποτελεί η ενεργός συμμετοχή και η ετήσια ανανέωση της συνδρομής. Η ψήφος του κάθε Αρειανού για τη διοίκηση της ομάδας του είναι το υπέρτατο αγαθό, ενώ δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ αποτελεί έναν μεγάλο και ανιδιοτελή «χορηγό» της ΠΑΕ, παρέχοντας ρευστότητα σε δύσκολες οικονομικά εποχές».

Στη συνέχεια, μίλησε για τα οφέλη της Λέσχης σε πρακτικό επίπεδο επισημαίνοντας: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να καλύψουμε, κάτι που μέχρι τώρα έχει γίνει σε ποσοστό 15-17%. Οι ρυθμοί είναι ικανοποιητικοί και ολοένα αυξάνονται.

Όσον αφορά τα προνόμια που παρέχονται στα μέλη της Λέσχης, προσπαθούμε να είναι σχετικά με τη συνεργασία επιχειρήσεων με τον Φορέα. Για παράδειγμα, υπάρχουν ειδικές τιμές για την εκδρομή στο Μάντσεστερ, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει απόσβεση του 60% της ετήσιας συνδρομής στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ. Αυτά είναι επικουρικά ζητήματα για τα μέλη μας και όχι κάτι που πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να “ζυγίζει” για να γραφτεί στον Φορέα ή να ανανεώσει τη συνδρομή του. Καθώς οι εγγραφές πληθαίνουν, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή και μείωση του ποσού των 100 ευρώ που αποτελεί την ετήσια συνδρομή.

Η συμμετοχή στη Λέσχη πρέπει να γίνεται με χαρά, ιδιοτέλεια και με το σκεπτικό ότι βοηθάει την ΠΑΕ, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, να καλύπτει κάποιες από τις υποχρεώσεις της.

Δεν σημαίνει, από την άλλη, ότι πρέπει να διατηρούμε μια στάση κριτικής επί καθημερινής βάσης. Κάθε δύο χρόνια τα μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ ψηφίζουν για τη διοίκηση της ΠΑΕ, ενώ ο Φορέας έχει συνεχή ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ομάδας, την οποία και δημοσιοποιεί στα μέλη του κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης. Για τον λόγο αυτό και επικαλεστήκαμε την αλλαγή στην εκλογή του ΔΣ της Λέσχης και στη διενέργεια των αρχαιρεσιών κάθε δύο χρόνια, έτσι ώστε ο Φορέας να είναι σε θέση να παραδίδει το καλοκαίρι τη διοίκηση της ΠΑΕ στο επόμενο σχήμα, το οποίο και θα λαμβάνει ενημέρωση για τα οικονομικά πεπραγμένα. Οι αγωνιστικές επιλογές δεν πρέπει να μπερδεύονται με τη διοίκηση της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, είναι το συμβούλιο των μελών, όχι η διοίκηση της ΠΑΕ».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στη Λέσχη πρόσθεσε: «Η άποψη του κάθε Αρειανού πρέπει να γίνεται αποδεκτή και σεβαστή, καθώς αυτό το δικαίωμα πρέπει να προστατεύεται από όλους. Τα μέλη της Λέσχης καταλαβαίνουν μέρα με τη μέρα ότι ο Φορέας αυτός είναι το υπέρτατο όργανο και ο ελεγκτής της εκάστοτε διοίκησης, σεβόμενος σε κάθε περίπτωση το εκλογικό αποτέλεσμα. Μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες της Λέσχης, νικητής είναι μόνο ο λαός του ΑΡΗ. Μέσα σε δύο χρόνια, από τις εκλογές του 2009 μέχρι τις εκλογές που έρχονται το 2011, τα μέλη θα έχουν αυξηθεί από 3.500 τουλάχιστον σε 8.500. Η φετινή Γενική Συνέλευση θα έχει πολύ μαζική συμμετοχή και η δημοκρατία δεν θα πρέπει να συγχέεται με την οχλαγωγία. Το κάθε μέλος της Λέσχης θα πρέπει να προστατεύει το δικαίωμα της άποψης χωρίς κανέναν σχολιασμό».

Στην τελική του τοποθέτηση υπογράμμισε: «Αργότερα θα ζητηθεί οι κάτοχοι διαρκείας να είναι μόνο μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς ο Φορέας θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις και σε άλλες πόλεις, για την καλύτερη ενημέρωση και συσπείρωση του κόσμου. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει αλλάξει επίπεδο την τελευταία 5ετία, είναι μια πολύ πιο οργανωμένη ομάδα, που πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα αποτελέσματα δεν είναι μόνο αγωνιστικά, καθώς η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ είναι εδώ για να μας θυμίζει και κάποια πράγματα από το παρελθόν. Το 2005 είναι κοντά, όπως και το 1997, όπου καλά κάνετε και αναφέρετε ότι συνέβη, σαν αύριο, το τραγικό περιστατικό με τα δελτία στον Βύρωνα. Πρέπει να είμαστε όλοι κοντά στον Σύλλογο και να μην αφήνουμε ελεύθερο το πεδίο σε ανθρώπους που θέλουν να λυμαίνονται τον Σύλλογο και να χρησιμοποιούν τα έσοδά του για ίδιο όφελος, όπως έγινε στο παρελθόν.

Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ είναι η μεγαλύτερη ασπίδα, την οποία και πρέπει να διαφυλάττουμε σαν κόρη οφθαλμού».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved