Ο Φαλκς και οι άλλοι…

Ο Φαλκς και οι άλλοι…

Με τον Σταν Φαλκς να είναι φαβορί και τον χρόνο να πιέζει, ο Παναθηναϊκός «τρέχει» για να τελειώσει το θέμα του τεχνικού διευθυντή. Ανούσιο το χθεσινό (8/06) ΔΣ.

Περίπου 20 μέρες έχουν απομείνει, για να αρχίσει η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν και το μόνο θέμα που έχει διευθετηθεί για την ώρα είναι αυτό της παραμονής του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο της ομάδας.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα για το οποίο εδώ και πέντε μήνες «ψάχνονται» στο «τριφύλλι», έχει να κάνει με την πρόσληψη του τεχνικού διευθυντή, ο οποίος θα αναλάμβανε μαζί με τη διοικούσα επιτροπή και τον Πορτογάλο τεχνικό να φέρουν σε πέρας το δύσκολο κομμάτι των πωλήσεων και των συμπληρωματικών κινήσεων, για να ολοκληρωθεί το ρόστερ του «τριφυλλιού» ενόψει της νέας περιόδου.

Δεν υπάρχει χρόνος και χρήμα

Μετά την αποτυχία του Παναθηναϊκού να «κλείσει» με τον Ζήση Βρύζα και να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, οι εναλλακτικές λύσεις που έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» δεν είναι πολλές και ο χρόνος αρχίζει να πιέζει ασφυκτικά τους «πράσινους», αφού τα πράγματα έχουν «βαλτώσει» και δεν διαφαίνεται σύντομα η λύση στον ορίζοντα.

Το διοικητικό συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη (8/06) δεν προσέφερε κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα, το μόνο που είχε άλλωστε ενδιαφέρον ήταν για ακόμα μια φορά οι εσωτερικές διαμάχες των μελών του ΔΣ, ενώ το οικονομικό πρόβλημα παραμένει και ήταν αυτό στο οποίο στάθηκαν μετά το τέλος της συνεδρίασης οι Θανάσης Γιαννακόπουλος και Δημήτρης Γόντικας.

Η λύση Φαλκς, οι άλλοι υποψήφιοι

Ο Σταν Φαλκς είναι αυτός που φαίνεται για την ώρα να έχει το προβάδισμα για να πάρει τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο Ολλανδός φέρεται να αξιώνει 300.000 ευρώ το χρόνο τη στιγμή που η διοικούσα επιτροπή του «τριφυλλιού» έχει θέσει πλαφόν τις 200.000 ευρώ για το συγκεκριμένο πόστο. Αν ο νυν τεχνικός διευθυντής της Βίσλα Κρακοβίας ρίξει κάπως τις απαιτήσεις του, οι δύο πλευρές μπορεί να τα βρουν και να τελειώσει άμεσα το θέμα, έτσι ώστε να μην χάσει κι άλλο πολύτιμο χρόνο ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολλανδός δεν είναι βέβαια ο μόνος υποψήφιος. Ο Τζανλούκα Νάνι παραμένει ψηλά στη λίστα και μάλιστα φέρεται να αποτελεί και επιθυμία του Γιώργου Νίκα, ωστόσο υπάρχουν δύο βασικοί ανασταλτικοί παράγοντες για τον Ιταλό που είναι το υψηλό κασέ του, αλλά και η αμφιβολία για το έργο του σε ομάδες που εργάστηκε στο παρελθόν. Παράλληλα, στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει και το όνομα ενός Άγγλου τεχνικού διευθυντή, το όνομά του οποίου δεν έγινε γνωστό, όπως και αυτό του Ρενέ Χένρικσεν.

Όλα δείχνουν ότι οι «πράσινοι» θα κινηθούν προς την κατεύθυνση της πρόσληψης ενός ξένου τεχνικού διευθυντή, παρά την θέληση του Αδαμάντιου Πολέμη, αλλά και του Θανάση Γιαννακόπουλου να είναι Έλληνας αυτός που θα πάρει το χρίσμα. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες για «αναβάθμιση» του Γιάννη Σαμαρά, κάτι που όμως θέλει και ο ίδιος ο παλαίμαχος επιθετικός του Παναθηναϊκού, αφού προτιμά να δουλεύει στις ακαδημίες του «τριφυλλιού».

Πρέπει να «τρέξει»

Όπως και να έχει, η απόφαση της διοίκησης του Παναθηναϊκού πρέπει να ληφθεί άμεσα και αυτό είναι κάτι που ξέρουν στο «τριφύλλι». Οι μέρες ως την έναρξη της προετοιμασίας (30/06) περνούν και όπως δήλωσε και ο Αδαμάντιος Πολέμης δεν υπάρχουν χρήματα και τα μόνα έσοδα που προσδοκούν να έχουν οι «πράσινοι» είναι αυτά από τις πωλήσεις παικτών.

Για να γίνουν όμως αυτές, όπως του Σισέ ή του Μπουμσόνγκ, που φέρονται να έχουν προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες, πρέπει να υπάρξει και ο άνθρωπος (σ.σ. τεχνικός διευθυντής) που θα επισπεύσει τις διαδικασίες και στη συνέχεια θα συνεργαστεί με προπονητή και διοίκηση, για να βρεθούν οι κατάλληλοι αντικαταστάτες και να παραμείνει ανταγωνιστικός και τη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός.

Το μόνο… θετικό για την ώρα, είναι ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Δημήτρη Γόντικα - παρά το γεγονός ότι ο 65χρονος τεχνικός κάνει διακοπές - και παράλληλα κάνει επαφές στην πατρίδα του για παίκτες που μπορεί να φέρει με μικρό κόστος στην Παιανία, έτσι ώστε να «χτίσει» την ομάδα όπως αυτός θέλει.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved