Θέλει Kύπελλο ο Κλάους

Θέλει Kύπελλο ο Κλάους

Στη δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην εκπομπή "Αθλόραμα της Δευτέρας".

Ο 22χρονος φορ αναφέρθηκε στην πορεία του φετινού ΠΑΟΚ, στις όσες εμπειρίες έχει συλλέξει μέχρι στιγμής ως ποδοσφαιριστής, στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Άρη, αλλά και στο μεγάλο στόχο της χρονιάς: την κατακτησή του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτική η συνέντευξή του στην TV100:

Μίλησέ μας για την εμπειρίες σου σε Ιταλία και Γερμανία...

"Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για εμένα. Στην Ιταλία ήμουν σε μια τοπική ομάδα, και δεν είχα δει μεγάλη διαφορά. Στη Γερμανία, στη Χέρτα, διέκρινα μεγάλες διαφορές. Ήταν πολύ προχωρημένοι σε όλα τα θέματα, όμως, ήμουν μικρός, είχα προβλήματα και ειδικά με τη γλώσσα, και τελικά γυρίσαμε πίσω".

Ποιος αποφάσισε να σε στείλει στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ;

"Ήμουν από μικρός ΠΑΟΚ, όπως και όλη η οικογένεια μου. Ήρθε μια μέρα ο μπαμπάς μου και μου είπε θα πάμε να δοκιμαστείς στον ΠΑΟΚ. Τελικά με πήρανε και ξεκίνησα προπονήσεις στα τζούνιορ του "Δικεφάλου".

Θυμάσαι τη μέρα που επρόκειτο να δοκιμαστείς για να ενταχθείς σε κάποιο τμήμα των ακαδημιών;

"Βέβαια και τη θυμάμαι. Ήταν ένα συναίσθημα απίστευτο για εμένα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και δεν με άφησε να κοιμηθώ το προηγούμενο βράδυ".

Ποιες στιγμές σε στιγμάτησαν στη διάρκεια της παρουσίας σου στην ομάδα;

"Ήταν το πρωτάθλημα του πήρα με τη δεύτερη ομάδα. Ήταν πολύ καλές στιγμές που θα τις θυμάμαι για πάντα. Μετά ήταν όταν με πήρε ο Σαραφης τηλέφωνο και μου είπε να πάω να υπογράψω το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Ήταν το παιχνίδι με τη Λάρισα που πέτυχα τα πρώτα μου γκολ. Κόντρα στη Λάρισα, όλα τα γκολ τα θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Τη φετινή σεζόν ήταν η πρόκριση στο Ζάγκρεμπ. Όταν κατάλαβα ότι θα αγωνιστώ άρχισα να φτιάχνω τη ψυχολογία μου γιατί ήξερα ότι είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και έπρεπε να τα δώσω όλα για την πρόκριση".

Τι ήταν αυτό που είχε ο ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ;

"Μπήκαμε αποφασισμένοι να πάρουμε την πρόκριση και από τη στιγμή που πετύχαμε το γκολ ήταν πολύ δύσκολο να χάσουμε το εισιτήριο για τους "32" του Europa League. Κάθε ποδοσφαιριστής που έπαιξε με την Ντιναμό έβγαλε την προσωπικότητα του στο συγκεκριμένο παιχνίδι".

Πως αισθάνθηκες στην πρώτη σου φετινή συμμετοχή κότρα στη Βιγιαρεάλ;

"Δεν περίμενα να παίξω, όμως, από τη στιγμή που ήμουν στην αποστολή ήξερα ότι πρέπει να είμαι έτοιμος γιατί ανά πάσα στιγμή μπορούσε ο προπονητής μου να με χρησιμοποιήσει".

Θεωρείς ότι ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για τη θέση του στην ενδεκάδα;

"Αυτό δεν πρέπει να το πιστεύει κανένας. Προσωπικά σε κάθε προπόνηση δίνω το 100% και ο προπονητής θα κρίνει αν παίξω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο μπορεί να χρειαστεί να μείνεις και στον πάγκο, όμως, εκεί πρέπει να μην το βάλεις κάτω και να δείξεις ότι αξίζεις τη θέση στην ενδεκάδα".

Ποις είναι ο τελικός στόχος του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα;

"Θα προσπαθήσουμε σε όλα τα παιχνίδια να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε. Είμαστε μέσα και στις τρεις διοργανώσεις. Βλέπουμε το κάθε ματς διαφορετικά και πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε χαρούμενοι".

Θεωρείς τον ΠΑΟΚ φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλου;

"Δεν πιστεύω ότι είμαστε φαβορί. Πήραμε ένα αποτέλεσμα που πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ. Αν είμαστε σοβαροί και παίξουμε όπως στο Καραϊσκάκη θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Στο Καραϊσκάκη δεν ήμασταν τόσο καλοί, όμως πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε".

Τι προβλέπεις για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη;

"Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, όμως, εμείς θα πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και θα το καταφέρουμε. Εμείς θα κερδίσουμε. Είναι ντέρμπι και δεν χωράει πολλά προγνωστικά. Σε τέτοια παιχνίδια παίζει μεγάλο ρόλο η θέληση".

Ποιος είναι ο σημαντικότερος φετινός στόχος του ΠΑΟΚ;

"Για εμένα το Κύπελλο είναι πιο σημαντικό. Σίγουρα τα πλέι οφ θα μας εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ, αλλά για εμένα στόχος είναι το Κύπελλο".

Θα αντέξετε το βάρος των τριών διοργανώσεων (πρωτάθλημα, κύπελλο, Europa League);

"Είναι πολύ δύσκολο αυτό το πράγμα. Είναι πολλά τα παιχνίδια και πρέπει ο κάθε ποδοσφαιριστής να τα δώσει όλα για την ομάδα".

Πως βλέπεις την ΤΣΣΚΑ και τα παιχνίδα που έρχονται;

"Έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές η ΤΣΣΚΑ, όμως είναι δύο παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε κάτι καλό. Θα τα δώσουμε όλα και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι πολύ καλά και πιστεύω ότι θα πάρουμε κάτι από αυτά τα παιχνίδια. Το θετικό για εμάς είναι ότι η ΤΣΣΚΑ ξεκινάει τώρα προετοιμασία και εμείς θα είμαστε σίγουρα πιο έτοιμοι. Σε αυτά τα παιχνίδια όποια παιδιά κληθούν να παίξουν πρέπει να δώσουν το 100%".

Σκέφτεσαι καθόλου τη μέρα που θα κληθείς στην ανδρική ομάδα της Εθνικής;

"Είναι ένα όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή. Πιστεύω ότι θα έρθει και για εμένα η στιγμή να φορέσω τη γαλανόλευκη. Αν όλα πάνε θα έρθει και αυτή η στιγμή".



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved