Μπόλονι: «Είμαι 200% ασπρόμαυρος»!

Μπόλονι: «Είμαι 200% ασπρόμαυρος»!

Παρουσιάστηκε επίσημα από τον ΠΑΟΚ ο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει έναν τίτλο με τον Δικέφαλο του Βορρά. 

To Onsports βρέθηκε στην Τούμπα, εκεί που παρουσιάστηκε επίσημα ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ. Ο Λάζλο Μπόλονι αποκάλυψε το πλάνο του, έδειξε τις προθέσεις του, που δεν είναι άλλες από την κατάκτηση ενός τίτλου με τον «Δικέφαλο», τονίζοντας μεταξύ άλλων τις καλές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τους ιθύνοντες τον σύλλογο, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει πως πλέον είναι 200% «ασπρόμαυρος»!

Με καθυστέρηση 50 λεπτών ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι.

Την παρουσίαση του Ρουμάνου, έκανε ο Παντελής Κωνσταντινίδης ο οποίος τον καλωσόρισε στην ομάδα: «Καλωσορίζουμε τον κ. Μπόλονι στην οικογένειά μας, είμαστε χαρούμενοι  που ήρθαμε σε συμφωνία, καθώς ήταν ο πρώτος στόχος μας. Στις συζητήσεις που κάναμε είδαμε ότι ταιριάζει στη σκέψη και στη φιλοσοφία τη δική μας και σ΄ αυτό που θέλουμε να χτίσουμε στην ομάδα τα επόμενα χρόνια».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Λάζλο Μπόλονι ο οποίος αφού είπε καλησπέρα(στα ελληνικά),  έκανε μία μικρή εισαγωγή για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην καριέρα του: «Ο φίλος μου ο Γιώργος ο Φούγιας, με τον οποίο έχουμε συχνή επικοινωνία, με κάλεσε μία φορά στη Θεσσαλονίκη, και πριν λίγες εβδομάδες μου μίλησε για το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ. Μετά, είχα την επαφή με τον κ. Κωνσταντινίδη στο Παρίσι και ο Φούγιας με κάλεσε εδώ. Ήταν φανερό, ότι δεν έρχομαι για διακοπές, αλλά για να μιλήσω με τον ΠΑΟΚ. Μιλήσαμε με τον κ. Κωνσταντινίδη και τον κ. Ζαγοράκη, μου μίλησαν για το πρότζεκτ της ομάδας, τους μίλησα για τη δική μου φιλοσοφία και σήμερα, μετά από ένα σύντομο διάστημα, είμαι εδώ σαν ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η σύντομη ιστορία μου με τον ΠΑΟΚ και ελπίζω να γίνει πολύ μεγαλύτερη.

Θα ήθελα να σας πω δύο πράγματα. Ζητώ συγγνώμη (στα ελληνικά), δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα από την Ελλάδα, αλλά δεν απάντησα ή δεν είπα τίποτα. Είχαμε μία συμφωνία με τον κ. Κωνσταντινίδη και σέβομαι τη φιλοσοφία της ομάδας. Δεν απάντησα, γιατί δεν είχα και κάτι να σας πω. Τώρα έχω παραπάνω πράγματα να πούμε. Το δεύτερο, θα ήθελα να πω συγχαρητήρια γι΄ αυτό το κίνημα του ΠΑΟΚ και την ομάδα του μπάσκετ, χθες το απόγευμα, πέρασα ένα πολύ ωραίο δίωρο μπροστά στην τηλεόραση. Ελπίζω τέτοιες όμορφες στιγμές να ζήσουμε και σ΄ αυτό το γήπεδο».

Έπειτα ξεκίνησε η διαδικασία των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους.

- Από το πρότζεκτ που του παρουσίασε ο ΠΑΟΚ, τι ήταν αυτό που τον ικανοποίησε περισσότερο;

«Δεν ήταν μόνο ένα πράγμα. Στη διάρκεια της συζήτησης, ανακάλυψα έναν δυναμισμό, που για μένα είναι πολύ σημαντικό, σαν προπονητή. Είδα δύο πολύ καλά άτομα, με δυναμισμό και πολλή ενέργεια, κάτι που με επηρεάζει θετικά. Για μένα το να έρθω σε μία από τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες της χώρας, είναι ένα σπουδαίο πράγμα».

- Γιατί επέλεξε τον ΠΑΟΚ από τις προτάσεις από την Ρουμανία;

«Η Στεάουα είναι η ομάδα μου και είναι πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μου. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα η ενδεχόμενη επιστροφή μου στη Στεάουα, κάποια άλλη φορά, μπορεί να πούμε κάποια πράγματα. Της εύχομαι τα καλύτερα, πέρασε εκεί ωραίες στιγμές».

- Στη δική του φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο, τι είναι πάνω απ όλα;

«Χρειαζόμαστε τα πάντα, τη νίκη, την πειθαρχία, το καλό ποδόσφαιρο. Μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί όταν έχουμε λογική και πειθαρχία. Είναι λίγο δύσκολο για τους παίκτες, αλλά το χρειαζόμαστε. Το να δώσουμε καλό θέαμα, που είναι 25.000 σε κάθε ματς, είναι κι αυτός ένας στόχος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, το αποτέλεσμα. Το όνειρό μου είναι να κάνω νίκες με όμορφο θέαμα».

- Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος σ΄ αυτή τη διετία;

«Άκουσα ότι στον ΠΑΟΚ έχουμε κάποιους πολύ καλούς νέους παίκτες. Σίγουρα, είναι καλό για τον σύλλογο και για όλη τη Μακεδονία, αν βάλουμε αυτούς τους νεαρούς παίκτες, μπροστά στους φιλάθλους. Νομίζω ότι έχω αρκετή εμπειρία για να κάνω αυτό το πράγμα εδώ. Έχω αποδείξει ότι το έκανα με αρκετούς νεαρούς σε άλλες ομάδες. Δεν πρέπει να πιστεύουμε βέβαια, ότι από αύριο θα έχουμε μία ομάδα με 17χρονους, αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο και για την ομάδα. Αυτά γίνονται σιγά - σιγά. Όσο για τους στόχους, αυτός που πρέπει να είναι ο πιο χαρούμενος στο τέλος, πρέπει να είμαι εγώ. Πριν από λίγο υπέγραψα ένα συμβόλαιο. Πρέπει όλοι να καταλάβουν, ότι αυτή τη στιγμή αλλάζω και είμαι 200% ασπρόμαυρος. Είμαι κάποιος που θέλει να κερδίζει πάντα. Στη ζωή όμως πρέπει να ξέρεις ότι γίνεται αυτό που μπορούμε κι όχι αυτό που θέλουμε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αγγίξουμε αυτό που θέλουμε. Αυτή τη στιγμή, ο μεγαλύτερος στόχος, είναι να πηγαίνω στο σπίτι μου να κοιτάω τον καθρέπτη και να λέω ότι έκανα το μάξιμουμ για το ασπρόμαυρο. Θέλω να πω στον κόσμο ότι με όλες τις δυνάμεις μου, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ».

- Υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Πόσο καιρό χρειάζεται για να δούμε τη δουλειά του στον ΠΑΟΚ;

«Υπάρχει φιλοσοφία στον σύλλογο, δεν βρήκα κάτι κατεστραμμένο. Έχουν δημιουργήσει πολλά πράγματα κι εγώ είμαι εδώ για να συνεχίσω την ίδια δουλειά, προφανώς και με κάποιες δικές μου ιδέες. Ο πρόεδρος με ενημέρωσε ότι πιθανότατα αυτή η ομάδα βρίσκεται στο τέλος ενός κύκλου και ίσως είναι η ώρα να αλλάξουμε λίγο. Είναι η ώρα να δουλέψουμε σκληρά και με τις ακαδημίες. Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα τα δούμε γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν αγνοώ τα αποτελέσματα της πρώτης ομάδας».

- Που θεωρεί ότι υστερεί ο ΠΑΟΚ ;

«Προσπαθούμε να βρούμε παίκτες, που μπορούν να μας βοηθήσουν. πρέπει να δουλέψουμε λίγο στην κατοχή της μπάλας, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πιο δυνατό πρεσάρισμα μπροστά στον αντίπαλο. Ο τείχος για μένα είναι 11 παίκτες, με την ίδια ευθύνη και για την άμυνα και για την επίθεση. Πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί στα εκτός έδρας παιχνίδια... Αυτά είναι λίγα πράγματα από το σχέδιο».

- Τι άλλο θυμάται από το ΠΑΟΚ - Ρεν πριν από έξι χρόνια;

«Όταν είχαμε έρθει εδώ, ήταν ήδη μια άσχημη στιγμή, το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στο πρωτάθλημα ήμασταν πολύ καλοί, αλλά σ΄ εκείνο το ματς, προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες δοκιμές. Και ο ΠΑΟΚ το ίδιο. Χρησιμοποίησα εκείνο το ματς για να δω πράγματα από τους νέους παίκτες μου. Συγνώμη, αλλά δεν θυμάμαι τίποτα για εκείνη την ομάδα του ΠΑΟΚ».

- Η φετινή επιτυχία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη οριοθετεί και τον στόχο της επόμενης σεζόν στην Ευρώπη;

«Σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το μάξιμουμ. Δεν μπορούμε φυσικά να υποσχεθούμε τίποτα, παρά μόνο ότι θα δουλέψουμε στο μάξιμουμ ίσως και για κάτι καλύτερο».

- Τι πιστεύει για τις σχέσεις προπονητή - παικτών; Ο προπονητής πρέπει να είναι δικτάτορας ή ένας φίλος τους;

«Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Κάπου στη μέση, είναι το σωστό.  Σε σχέση με πριν 5-8 χρόνια, οι σχέσεις με τους παίκτες έχουν αλλάξει πολύ. Σήμερα ο ποδοσφαιριστής δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιριστής, είναι μία ολόκληρη επιχείρηση, που έχει μάνατζερ, δικηγόρο, υπάρχουν τα ΜΜΕ, έχουν αλλάξει λίγο οι σχέσεις. Για μένα το πιο σημαντικό στις σχέσεις, είναι ο σύλλογος. Ο προπονητής δεν ήταν τόσο σημαντικός στο τρίγωνο παίκτες, προπονητής, σύλλογος. Ο πιο ισχυρός πόλος είναι η διοίκηση. Το προσωπικό ενδιαφέρον των παικτών, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση δεν είναι πάνω από το ενδιαφέρον και το συμφέρον της ομάδας. Ο προπονητής είναι εδώ για να το διαφυλάξει».

- Είπε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ίσως στο κλείσιμο ενός κύκλου. Θα εισηγηθεί πολλές μεταγραφές;

«Δεν είμαι εδώ για να διώξω παίκτες. Είμαι εδώ για να βρω λύσεις και να χρησιμοποιήσω αυτούς που έχω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα προσπαθήσω να τους μάθω καλύτερα όσο πιο γρήγορα γίνεται, είμαι εδώ να ανταλλάξω απόψεις με τους ανθρώπους που ήδη ξέρουν καλά την ομάδα και να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές για το παρόν και το μέλλον».

- Φέτος ο ΠΑΟΚ έδωσε 54 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος θα δώσει την ίδια προσοχή σε όλες τις διοργανώσεις; Το ρόστερ είναι αρκετό;

«Γνωρίζω τους παίκτες, αλλά τους γνωρίσω καλύτερα για να πω αν είναι αρκετοί, μόλις τους δω. Την προηγούμενη χρονιά έδειξαν ότι το επίπεδό τους μπορεί να είναι αρκετό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο οι παίκτες μεγαλώνουν... Αυτό δυστυχώς δεν μπορείς να το αλλάξεις. Όλες οι διοργανώσεις είναι σημαντικές, όσον αφορά την Ευρώπη πρέπει να δούμε πρώτα αν μπορούμε να φτάσουμε στους ομίλους. Τους στόχους της ομάδας, τους βάζει η ομάδα, εγώ θα πω ότι θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο δυνατοί από την προηγούμενη σεζόν. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ καλά στην προετοιμασία, μετά είναι το Γιουρόπα Λιγκ στο οποίο θα κάνουμε το μάξιμουμ για να συνεχίσουμε. Όταν έχεις νέο προπονητή και παίκτες, πρέπει να δούμε και την γρήγορη προσαρμογή. Στην προετοιμασία θα πάρω μαζί μου 6-7 νέους παίκτες, για τους οποίους έχω καλή ενημέρωση από τον κ. Κωνσταντινίδη».

Ερώτηση για τον Κωνσταντινίδη και τα κριτήρια της επιλογής Μπόλονι.

«Με το έργο του έχει δείξει ότι μπορεί να μας προσφέρει ένα αγωνιστικό στυλ, με το οποίο θα είμαστε ικανοποιημένοι με το θέαμα και το αποτελέσματα. Ξέρουμε ότι δουλεύει με νέα παιδιά.
Μιλήσαμε για την ομάδα, του είπαμε τι έχουμε πετύχει και συζητήσαμε για να πετύχουμε και περισσότερα πράγματα. Να μπούμε σε μία διαδικασία σιγά - σιγά, ανανέωσης της ομάδας».

- Ποιο είναι το αγαπημένο του σύστημα;

«Συνέχεια μου γίνεται αυτή η ερώτηση. Αυτό που πιστεύω, για μένα το καλύτερο σύστημα, είναι το 4-3-3. Μπορείς να το αλλάξεις εύκολα στη διάρκεια του αγώνα σε 4-5-1 ή σε 4-4-2, έχει μεγάλες δυνατότητες ελαστικότητας σαν σύστημα. Το σημαντικό όμως, δεν είναι το σύστημα, αλλά ο τρόπος που παίζουμε, η θέληση».

- Τον απασχόλησε η οικονομική συγκυρία της χώρας, που προφανώς έχει επεκταθεί και στο ποδόσφαιρο;

«Η παρατήρηση είναι σωστή, αλλά αυτό ισχύει πλέον παντού. Μίλησα με πολλούς προέδρους στην Γαλλία, κι αυτοί πρέπει να αλλάξουν πολιτική. Δεν μιλάμε για τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, μιλάμε για την πλειοψηφία των συλλόγων. Ίσως αυτό είναι μια ευκαιρία να επιστρέψουμε στη γη»

- Για το γεγονός ότι σε καίρια πόστα στον ΠΑΟΚ είναι πρώην ποδοσφαιριστές...

«Δεν είναι πρώτη φορά, είναι η δεύτερη που δουλεύω με πρόεδρο και τεχνικό διευθυντή, που ξέρουν από μέσα το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ένα αβαντάζ για τον προπονητή. Η προσωπικότητα των ανθρώπων αυτών, μου έκανε πολύ θετική εντύπωση».

- Έχει καταλήξει στις επιλογές για το τεχνικό τημ και ποια είναι η γνώμη του για το ελληνικό πρωτάθλημα...

«Για τεχνικό τημ θα δουλέψω με τον βοηθό μου που είναι από την Πορτογαλία, τον Ζοακίμ Πρέτο. Θα συνεχίσω με τον γυμναστή του ΠΑΟΚ, και ο γυμναστής τερματοφυλάκων. Χρειάζομαι πληροφορίες απ΄ αυτούς για την ομάδα και θα είναι χρήσιμοι στην προσπάθειά μας. Θα ήθελα να έχουμε επαφή με τους προπονητές των μικρών ομάδων του ΠΑΟΚ, το έχουμε ήδη συζητήσει.  Μπορεί ο προπονητής μιας από τις μικρές ομάδες μας, να έρχεται και δουλεύει κάποιες μέρες μαζί μας.
Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, με ενοχλεί που ο τίτλος που πάει πάντα στον Ολυμπιακό και μερικές φορές στον Παναθηναϊκό και ελπίζω αυτό να αλλάξει».

- Για την πίεση που ασκεί ο κόσμος στις μεγάλες ομάδες για το αποτέλεσμα...

«Το να έχεις οπαδούς σαν κι αυτούς που έχει ο ΠΑΟΚ, είναι ένα πλεονέκτημα για μας. Ελπίζω να συνεχίσουν να είναι ο 12ος παίκτςη της ομάδας. Το μόνο που ζητάω, είναι να συνεχίσουν με τον τρόπο τους, όχι κάτι συγκεκριμένο. Νομίζω ότι τα μηνύματα τα πέρασα. Είμαι κάποιος που έχει τα πόδια του στη γή, με τη δουλειά μου προσπαθώ να φτάσω στο όνειρό μου. Είμαι κάποιος που σκέφτεται με το κεφάλι του κι όχι με την καρδιά του».

- Για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών...

«Έχω ένα σημαντικό παιχνίδι με τον φίλο του (έδειξε τον Κωνσταντινίδη), θα άμε να παίξουμε μπάσκετ. Όποιος χάσει, θα πληρώσει ένα Μεταξά 7 αστέρων.΄Μετά θα δουλέψω λίγο με τον γυμναστή να προγραμματίσουμε κάποια πράγματα. Αλλιώς θα έρθει κάποιες μέρες στη Γαλλία να δουλέψουμε για τη σεζόν.΄Σήμερα για μένα είναι μια μέρα αποκατάστασης, θα φάω και θα κοιμηθώ για να κερδίσω αύριο τον κ. Κωνσταντινίδη».

- Τι είναι πιο σημαντικό, οι τίτλοι που κέρδισε, ή οι παίκτες, που ανέδειξε;

«Είμαι λίγο εγωϊστής όπως όλοι... Είναι χαρά που δούλεψα με παίκτες όπως ο Ουύγκο Βιάνα, ο Κριστιάνο ή ο Κουαρέσμα, αλλά το να κερδίζεις πρωτάθλημα, το κύπελλο και το σούπερ καπ στην Πορτογαλία, ήταν πιο σημαντικό».



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved