«Πρόταση μόνο από Γιούβε για Φορτούνη»

«Πρόταση μόνο από Γιούβε για Φορτούνη»

«Η Γιουβέντους είναι η μόνη ομάδα που μας έκανε πρόταση για τον Φορτούνη» είπε στον ΝΟVAΣΠΟΡ FM 94,6 o Γιώργος Μποροβήλος.

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης υποστήριξε πως μόνο η ιταλική ομάδα ενδιαφέρθηκε για τον παίκτη και συμφώνησαν να παραμείνει στην Αρκαδία μέχρι το καλοκαίρι για να  δουλέψει και  να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

«Ο Φορτούνης είναι ένας νεαρός παίκτης, που ακόμη δεν έχει παίξει πολλές φορές στην ομάδα μας. Είναι ένα ταλαντούχο παιδί και σε ηλικία 18 ετών ο πολύς θόρυβος μόνο κακό μπορεί να κάνει. Θέλω να πιστεύω πως έχει πολλά να δώσει στην ομάδα μας. Δεν έχουμε διαπραγματευτεί με καμία ομάδα. Η πρόταση της Γιουβέντους ήταν για άμεση απόκτηση. Συζητήσαμε μαζί του και αποφασίσαμε από κοινού να παραμείνει στην ομάδα μας για να πάρει εμπειρίες και όταν καθιερωθεί ως ένας καλός παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος, να το ξανασυζητήσουμε. Είναι πάρα πολύ νωρίς να πάει στο εξωτερικό και πολύ δύσκολο να αγωνιστεί σε τέτοια ηλικία στη Γιουβέντους. Έτσι θα ελλόχευε ο κίνδυνος να εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Είμαστε ένα υγιές και σοβαρό σωματείο. Δεν θα βάλουμε με τις πρώτες καλές εμφανίσεις ενός ποδοσφαιριστή τιμή και ταμπέλες. Πρέπει κι εκείνος να δουλέψει σκληρά, γιατί η επιτυχία δεν είναι 3-4 καλές εμφανίσεις. Η καθιέρωση έχει πολύ δρόμο. Του ευχόμαστε κάποια στιγμή να κάνει το άλμα».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Μαρινάκη στην εκδήλωση της ΕΠΣ Πειραιά ότι ο Φορτούνης είναι κοντά στον Ολυμπιακό ο κ. Μποροβήλος  τόνισε πως ίσως να το είπε επειδή έχει στο μυαλό του να ελληνοποιήσει την ομάδα του.

«Κατηγορηματικά σας λέω ότι από την Ελλάδα δεν έχουμε καμία πρόταση ή κρούση. Ο κύριος Μαρινάκης ενδιαφέρεται να ελληνοποιήσει στην ομάδα και πιθανώς να έχει κάτι στο μυαλό του που θα εκφράσει στο μέλλον. Αυτό όμως θα το δούμε στη συνέχεια».

Ο κ. Μποροβήλος είπε ακόμα πως θα γίνει μια πρώτη επαφή με τον Ματίας Ντεγκρά για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά τόνισε πως  το ποσό που προτίθεται να διαθέσει η ομάδα πρέπει να είναι απόλυτα ισορροπημένο με τα οικονομικά δεδομένα που έχει ο Αστέρας Τρίπολης, ώστε να διατηρεί υγιή τα οικονομικά του και να μην δημιουργούνται προβλήματα ανισορροπίας στα συμβόλαια των παικτών της ομάδας.

«Τους ποδοσφαιριστές που διακρίνονται στην ομάδα μας προσπαθούμε με κάθε υγιές μέσο να τους κρατήσουμε, αλλά μέσα σε συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη που μπορεί να προσφέρει ένας σύλλογος του βεληνεκούς του Αστέρα. Στον Ντεγκρά θα γίνει μία συγκεκριμένη πρόταση στα πλαίσια του μπάτζετ της ομάδας, αλλά αν δεν ικανοποιηθεί ο παίκτης, ο Αστέρας δεν μπορεί να δώσει ένα τρελό ποσό. Όχι μόνο για τον παίκτη αυτόν, αλλά για οποιονδήποτε άλλον. Εμείς θα κινηθούμε σε συγκεκριμένο οικονομικό μέγεθος. Τα αποδυτήρια πρέπει να είναι ισορροπημένα. Δεν μπορεί ένας παίκτης να παίρνει 700-800 χιλ. ευρώ και οι υπόλοιποι πολύ λιγότερα. Έχουμε μπει σε μία κουβέντα με τον Ντεγκρά, η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε κλείσει, αλλά θα ξαναμιλήσουμε».

Για το γεγονός ότι δεν έβγαλε ο Αστέρας Τρίπολης ανακοίνωση για τη διαιτησία είπε πως δεν το έχει κάνει ποτέ στα 4 χρόνια παρουσίας του στην Super League και αυτό αποτελεί  πολιτική της ομάδας.

«Ο Αστέρας Τρίπολης είναι στη Σούπερ Λίγκα τέσσερα χρόνια. Προκαλώ να βρείτε μία ανακοίνωση που έχουμε βγάλει για τη διαιτησία. Είναι πολιτική της ομάδας μας αυτό το κομμάτι να το αφήσουμε έξω, ώστε να βελτιωθεί μόνο του ή με τη βοήθεια των θεσμικών οργάνων. Αυτές οι ανακοινώσεις δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα, παρά μόνο να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα. Υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός και πρέπει η διαιτησία να σταθεί στο ύψος της. Πρέπει οι διαιτητές να είναι πολύ πιο προσεκτικοί και έτοιμοι για να κάνουν τα λιγότερα δυνατά λάθη. Είναι ένα έργο που πρέπει να αφήσουμε στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας».

Είπε ακόμα πως η ομάδα της Τρίπολης προωθεί τα ταλέντα από τις Ακαδημίες της και ευχήθηκε να ήταν καλύτερη η βαθμολογική συγκομιδή του Αστέρα ώστε να είχαν φέτος περισσότερες ευκαιρίες οι παίκτες που προέρχονται από αυτές.

«Εμείς έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι στηριζόμαστε στις ακαδημίες μας και στο ελληνικό στοιχείο. Θα θέλαμε η ομάδα μας να ήταν αμιγώς ελληνική, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Αν είχαμε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή θα μπορούσαμε να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στα μικρά παιδιά, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Τέλος, για  το «διαζύγιο» με τον Βαγγέλη Βλάχο  τόνισε πως η συνεργασία ήταν εξαιρετική και ο  ίδιος είναι ένας πολύ καλός προπονητής αλλά την παρούσα χρονική στιγμή η ομάδα χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ.

«Με τον Βαγγέλη Βλάχο είχαμε μία ειλικρινή συνεργασία. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας πολύ καλός προπονητής. Είμαστε ικανοποιημένοι από το έργο του. Όμως οι νόμοι του ποδοσφαίρου είναι αμείλικτοι κάποιες φορές, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι για όλα αυτά φταίει ο προπονητής. Έπρεπε να γίνει ένα ταρακούνημα στα αποδυτήρια, έπρεπε κάτι να αλλάξει, και γι’ αυτό αποφασίσαμε να τον αντικαταστήσουμε. Αυτό δεν σημαίνει πως λύθηκαν όλα τα δεινά της ομάδας».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved