«Δεν ήθελε Σκόκο η διοίκηση»

«Δεν ήθελε Σκόκο η διοίκηση»

Με αφορμή την πώληση του Νάτσο Σκόκο, του ποιοτικότερου παίκτη που είχε στο ρόστερ της η ΑΕΚ, στην Αλ Αϊν, το Onsports επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Δημήτρη Χατζηχρήστο.

Με δηλώσεις του καυτηρίασε την κίνηση αυτή της διοίκησης, ενώ αντιθέτως εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εγχείρημα των Supporters, ζητώντας από τον κόσμο της «Ένωσης» να στηρίξει την προσπάθεια.

Πως κρίνετε την αποχώρηση του Νάτσο Σκόκο, θεωρείτε πως με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα θα μπορούσε η ΑΕΚ να τον κρατήσει;

«Άμα ήθελε η διοίκηση εννοείται πως θα μπορούσε να τον κρατήσει. Το θέμα για μένα είναι ότι δεν ήθελε. Τα πάντα γίνονται για τα χρήματα. Ότι χαρές έχει δει τα τελευταία χρόνια ο κόσμος της ΑΕΚ τα έχει δει από τον Σκόκο, αν είναι να φύγει ο Αργεντινός για να έρθουν στην ομάδα οι Σιαλμάδες και οι Κοντοέδες τι να πω. Όλοι θυμούνται τα τέρματα του Σκόκο με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, πλέον τι θα βλέπουμε στο γήπεδο»;

Θεωρείτε πως τελικά η διοίκηση του συλλόγου θα κρατήσει τον Λυμπερόπουλο και τον Δέλλα για ακόμη ένα χρόνο στην ομάδα;

«Άμα θέλουν ας κάνουν και αλλιώς! Αν διώξουν και τις δυο σημαίες της ΑΕΚ θέλω να δω ποιος θα μείνει του χρόνου. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα, μετά τον Σκόκο να φύγουν και εκείνοι. Θα είναι τραγικό λάθος».

Θεωρείτε πως η κίνηση των Supporters θα βοηθήσει πραγματικά την ΑΕΚ;

«Όποια κίνηση γίνεται για το συμφέρον της ΑΕΚ εμείς θα είμαστε δίπλα της. Μακάρι να επιβιώσει οικονομικά η ομάδα με τη λαϊκή συμμετοχή του κόσμους της. Μην ξεχνάς όμως πως αυτό που γίνεται τα τελευταία δέκα χρόνια στην ΑΕΚ, Supporters είναι. Τι θέλω να πω; Πως όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε ένας στιβαρός επιχειρηματίας που έβαζε χρήματα, ο κόσμος ήταν εκείνος που χρηματοδοτούσε ουσιαστικά την «Ένωση». Μεγαλύτερο παράδειγμα είναι η περίοδος Νικολαΐδη. Τότε όλοι οι φίλαθλοι στήριξαν οικονομικά τον σύλλογο, αγοράζοντας διαρκείας και συρρέοντας κατά χιλιάδες στο γήπεδο. Το κακό με τους Αεκτζήδες είναι ότι ταυτίζονται με πρόσωπα και όταν προδίδονται τα παρατάνε και γυρνάνε την πλάτη στην ομάδα. Αυτό έγινε και επί Ντέμη».

Πως βλέπετε τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά με δεδομένη την οικονομική κατάσταση στην ομάδα;

«Εγώ όπως και να είναι η ΑΕΚ πιστεύω πως θα πάρει το πρωτάθλημα.  Δεν γίνεται να ξεκινάει η σεζόν και η ομάδα να μην στοχεύει στην κορυφή».

Είναι καλός προπονητής ο Χιμένεθ; Καλώς τον κράτησε και για τη νέα χρονιά η «Ένωση»;

«Είναι καλός, πάρα πολύ καλός. Αυτή ήταν η απόφαση της διοίκησης και θα τη σεβαστούμε. Εμείς στηρίζουμε όλους τους προπονητές της ΑΕΚ».

Πως είναι η κατάσταση στην μπασκετική ΑΕΚ; Είστε αισιόδοξος για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ;

«Και βέβαια είμαι αισιόδοξος, απʼ τη στιγμή που η πρώτη απόφαση μας δικαιώνει. Είμαι σίγουρος ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σε δεύτερο βαθμό. Όσον αφορά την κατάσταση στον σύλλογο, με μια λέξη θα την χαρακτηρίσω, χάος. Ένα πράγμα θα σου πω για να καταλάβεις. Ποτέ δεν φανερώνουν τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία της ομάδας, στους υποψήφιους ενδιαφερόμενους. Ποιος θα την αναλάβει με τόσα χρέη; Πάλι η Ορίτζιναλ θα βρίσκεται από πίσω και θα χρηματοδοτεί όσο μπορεί το τμήμα».

Ευτυχώς που υπάρχει και το χάντμπολ που δίνει κάποιες χάρες στον κόσμο της ΑΕΚ έτσι δεν είναι;

«Όπως ακριβώς το είπες είναι, κάποιες χαρές. Κακά τα ψέματα δεν αρκεί μόνο το χάντμπολ για να ικανοποιηθεί ο φίλαθλος της ΑΕΚ. Σίγουρα τα παιδιά είναι άξια συγχαρητήριων για την προσπάθεια που κάνουν, όμως δεν αρκεί από μόνο του. Αν όλοι αυτοί οι Αεκτζήδες που θα βοηθήσουν στο εγχείρημα των Supporters έδιναν από 5 ευρώ για το τμήμα, τότε θα ήμασταν στην κορυφή της Ευρώπης».

Συνέντευξη: Γιώργος Στολιδάκης



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved