«Στόχος μας τα play off»

«Στόχος μας τα play off»

Ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης, Γιάννης Παπαδημητρίου, υποστήριξε πως στόχος της ομάδας πρέπει να είναι τα play off.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ο επί σειρά ετών αμυντικός της Ξάνθης, τόνισε πως ο στόχος των Ακριτών είναι να μάχονται για την έξοδο στην Ευρώπη και όχι για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

-Από τις μάχες μέσα στον αγωνιστικό χώρο κ. Παπαδημητρίου περάσατε σε ένα άλλο πόστο πέρσι τον Μάιο με ιδιαίτερη βαρύτητα. Αυτό του Τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ. Ήταν ρίσκο η αλλαγή αυτή;

«Ήταν μία συνειδητή απόφαση την οποία σκέφτηκα πάρα πολύ καλά, πριν αποφασίσω να δεχθώ την πολύ τιμητική πρόταση του κ. Πανόπουλου και της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ. Σίγουρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από το να αγωνίζεσαι αλλά επειδή η απόφασή μου ήταν συνειδητή – όπως προανέφερα -, είχα προετοιμάσει τον εαυτό μου για το επόμενο βήμα. Είναι τιμή να σου γίνεται η πρόταση από την ομάδα που υπηρέτησες τόσα χρόνια και την αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά».

-Είναι δεδομένο ότι οι διαφορές των δύο θέσεων είναι μεγάλες και σαφώς περισσότερες οι αρμοδιότητες πλέον. Θα θέλατε να κάνετε μία σύγκριση;

«Δεν είναι συγκρίσιμες οι δύο θέσεις. Το να παίζεις ποδόσφαιρο συμβαίνει μία φορά στη ζωή μας κι όποιος έχει νιώσει τα συναισθήματα του ποδοσφαιριστή μπορεί να καταλάβει ότι είναι κάτι μοναδικό. Από εκεί και πέρα το πόστο του τεχνικού διευθυντή έχει σίγουρα πάρα πολλές αρμοδιότητες κι ευθύνες όσο αφορά την πρώτη ομάδα, τις ακαδημίες και την λειτουργία αυτών. Προσωπικά όμως, έχω την τύχη να είμαι στην ΠΑΕ SKODAΞΑΝΘΗ εδώ και 16 χρόνια είτε σαν παίκτης είτε σαν τεχνικός διευθυντής και γνωρίζοντας πόσο σωστά και υπεύθυνα λειτουργεί ο σύλλογος, αυτό που έχω να κάνω από την πλευρά μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ στην ούτως ή άλλως σωστή λειτουργία του».

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας μετά από ένα χρόνο στην θέση αυτή;

«Στο ποδόσφαιρο - και στη ζωή γενικότερα - συνεχώς μαθαίνεις. Κι εγώ μαθαίνω συνεχώς και μέσα από την καθημερινή δουλειά κι από το πόστο που μου έχει ανατεθεί προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, μεγαλύτερες οι ευθύνες, αλλά πιστεύω πάρα πολύ στον εαυτό μου και στην δουλειά. Μέσα από αυτή προσπαθώ να βοηθώ στην σωστή λειτουργία της ομάδας».

-Η σεζόν που ολοκληρώθηκε βρήκε την SKODAΞΑΝΘΗ στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα...

«Η προηγούμενη χρονιά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένη, με την λογική ότι ένα χρόνο νωρίτερα είχαμε διανύσει την χειρότερη σαιζόν της ιστορίας μας. Ούτε όμως πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί γιατί ο στόχος που τέθηκε το καλοκαίρι ήταν τα playoff. Αυτό που είναι σίγουρο και η νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε σε όλο το τμήμα είναι ότι είναι καλύτερα να είσαι αποτυχημένος που δεν μπήκες στα playoff παρά να είσαι πετυχημένος που σώθηκες. Αυτή είναι η νοοτροπία που θέλουμε να έχουμε όλοι μέσα στην ομάδα κι επίσης αυτή είναι η νοοτροπία που αρμόζει στον κόσμο μας».

-Ο σχεδιασμός για τη νέα ομάδα ήδη έχει ξεκινήσει. Σε τι στάδιο βρισκόμαστε;

«Η χρονιά που τελείωσε μας έδωσε τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε την νέα ομάδα νωρίτερα από ότι πέρσι. Η πρόσληψη επίσης του καινούργιου προπονητή έχει γίνει, οι συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές που αποχωρούν από την ομάδα έχουν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τελειώσει και είμαστε στην φάση της υλοποίησης των μεταγραφικών στόχων. Το σίγουρο είναι ότι συνεχίζουμε με βάση το πλάνο που είχε ανακοινώσει ο μεγαλομέτοχος πέρσι στην αρχή της χρονιάς, στο τραπέζι που είχε παραθέσει στους δημοσιογράφους. Είχαμε αναφέρει ότι την περσινή χρονιά θα γινόντουσαν κάποιες επενδύσεις όπως κι έγιναν, και τη φετινή χρονιά θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ομάδα με βάση το πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο όλοι μας προσαρμοζόμαστε. Επίσης είχαμε πει ότι φέτος θα δώσουμε μεγαλύτερη σημασία σε παίκτες που θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής και ότι το μπάτζετ των μεταγραφών θα είναι περιορισμένο. Πάντα βέβαια μέσα στις δυνατότητες που έχει η SKODA ΞΑΝΘΗ και στην λογική ότι η ομάδα θα ενισχυθεί. Περισσότερα θα σας πει κάποια στιγμή ο ίδιος ο κ. Πανόπουλος».

-Η SKODA ΞΑΝΘΗ τι θα προσπαθήσει να πετύχει την επόμενη σεζόν;

«Τους στόχους της επόμενης χρονιάς πάντα τους καθορίζει ο μεγαλομέτοχος. Κι αυτό θα συμβεί και φέτος. Από εκεί και πέρα αυτό που θέλουμε όλοι είναι η ομάδα να παρουσιάσει ένα καινούργιο αγωνιστικό προφίλ, μία νέα ταυτότητα που θα βγάζει τον χαρακτήρα νικητή που θέλει η διοίκηση και ο κόσμος μας και θα μας κάνει όλους περήφανους, δίνοντας χαρά μέσα από το ποδόσφαιρο που θα παίζει σε μια δύσκολη γενικά εποχή».

-Ιδιαίτερη βαρύτητα στις Ακαδημίες από την SKODA ΞΑΝΘΗ τα τελευταία χρόνια. Ποιες είναι οι σκέψεις σας γύρω από τα τμήματα υποδομής;

«Το γενικότερο περιβάλλον οδηγεί τις ομάδες στην επένδυση στις Ακαδημίες. Η SKODA ΞΑΝΘΗ έχοντας προβλέψει το οικονομικό κλίμα - από πέρσι το καλοκαίρι - και με παρελθόν που έχει δείξει ότι ασχολείται με τις Ακαδημίες θα συνεχίσει να δουλεύει πάρα πολύ στον τομέα αυτό. Όπου κι αν έχω βρεθεί παρουσιάζοντας την ομάδα μας, όλοι μένουν έκπληκτοι από τις εγκαταστάσεις και την οργάνωσή μας κι αυτό που μένει είναι να βελτιώσουμε την δουλειά μας. Θεωρώ ότι με την παρουσία και του κου. Δανιήλ και του κ. Καλογιάννη στις Ακαδημίες θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε νέα στοιχεία στις Ακαδημίες έστω αν κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προβούμε σε κάποιες αλλαγές. Έχουμε κάνει μία μεγάλη προσπάθεια ανεύρεσης ταλέντων πρώτα μέσα από το Νομό της Ξάνθης κι έπειτα στην ευρύτερη περιοχή με στόχο την στελέχωση των τμημάτων υποδομής με όσο το δυνατόν ποιοτικότερους παίκτες, έτσι ώστε κάποια στιγμή στην να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Τα ονόματα όλων αυτών των ποδοσφαιριστών θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή από την ΠΑΕ. Ήδη αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της επαγγελματικής ομάδας έχουμε 7 παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημίες μας κι ευελπιστούμε να γίνουν περισσότερα».

-Από τα τέλη του Μαΐου τέθηκαν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας της νέας περιόδου. Οι τιμές είναι χαμηλές. Ακόμη και με 2,3 € ένας ανήλικος μπορεί να παρακολουθήσει αγώνα της αγαπημένης του ομάδας ενώ και με 5,3 € ένας ενήλικος μπορεί να βρεθεί στις κερκίδες του γηπέδου της SKODA ΞΑΝΘΗ.

«Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας έχουν μειωθεί από πέρσι καθώς αντιλαμβανόμαστε τις οικονομικές δυσκολίες των καιρών. Θέλουμε τον κόσμο μας να γεμίσει το γήπεδο, αν μπορεί να εξαντλήσει όλα τα εισιτήρια διαρκείας, στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί έτσι ώστε η SKODA ΞΑΝΘΗ να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο και να επιστρέψει στις επιτυχίες. Αυτό που μπορώ να πω προσωπικά στον κόσμο είναι πως όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν για την SKODA ΞΑΝΘΗ, εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου η ομάδα την επόμενη χρονιά να εμφανιστεί πιο δυνατή στους αγωνιστικούς χώρους».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved