«Δικό μας το φταίξιμο»

«Δικό μας το φταίξιμο»

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στους παίκτες του Παναθηναϊκού, απέδωσε ο Αλέξανδρος Τζόρβας, για την εικόνα της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova.

Ο διεθνής τερματοφύλακας του τριφυλλιού, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που τελείωσε, αναφέρθηκε στο ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για τα θετικά και αρνητικά που παρουσίασαν οι «πράσινοι», για την πορεία στα play off, ενώ έχρισε ΜVP του πρωταθλήματος, τον Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Τζόρβα:   

Για την πορεία της ομάδας: «Πραγματικά είναι πάρα πολλά τα πράγματα τα οποία φταίξανε, αρχής γινομένης από τους ποδοσφαιριστές για να μην παρεξηγηθούμε. Νομίζω ότι έχουμε εμείς το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, όσον αφορά τη φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα, μικρά ή μεγάλα πράγματα, τα οποία επηρέασαν την ομάδα».

Για τον δεύτερο μισό της χρονιάς: «Έγινε μία πάρα πολύ σημαντική δουλειά, διορθώσαμε πάρα πολλά πράγματα με τον κ. Φερέιρα, σημαντικά πράγματα τα οποία δεν είχαμε στον πρώτο γύρο. Πραγματικά η ομάδα πήγε να διεκδικήσει στο Καραϊσκάκη το πρωτάθλημα, για μένα κέρδισε, από εκεί και πέρα όμως, υπήρξε γενικότερα μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε όλους μας ότι είμαστε πρωταθλητές.
Αυτό μας δημιούργησε μία ηθική ικανοποίηση, η οποία τελικά αποδείχθηκε "κακή". Με την έννοια ότι δεν μπορούσες να διεκδικήσεις πλέον το πρωτάθλημα, παρά μόνο τη δεύτερη θέση, όπως και την κέρδισες, αλλά χάλασες την εικόνα της ομάδας στα τελευταία 13 πολύ σημαντικά παιχνίδια».

Για τα θετικά και τα αρνητικά: «Θετικά του Παναθηναϊκού θα πω μόνο τη μεγάλη επιτυχία που έγινε στο τέλος της σεζόν, μεγάλη επιτυχία σε εισαγωγικά πάντα, να καταφέρουμε να τερματίσουμε πρώτοι στα play off. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα play off και η αρχή, ο πρώτος γύρος των play off ήταν πραγματικά καταστροφικός. Καταφέραμε στον δεύτερο γύρο να ανατρέψουμε τα πράγματα, να κάνουμε τρεις νίκες και να τερματίσουμε πρώτοι. Αυτό το θεωρώ μία επιτυχία.
Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι δεν είχαμε σταθερότητα και ότι κάποια στιγμή στο τελείωμα του πρωταθλήματος, η ομάδα χαλάρωσε, κάθισε, ίσως ήταν επακόλουθο του ότι ο κόσμος ένοιωθε για εμάς ότι είμαστε πρωταθλητές και μας το μετέφερε αυτό μετά το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Όπως είναι φυσιολογικό σε εκείνο το σημείο, μεταδόθηκε στους ποδοσφαιριστές, δυστυχώς για όλους μας, εκείνη η εικόνα και δυστυχώς χαλάσαμε όλα αυτά που χτίζαμε σιγά σιγά το τελευταίο τρίμηνο».

Για την εικόνα στα play off: «Πραγματικό σοκ για εμάς ήταν η εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε στον Βόλο. Θέλει όμως πραγματικά μεγάλη δύναμη, μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικά διάστημα, μία ομάδα που παίζει Τετάρτη – Κυριακή, είναι κουρασμένη, είναι τέλος σεζόν και έχει όλη αυτή την ψυχολογική φόρτιση και αυτή την πίεση να πρέπει οπωσδήποτε να τερματίσει πρώτη στα play off, να καταφέρει να κάνει μία ανατροπή, η οποία πραγματικά είναι μία μικρή επιτυχία».

Για τα γκολ της χρονιάς: «Το πιο ωραίο γκολ για την ομάδα μου είναι η εκπληκτική επέλαση που κάνει ο Σέντρικ Καντέ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, στην έδρα μας, κάνοντας μία ασίστ στον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος τελειώνει τη φάση. Είναι μία ενέργεια και ασυνήθιστη, γιατί την βλέπεις από έναν κεντρικό αμυντικό, αλλά και μία πολύ ωραία πρωτοβουλία, καθοριστικής σημασίας.
Το πιο ωραίο γκολ νομίζω ότι είναι αυτό του Μαρσελίνιο, στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, ο οποίος κατάφερε να περάσει όποιον βρήκε μπροστά του και να σκοράρει».

Για τον MVP του πρωταθλήματος: «Βιεϊρίνια: Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έμεινε εκτός στόχων, μπορεί να μην πήρε το κύπελλο που το διεκδίκησε, μέχρι τα ημιτελικά, αλλά από τα τέσσερα παιχνίδια που παίξαμε αντίπαλοι με τον ΠΑΟΚ, νομίζω ότι αυτός ο τίτλος του ανήκει πραγματικά».



«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved