Πρώτα οι πωλήσεις…

Πρώτα οι πωλήσεις…

Στον Παναθηναϊκό δε θα γίνει καμία κίνηση αν δεν ξεκαθαρίσει το τελικό μπάτζετ που θα έχει στη διάθεσή της η ΠΑΕ, μετά και τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών αν αυτές γίνουν.

Ονόματα γράφονται καθημερινά, η διαφαινόμενη πρόσληψη του Ζήση Βρύζα στη θέση του τεχνικού διευθυντή αλλά και η μετάβαση του Ζεσουάλδο Φερέιρα για διακοπές στην Πορτογαλία έχουν πυροδοτήσει διάφορα μεταγραφικά σενάρια με πρωταγωνιστές τους «πράσινους», ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποιες θα είναι οι δυνατότητες του Παναθηναϊκού στο μεταγραφικό παζάρι που… έρχεται.

Ποιοι φεύγουν, τι θα φέρουν;

Από την ΠΑΕ ξεκαθαρίζουν πως αν δεν γίνουν πωλήσεις, είναι αδύνατο να προχωρήσει σε μεταγραφές ο Παναθηναϊκός. Αυτό συμβαίνει για δυο βασικούς λόγους. Ο πρώτος, είναι το οικονομικό κομμάτι και τα χρήματα που θα αποφέρουν στα ταμεία οι μετακινήσεις ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού» σε άλλες ομάδες. Ο δεύτερος, έχει να κάνει με το ποιοι θα φύγουν και το που θα έχει ανάγκη για ενίσχυση το ρόστερ των «πρασίνων».

Για την ώρα, οι μόνοι που φαίνεται να έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό είναι οι Τζιμπρίλ Σισέ και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, με τα έσοδα σε περίπτωση πώλησης και των δύο να υπολογίζονται κοντά στα 10 εκατ. ευρώ ποσό – «βάλσαμο» για την ΠΑΕ.

Για τον πρώτο τις τελευταίες ώρες έχει «φουντώσει» η φημολογία που τον στέλνει στην Τουρκία ωστόσο ακόμα πρόταση δεν έχει φτάσει στην «πράσινη» ΠΑΕ. Εκτός αυτού, δεν είναι βέβαιο ότι θα δεχθεί να συνεχίσει εκεί την καριέρα του ο Σισέ, αφού έχει κάνει σαφές ότι θα φύγει για πρωτάθλημα πολύ πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό.

Όσο για τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό, έχουν γίνει κάποιες επαφές με την Μονακό και ο Παναθηναϊκός φέρεται να είναι κοντά σε συμφωνία με τους «Μονεγάσκους», ωστόσο κι εδώ θα παίξει μεγάλο ρόλο η θέληση του παίκτη και αν θα δεχθεί να συνεχίσει την καριέρα του σε μια, ιστορική μεν, ομάδα που αγωνίζεται στην Ligue 2 της Γαλλίας.

Ο ρόλος του Βρύζα

Για να τρέξουν ωστόσο και τα ζητήματα των πωλήσεων, θα πρέπει να αναλάβει κανονικά το πόστο του ο Ζήσης Βρύζας. Ο Καβαλιώτης θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού και θα πρέπει να «τρέξει» τις διαπραγματεύσεις με τους συλλόγους που θα ενδιαφερθούν για ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού».

Η πρόσληψη του Βρύζα αναμένεται να επικυρωθεί από διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει άμεσα, μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, ενώ στην ίδια συνεδρίαση θα επισημοποιηθεί και η νέα σύνθεση της διοικούσας επιτροπής που θα έχει άμεση συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Οι επαφές στην Πορτογαλία

Όταν όλα τα παραπάνω μπουν σε μια σειρά, θα παίξουν το ρόλο τους και οι επαφές του Φερέιρα στην Πορτογαλία. Τα ονόματα που γράφονται για την ώρα μπορεί να βρίσκονται στο μπλοκάκι του 65χρονου προπονητή, αν όμως δεν ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα του τεχνικού διευθυντή και των πωλήσεων, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσθήκες.

Τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία, σε συνδυασμό με το όποιο ποσοστό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου καλυφθεί από τους μετόχους θα δώσουν σε διοικούσα επιτροπή, Βρύζα και Φερέιρα μια σαφή εικόνα για το που μπορούν να κινηθούν και τι στόχους μπορούν να προσεγγίσουν, έτσι ώστε να υλοποιήσουν το πλάνο για έναν πιο «νέο και γρήγορο» Παναθηναϊκό όπως τον έχει φανταστεί ο Πορτογάλος.

Αν δεν πουλήσει…

Σε περίπτωση τώρα που ο Παναθηναϊκός δεν προχωρήσει σε καμία πώληση ποδοσφαιριστή, τότε θα πρέπει να αλλάξουν τα πλάνα του και να αναπροσαρμόσει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί αυτό το καλοκαίρι. Σίγουρα η οικονομική δυνατότητα της ομάδας θα είναι μειωμένη, εκτός αν υπάρξει κάποια έκπληξη από τους μετόχους με εισροή «ζεστού» χρήματος στα ταμεία σενάριο που δεν προκύπτει ωστόσο από πουθενά στην παρούσα φάση.

Αν λοιπόν το «τριφύλλι» δεν εξοικονομήσει χρήματα από πωλήσεις το πιθανότερο είναι να κινηθεί μόνο για ελεύθερους ποδοσφαιριστές, να προσπαθήσει να πείσει κάποιους από τους παίκτες που έχουν υψηλά συμβόλαια να δεχθούν τις μειώσεις που θα προτείνει η διοίκηση και να «βγάλει» τη χρονιά με «σφιχτή» οικονομική πολιτική και όσο το δυνατό μικρότερες απώλειες στο αγωνιστικό κομμάτι.



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved