«Σημασία στην επόμενη μέρα»

«Σημασία στην επόμενη μέρα»

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ηρακλής, Αλέξης Αδαμίδης φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero».

Ο έγκριτος δικηγόρος αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που αφορούν την κυανόλευκη οικογένεια, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επόμενη μέρα της ομάδας.

«Αυτό που πρέπει να τονίσουμε εξ αρχής είναι πως το πλάνο στον Ηρακλή αλλάζει πλέον και στο πρώτο πλάνο πρέπει να είναι τώρα όχι οι νομικές ενέργειες αλλά το ʽαύριοʼ του Ηρακλή. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα σε οικονομικό επίπεδο γιατί τυπικά βρισκόμαστε στη Β΄ Εθνική. Αυτό είναι το μεγάλο βάρος που έχει η τωρινή διοίκηση της ομάδας και έτσι πρέπει να λειτουργήσει, την Δευτέρα θα γίνει ενημέρωση του κόσμου και όλη η οικογένεια πρέπει να αποφασίσει για την επόμενη μέρα της ομάδας»

Συνεχίζοντας ανέφερε επίσης: «Φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει με τις νομικές ενέργειες που γίνονται και θα γίνουν, αυτές θα προχωρήσουν κανονικά και θα φτάσουμε μέχρι το τέλος εξασκώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στην διάθεση μας. Για να πληροφορείται και ο κόσμος λοιπόν θα αναφερθούμε και στις ενέργειες που έχει αναλάβει το νομικό τμήμα. Δύο είναι τα μεγάλα θέματα που ταλαιπωρούν τον Ηρακλή σε νομικό επίπεδο, το θέμα της αδειοδότησης και το θέμα των δελτίων, υπήρξαν και δύο ακόμη δικαστήρια αλλά ξεπεράστηκαν. Όσοι λοιπόν είχαμε αναλάβει τις υποθέσεις του Ηρακλή αντιληφθήκαμε πολύ γρήγορα ότι το παιχνίδι δεν θα παιζόταν σε νομικό επίπεδο, ο Ηρακλής πάντως στο δευτεροβάθμιο είχε την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση αλλά η απόφαση, παρʼ όλα αυτά, ήταν αρνητική. Είναι σαφές ότι η υπόθεση δεν κρίθηκε σε νομικό επίπεδο ενώ η εμπλοκή και άλλων ομάδων, με πρόβλημα στην αδειοδότηση, δεν ήταν ευνοϊκή για μας. Τρίκαλα και ΟΦΗ προχώρησαν σε κάποιες ενέργειες και φάνηκε ότι μας πρόλαβαν αλλά δεν είναι έτσι, η αλήθεια είναι η εμπλοκή τους και οι ενέργειες τους μας κόστισαν σε νομικό επίπεδο καθώς οι αποφάσεις βγήκαν αρνητικές εκεί που προσέφυγαν. Τα Τρίκαλα προσέφυγαν στο διαιτητικό, που δήλωσε αναρμόδιο και ο ΟΦΗ έκανε αίτηση επανεξέτασης του φακέλου. Ο Ηρακλής στην πρώτη περίπτωση είχε ένα ατού στα χέρια του, που είναι η περσινή απόφαση του CAS για το πρόστιμο που δεχθήκαμε από την ΕΠΟ και ουσιαστικά αναγνωρίζει την αρμοδιότητα του διαιτητικού, έτσι κάναμε και εμείς άλλη αίτηση αλλά ακόμη δεν μας έχουν απαντήσει, δεν έχει αποφανθεί για τον Ηρακλή το διαιτητικό. Στην δεύτερη περίπτωση ο ΟΦΗ βιάστηκε κάπως και η αίτηση απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους αλλά ήδη έχουν κάνει και δεύτερη αίτηση επανεξέτασης, όπως και εμείς. Για το θέμα των δελτίων τώρα, θα προσφύγουμε αύριο στο διαιτητικό και στην συνέχεια στο CAS. Τις υποθέσεις του Ηρακλή τις χειρίζονται ειδικευμένοι δικηγόροι σε Ελλάδα, Ελβετία και Κύπρο, είμαστε απόλυτα έτοιμοι και για αυτό».

Συμπλήρωσε επίσης: «Ξέχωρα πάντως από τις ενέργειες για το θέμα της αδειοδότησης και των δελτίων, το νομικό τμήμα του Ηρακλή είναι απόλυτα έτοιμο να προχωρήσει σε 22 ακόμη ειδικές νομικές ενέργειες. Δεν μπορώ να τις πω όλες αλλά μπορώ να αναφερθώ σε μερικές, πρώτα από όλα για τις ενημερότητες, ζητάμε να ελεγχθούν όλες για όλες τις ομάδες τόσο για τον Ιανουάριο του 2011 όσο και για τον Αύγουστο του 2010, τις οποίες δεν έχει ελέγξει η ΕΠΟ. Μετά το θέμα των 21 πλαστών ενημεροτήτων που βγήκε στην φόρα τώρα, θέλουμε να γίνει ο έλεγχος από τον Αύγουστο του 2010 κι έπειτα. Μια άλλη ενέργεια έχει να κάνει με τα στημένα, βάσει νόμου πρέπει να δίνονται στην δημοσιότητα τα ονόματα όλων των μεγάλων φοροφυγάδων, έτσι σε συνεργασία με βουλευτές θα προωθήσουμε τροπολογία ώστε να βγουν στην δημοσιότητα τα ονόματα όλων όσων εμπλέκονται στο θέμα με τα στημένα. Θέλουμε να γίνουν γνωστά τα ονόματα των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στο μείζον αυτό θέμα και μετά θα ζητήσουμε να απαγορευτεί η άσκηση κάθε αθλητικής δραστηριότητας σε κάθε φυσικό πρόσωπο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο αυτό, αν είχατε ένα σχολείο θα επιτρέπατε εσείς να είναι δάσκαλοι γνωστοί παιδεραστές; Πως μπορεί λοιπόν να αρχίσει το πρωτάθλημα όταν βρίσκονται στο χώρο άνθρωποι που είναι μπλεγμένοι σε στημένα παιχνίδια; Με άλλα λόγια όλες οι ομάδες που έχουν τέτοιους ανθρώπους δεν θα μπορούν να παίξουν στο πρωτάθλημα του χρόνου. Επίσης έχει ήδη γίνει η προεργασία για την άσκηση διώξεων και σε φυσικά πρόσωπα που έχουν βλάψει τον Ηρακλή με τις πράξεις ή παραλείψεις τους. Η τωρινή διοίκηση προχωρεί σε οικονομικό έλεγχο και αν προκύψει τίποτε και εκεί θα λογοδοτήσουν και θα τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται. Και με τον κ. Πιλάβιο θα κάνουμε το ίδιο καθώς παρουσίασε δημόσια στοιχεία που του είχε εμπιστευτεί ο Ηρακλής, αλλά και κατά του ΙΚΑ Καλαμαριάς, που έδωσε δεδομένα της ΠΑΕ σε άλλο νομικό πρόσωπο χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα».

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε πάντως ότι βασικό θέμα για τον Ηρακλή εκτός από τις νομικές ενέργειες, είναι το ʽαύριοʼ της ομάδας: «Το μείζον θέμα όμως αυτή την στιγμή θα πρέπει να είναι, όχι ο φάκελος, ούτε οι άλλες νόμιμες δράσεις αλλά το ʽαύριοʼ της ομάδας. Πρέπει οι άνθρωποι που είναι στην διοίκηση αυτή την στιγμή να παραμείνουν νηφάλιοι και να κοιτάξουν την επόμενη μέρα καθώς πρέπει να παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας, που τυπικά είναι τώρα στην Β΄ Εθνική, έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουν, πρέπει να είναι ρεαλιστές. Γνωρίζω ότι οι φίλοι της ομάδας δεν πρόκειται ποτέ να το χωνέψουν αυτό αλλά μια διοίκηση οφείλει να τα δει όλα, να δει τα οικονομικά δεδομένα, τι λεφτά υπάρχουν, τι λεφτά χρειάζονται και τι μπορεί να κάνει στη συνέχεια ώστε να μπορέσει να ʽβγειʼ η ομάδα. Είναι πολύ μεγάλο βάρος αυτό για την διοίκηση, είναι τεράστιο θέμα, ο Ηρακλής χρειάζεται χρήματα και ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν».

Σε ερώτηση αν ο Ηρακλής θα επιδιώξει ασφαλιστικά μέτρα για να μην επικυρωθεί η βαθμολογία στην Superleague: «Όπως είπα, νομικά θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και θα φτάσουμε ως το τέλος. Για το θέμα των φακέλων πιστεύω ότι πολλοί ακόμη θα ζητήσουν να ανοίξουν, εμείς ως Ηρακλής έχουμε συναινέσει σε αυτό και νομίζω ότι η Βουλή τελικά θα το πετύχει αυτό. Ο ΟΦΗ ήδη κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, αλλά αυτό είναι επικίνδυνο γιατί υποθηκεύει το μέλλον της ομάδας. Ο ΚΑΠ είναι σαφής και τέτοιες ενέργειες επιφέρουν αποκλεισμό, όποια ομάδα πάει στα πολιτικά δικαστήρια κινδυνεύει με υποβιβασμό. Βέβαια, ακόμη η Superleague δεν έχει συγκαλέσει ΔΣ για την επικύρωση της βαθμολογίας, θα γίνει και αυτό όμως, μέχρι τότε περιμένουμε να δούμε με την αίτηση επανεξέτασης του φακέλου που έχουμε καταθέσει καθώς και το θέμα του Διαιτητικού, όπου επίσης έχουμε κάνει ενέργειες. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να μην αφήσουμε να επικυρωθεί η βαθμολογία αλλά όχι με τα πολιτικά δικαστήρια ενώ επαναλαμβάνω, ο Ηρακλής θα πάει στο CAS και για την αδειοδότηση και για το θέμα των δελτίων».

Στην ερώτηση γιατί δεν κάνει λόγο για πλαστογραφημένο έγγραφο, ο κ. Αδαμίδης είπε: «Αν δεν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση από δικαστήριο ότι υπήρξε πλαστογραφία και την έκανε ο τάδε, δεν μπορώ να δεχθώ ότι είναι πλαστό. Επίσης, επειδή πολλοί ρωτάνε, αν ως Ηρακλής κάναμε μηνύσεις για πλαστά κτλ θα ήταν σαν να αποδεχόμαστε ότι το έγγραφο είναι πλαστό. Εμείς αντίθετα λέμε ότι δεν υπάρχει έγγραφο, μια φωτοτυπία βγήκε μόνο και η φωτοτυπία δεν είναι έγγραφο. Πάντως με το ίδιο ακριβώς αδίκημα και με παρόμοιο αποδεικτικό άλλες ομάδες τιμωρήθηκαν απλά με ανάκληση δελτίων και πρόστιμο, όχι με υποβιβασμό όπως ο Ηρακλής», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στην διάθεση μας, αλλά ο Ηρακλής πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζεται και για το επόμενο πρωτάθλημα, το οποίο όμως αμφιβάλω αν θα αρχίσει. Η λειτουργία της ομάδας όμως δεν πρέπει να ανασταλεί, ο Ηρακλής πρέπει τώρα να βρει ανθρώπους διατεθειμένους να βάλουν το κεφάλι τους στην λαιμητόμο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν και να ασκήσουν διοίκηση στην ΠΑΕ. Θα έχουν τεράστιο έργο μπροστά τους και είναι δύσκολο πραγματικά να βρεθούν τέτοιοι άνθρωποι, θα χρειαστεί μεγάλη αυτοθυσία από την πλευρά τους, πραγματικά αυτή την στιγμή δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το ʽαύριοʼ του Ηρακλή».

Οι ερωτήσεις μέσω μηνυμάτων προς τον κ. Αδαμίδη ήταν πολλές και αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί φίλοι του Ηρακλή ζητούσαν να πληροφορηθούν αν μπορούν να υποβάλλουν οι ίδιοι μηνύσεις σε φυσικά πρόσωπα που έβλαψαν την ομάδα. Κλείνοντας την συζήτηση, ο κ. Αδαμίδης τόνισε: «Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο το αύριο για τον Ηρακλή, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις νομικές ενέργειες που θα γίνουν όλες και όσες πρέπει και θα φτάσουν μέχρι τέλους. Πρέπει σύντομα η διοίκηση και όλη η οικογένεια του Ηρακλή να αποφασίσει για το ʽαύριοʼ της ομάδας».



Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved