«Κουραστήκαμε να περιμένουμε»

«Κουραστήκαμε να περιμένουμε»

Ο πρόεδρος των «Supporters», Μάκης Κασνακίδης, μίλησε στην εφημερίδα «Καθημερινή», για την κίνηση σωτηρίας της ΑΕΚ.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή»:

Ποια τακτική θα ακολουθήσετε, ώστε να πείσετε τον κόσμο να σας στηρίξει;

- Όλοι έχουμε κουραστεί να περιμένουμε τον Μεσσία που θα έρθει την ΑΕΚ, ο οποίος δεν υπάρχει, δεν έχει έρθει τόσα χρόνια και δεν πρόκειται να έρθει. Οι λύσεις των λίγων έχουν πεθάνει. Τώρα είναι η στιγμή για τις λύσεις των πολλών. Όπως συμβαίνει και σε πολλές ομάδες στο εξωτερικό.

- Ο κόσμος δείχνει να έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει;

- Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις και γι' αυτό έχουν ένα τηλεφωνικό κέντρο (210-66.73.650) το οποίο είναι ανοιχτό 12 ώρες (09.00 - 21.00), με το οποίο δίνουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να εκφράσει τις απορίες του και εμείς από την πλευρά μας να τις λύσουμε.

- Περιμένετε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από τους φίλους της ΑΕΚ;

- Σαφώς. Αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουμε όλα τα μέσα που θα μπορούσαμε να έχουμε για να μαζευτούν τα χρήματα, όπως να πληρώνει κάποιος με πιστωτική κάρτα μέσω Διαδικτύου, οπότε να διευκολυνθεί ο κόσμος.

- Τα 200 ευρώ θεωρείτε ότι είναι ένα σεβαστό ποσόν;

- Βρήκαμε ένα ποσό να είναι αξιόλογο, για να μπορεί να φέρει ένα προνόμιο στην ΑΕΚ, αλλά και σε αυτόν που θα το δώσει. Με την έκπτωση 20% για τους «Supporters» το φθηνό διαρκείας θα είναι γύρω στα 165 ευρώ.

- Υπάρχει διάθεση στις κατηγορίες των 5.000 και 10.000;

- Η πρόθεσή μας, όταν δημιουργήσαμε αυτή την κατηγορία, ήταν να απευθυνθούμε σε επιφανείς ανθρώπους. Μια κίνηση που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες. Πάντως, όσους έχω προσεγγίσει μέχρι τώρα, έχουν δείξει διάθεση να συμμετάσχουν.

- Γιατί να δώσει κάποιος τα λεφτά στους «Supporters» και να μην τα δώσει απευθείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου;

- Το μεγάλο προνόμιο που έχει, εάν έρθει μέσω των «Supporters», είναι η δύναμη ώστε να επηρεάσει καταστάσεις, γιατί θα βρίσκεται σε μια ομάδα φιλάθλων. Έχουμε ήδη το 23%, μπορούμε να φθάσουμε στο 35%. Εάν προχωρήσεις μόνος σου με 200 ή 1.000 ευρώ, σε μια γενική συνέλευση και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μάλιστα, έχουμε φτιάξει το καταστατικό μας κατά τέτοιο τρόπο που οι μόνοι σίγουροι στο διοικητικό συμβούλιο θα είναι τα μέλη των 200 ευρώ. Κάθε ψηφοδέλτιο, το οποίο είναι με λίστα και όχι με σταυρό, για να είναι έγκυρο, θα πρέπει να έχει στις πρώτες θέσεις έναν φίλαθλο του συγκεκριμένου ποσού.

- Στις προθέσεις σας είναι να πάρετε κάποια στιγμή το 51% των μετοχών;

- Μπορούμε να το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή, πολλοί μέτοχοι θέλουν να μας δώσουν τις μετοχές τους, όπως οι κ. Νικολαΐδης, Γκίκας, Κουμπάρος, Ν. Θανόπουλος, ενώ οι κ. Παππάς, Νοτιάς θέλουν να μας δώσουν παραπάνω. Αυτό που θέλουμε είναι η συμμετοχή των φίλων της ΑΕΚ. Εάν θέλαμε τη διοίκηση, θα μπορούσαμε να το κάνουμε άμεσα. Η λύση όμως δεν είναι αυτή, να φύγουν οι τρεις και να έρθουν οι… 13. Το πρόβλημα παραμένει. Το θέμα είναι η ΑΕΚ να ανήκει στον πολύ κόσμο.

- Οι μετοχές των κ. Νοτιά, Παππά μπορούν να μεταβιβαστούν;

- Πράγματι, ορισμένες μετοχές είναι δεσμευμένες. Οχι όλες. Οι μετοχές που θα πάρουμε εμείς θα είναι καθαρές, καθώς βγαίνουν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

- Είστε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν τα 6 εκατ. ευρώ που απαιτούνται έως τις 30/06;

- Δεν νομίζω ότι η ΑΕΚ να πάψει να υφίσταται, εάν δεν συγκεντρώσει αυτά τα χρήματα. Πιστεύω ότι θα έχουμε αποτύχει, σαν φίλοι της ΑΕΚ, εάν δεν καταφέρουμε να μαζέψουμε κάτι. Εάν δεν προχωρήσει αυτό το πλάνο τότε θα έχει σοβαρό πρόβλημα η ομάδα. Ωστόσο, όπως είπαν και οι δύο μεγαλομέτοχοι, θα βοηθήσουν μέσω των «Supporters». Αυτό δείχνει ότι δεν τους ενδιαφέρει να κρατήσουν το ποσοστό, αλλά το εγχείρημα να δουλέψει.

- Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν πού θα χρησιμοποιηθούν;

- Ως «Supporters» τα χρήματα που θα μαζεύουμε θα πηγαίνουν στην ΠΑΕ. Η διοίκηση από την πλευρά της θα κάνει ένα πλάνο διαχείρισης, το οποίο, ωστόσο, θα χρειάζεται την έγκρισή μας. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι ο προϋπολογισμός της κάθε χρονιάς θα πηγαίνει στη γενική συνέλευση των «Supporters» για έγκριση ώστε να προχωρήσει. Είναι μέσα στις συμφωνίες που έχουμε κάνει. Μάλιστα, κάθε τρίμηνο τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ και των «Supporters» θα ελέγχονται από μια επιτροπή ελέγχου και διαφάνειας που φτιάξαμε, η οποία θα αποτελείται από πρώην ανώτατο δικαστικό, ορκωτό λογιστή και μία προσωπικότητα της ομάδας. Η έκθεση που θα συντάσσεται και τα οικονομικά στοιχεία θα δίδονται σε κάθε μέτοχο-μελος ξεχωριστά.

- Εάν στο μέλλον έρθει κάποιος μεγάλος οικονομικός παράγοντας και θελήσει να αγοράσει την ΑΕΚ, ποια θα είναι η αντίδρασή σας;

- Αυτό θα είναι απόφαση της γενικής συνέλευσης. Δεν πουλιέται η «Supporters Club». Ο μέτοχος αυτός θα πρέπει να μπει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ. Δεν θα συμμετάσχουμε εμείς με αποτέλεσμα να πάρει την πλειοψηφία. Αυτό που θα κάνουμε πριν, όμως, είναι να εξετάσουμε διεξοδικά τα στοιχεία του, το πλάνο του και θα ψηφίσουν οι «Supporters». Αυτό διασφαλίζει την ΑΕΚ.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved