«Ο Ηρακλής είναι στοχοποιημένος»

«Ο Ηρακλής είναι στοχοποιημένος»

Με σκληρά λόγια μίλησε ο Βαγγέλης Γραμμένος για την επιτροπή αδειοδότησης, ενώ έκανε λόγο για έναν «στοχοποιημένο» Ηρακλή.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας αναφέρθηκε στην πρόταση που έκανε να μην ισχύσει φέτος το σύστημα αδειοδοτήσεων και στη δέσμευση του Σοφοκλή Πιλάβιου να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ο Βαγγέλης Γραμμένος μετέφερε και το κλίμα από τη χθεσινή (3/6) γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

«Η πρόταση Πιλάβιου ήταν για αναστολή των πρωταθλημάτων. Η δική μου θέση, που εξέφραζε βεβαίως και όλη την παράταξη, είχε να κάνει με δύο πράγματα. Ο Ηρακλής έχει αδικηθεί κατάφωρα στο κομμάτι που λέγεται σύστημα αδειοδότησης. Εσείς πιστεύετε ότι το σύστημα του κανονισμού αδειοδότησης είναι αυτό που εξορθολογίζει τις ΠΑΕ για καλύτερη οικονομικά θέση;

Είναι μια λογιστική απεικόνιση πραγμάτων που δείχνουν δήθεν βελτίωση της καθαρής θέσης. Επί της ουσίας δεν προσφέρει τίποτα. Η πρόταση η δική μου ήταν μία: Επειδή δεν είναι υποχρεωτικό το σύστημα αδειοδότησης -απλώς το δέχτηκαν οι ομάδες- να μην ισχύσει φέτος. Εδώ ο κόσμος χάνεται πλέον σε αυτή τη χώρα, το ποδόσφαιρο εκπέμπει μία δυσοσμία και εμείς καθόμαστε να πούμε αν βελτιώθηκε ή όχι η καθαρή θέση του Ηρακλή ή του ΟΦΗ;

Αυτό είναι περισσή υποκρισία από την πλευρά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και της Ομοσπονδίας. Η δική μου άποψη -σε συνεννόηση και με τα παιδιά του Ηρακλή, και του Γ.Σ. και της διορισμένης διοίκησης- είναι να μην εφαρμοστεί φέτος το σύστημα αδειοδότησης. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ο Πιλάβιος σε αυτό δεσμεύθηκε, να συζητήσουμε, αν δεν το θέλετε, δεν το εφαρμόζουμε.

Στο δεύτερο κομμάτι που απασχολεί τον Ηρακλή. Συνήθως δεν σχολιάζω αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων. Το έκανα όμως στα ΜΜΕ το έκανα και στη Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. Ο Ηρακλής έχασε και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό για το θέμα της φερόμενης πλαστογραφίας. Υπάρχει μια διάταξη στον πειθαρχικό κώδικα, ένα άρθρο, που τιτλοφορείται «πλαστογραφία».

Οποιος πλαστογραφεί έγγραφο τιμωρείται με χρηματική ποινή. Τελεία. Και τα δύο όμως δικαιοδοτικά όργανα διευρύνανε τη βάση του αδικήματος του Ηρακλή, είπανε δηλαδή επειδή είναι πλαστογραφία είναι άρα και δυσφήμηση του ποδοσφαίρου. Να ρωτήσω αγαπητοί φίλοι. Τα γεγονότα στον τελικό του ΟΑΚΑ δεν είναι δυσφήμηση; Τα γεγονότα στο ντέρμπι των αιωνίων δεν είναι δυσφήμηση;

Μπορεί να απαριθμήσω καμιά δεκαριά ακόμη, ίσως και παραπάνω. Εδώ λοιπόν είναι εσφαλμένη η απόφαση και των δύο δικαιοδοτικών οργάνων. Τι σόι αυθαίρετη ερμηνεία είναι αυτή από τα δύο δικαιοδοτικά όργανα; Προσωπικά, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, ασχολούμαι 27 χρόνια με τους κανονισμούς της ομοσπονδίας. Πρώτη φορά το είδα αυτό.

Όλα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν και το γεγονός ότι συναίνεσα και εγώ στην αναστολή, αυτός ήταν ο λόγος. Πρέπει να ξανασυζητηθούν όλα αυτά τα ζητήματα. Ηταν επιβεβλημένο να γίνει αυτό έστω κι αν ήταν αιφνιδιαστικό από την πλευρά του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Εχω πολλές επιφυλάξεις. Πολλές φορές τα έχω ακούσει αυτά και απογοητεύτηκα. Αλλά εδώ ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Εστω και τώρα, την ύστατη ώρα, ας δώσουμε λύση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής είναι στοχοποιημένος. Το λέω με ξεκάθαρη φωνή χωρίς περιστροφές».



Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved