«Αναγκαία η παραμονή Χιμένεθ»

«Αναγκαία η παραμονή Χιμένεθ»

Επιτακτική ανάγκη θεωρεί την παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ και τη νέα σεζόν ο Γρηγόρης Μάκος.

Ο μέσος της ΑΕΚ, Γρηγόρης Μάκος, που κατά τη διάρκεια της σεζόν 2010-11 ήταν ένας από τους κορυφαίους της ομάδας, παρουσιάζοντας αισθητή βελτίωση συγκριτικά με την πρώτη του χρονιά, τόνισε πως ο Μανόλο Χιμένεθ πρέπει να παραμείνει στον Δικέφαλο.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «aekvoice» ο ανασταλτικός χαφ των «κιτρινόμαυρων» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσωπική του απόδοση, στους Δέλλα και Λυμπερόπουλο, στο πλάνο των Suuporters, στην ένσταση για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου που κατέθεσε η διοίκηση της ΠΑΕ αλλά και στον νεοαποκτηθέντα Γιάννη Κοντοέ.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης

Φέτος έχεις παρουσιάσει τεράστια βελτίωση.

«Φέτος νομίζω ότι έχω βελτιωθεί αρκετά. Πιστεύω πολύ περισσότερο στον εαυτό μου. Μέρα με τη μέρα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος, για μένα προσωπικά αλλά πάνω από όλα για να βοηθήσω την ΑΕΚ».

Πολλοί βλέπουν στο πρόσωπο του Μάκου τον μελλοντικό αρχηγό της ΑΕΚ. Θα προτιμούσες να ζήσεις μια τέτοια κατάσταση ή το όνειρο του εξωτερικού;

«Ένιωσα μεγάλη τιμή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό όταν βγήκε ο Καφές αλλαγή και πήρα το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ήταν πολύ τιμητικό για μένα, αλλά επειδή πέρασα δύσκολη χρονιά πέρσι με αρκετό άγχος δεν θέλω να το σκέφτομαι ακόμα. Πιστεύω ότι έχω πολλά ακόμα να κάνω για να καθιερωθώ και να γίνω αρχηγός σε μια ομάδα με τόσο βαριά φανέλα όπως η ΑΕΚ. Σε ότι αφορά το εξωτερικό σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα είναι η καλύτερη λύση για κάθε ποδοσφαιριστή. Η δική μου επιθυμία ήταν να πάω σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Ευτυχώς ήρθα στην ΑΕΚ. Π.χ. αν φύγεις από μια μικρή ομάδα της Ελλάδας και κυνηγήσεις το όνειρό σου στο εξωτερικό, η προσοχή που θα έχεις από τους ξένους δεν θα έχει καμία σχέση συγκριτικά με τον τρόπο που  θα σε προσεγγίσουν αν είσαι πρώην παίκτης της ΑΕΚ. Εννοείται ότι δεν βλέπω την ΑΕΚ σαν σκαλοπάτι. Είμαι ποδοσφαιριστής της, έχω συμβόλαιο το οποίο θέλω να τιμήσω».

Του χρόνου θα υπάρξουν κάποιες περικοπές καθώς η κατάσταση στον Σύλλογο και στη χώρα δεν είναι η ιδανική. Νομίζεις ότι μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστική;

«Αν η ομάδα δεν αλλάξει αισθητά θα είμαστε πολύ καλύτεροι σε σχέση με πέρσι. Αυτό που έχω δει εγώ και ακούω πολύ κόσμο να το παραδέχεται, είναι ένα μεγάλο δέσιμο που βγαίνει τους τελευταίους δύο μήνες στο γήπεδο. Αποδώσαμε καλό ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που φέραμε. Το σημαντικότερο βέβαια είναι να μην υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην ομάδα για να παραμείνει το δέσιμο. Σε συνδυασμό με την παρουσία του προπονητή που δουλεύει πολύ με τα νέα παιδιά, η ΑΕΚ θα έχει μόνο να κερδίσει πολλά από αυτή την κατάσταση για το μέλλον. Είναι εντυπωσιακή η στήριξη του προπονητή σε όλους τους μικρούς και γενικά στους ποδοσφαιριστές. Βοήθησε και εμένα πάρα πολύ. Έχει να δώσει. Βέβαια εξαρτάται και από το τι μυαλό κουβαλάει ο κάθε πιτσιρικάς και τη θέληση που έχει για δουλειά, γιατί σε μερικές περιπτώσεις έχει χαθεί η μπάλα».

Η παραμονή του Χιμένεθ είναι αναγκαία;

«Αν φύγει αυτός ο προπονητής και έρθει ένας ξένος θα είναι μια τρύπα στο νερό. Αν έρθει ένας Έλληνας θα είναι απλά ένα ρίσκο. Οπότε είναι επιτακτική η ανάγκη για παραμονή του κόουτς».

Δίνει όντως μεγάλο βάρος στην ψυχολογία;

«Ναι. Παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο. Μετά την κακή χρονιά που έκανα φέτος, όταν έμαθα ότι και οι τρεις υποψήφιοι προπονητές που  θα αντικαθιστούσαν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είπαν στον πρόεδρο ότι με θεωρούν απαραίτητο για την ομάδα, ανέβηκα. Είχα αυτοπεποίθηση. Ο κ. Χιμένεθ ασχολείται με τον καθένα ξεχωριστά. Ειδικά με μένα που ξέρει ότι είμαι λίγο ...τρελός! Δίνει μεγάλο βάρος στην ψυχολογία. Ορισμένες φορές, στην Ελλάδα νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα και μας φαίνονται αστείες αυτές οι τακτικές. Δεν γίνεται να είναι όλοι άσχετοι στο εξωτερικό. Στη Μάντσεστερ  έμαθα ότι κάνουν πιλάτες. Αν το κάνει κάποιος εδώ θα ακούσει ξεφωνητό!»

Θεωρείς σημαντική την παραμονή του Νίκου Λυμπερόπουλου και του Τραϊανού Δέλλα;

«Χωρίς δεύτερη σκέψη. Μαζί και ο Καφές και ο Γεωργέας. Ο κόσμος, παρά το ότι φαίνεται και στο γήπεδο η σημαντική συμβολή των παιδιών, δεν μπορεί να καταλάβει το πόσο σημαντική είναι η παρουσία τους σε αποδυτήρια και γήπεδο. Είμαι 24 χρονών και έβλεπα στο Euro τον Καφέ και τον Δέλλα στην τηλεόραση και τώρα τους βλέπω δίπλα μου. Βλέπω ότι με υπολογίζουν, με βοηθάνε σε όλους τους τομείς. Τους σέβομαι πολύ σαν ανθρώπους και σαν ποδοσφαιριστές. Πρέπει να μείνουν στην ομάδα. Δεν ξέρω σε πόσους αγώνες θα αντέξουν να παίξουν, αν και πιστεύω ότι μπορούν άνετα να βγάλουν ένα ακόμα πρωτάθλημα. Χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι για να μπορέσει η ΑΕΚ να σταθεί στα πόδια της».

Για το πλάνο των Supporters και τις πιθανές περικοπές έχετε συζητήσει στα αποδυτήρια;

«Τα μεγαλύτερα συμβόλαια όπως γνωρίζεται όλοι αντιστοιχούν στους ξένους παίκτες. Μουρμούρα υπάρχει παντού για τις πληρωμές. Όλες οι ομάδες περνάνε δύσκολη οικονομική φάση. Για το πλάνο των Supporters, θεωρώ ότι είναι η μόνη λύση που μπορεί να βγάλει την ΑΕΚ από το αδιέξοδο και να τη βοηθήσει να μη χαθεί».

Για την ένσταση που κατέθεσε η ΑΕΚ μετά τον αγώνα των play-off τι άποψη έχεις;

«Από ότι είδα υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις του κόσμου, ο οποίος δεν ήθελε να κατατεθεί η ένσταση. Αυτό πιστεύω και εγώ. Τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις στο γήπεδο. Εμείς το χάσαμε, αν και ήμασταν καλύτεροι σε όλο το ματς, έγινε μια φάση στο τέλος και δεχτήκαμε το γκολ. Βέβαια οι άνθρωποι που αποφασίζουν ξέρουν καλύτερα το συμφέρον της ομάδας».

Μίλησες καθόλου με συμπαίκτες σου για το θέμα της ένστασης;

«Ναι. Όλοι πιστεύουμε ότι θα εξαρτιόταν το θέμα της ένστασης από το αποτέλεσμα που θα φέρουμε με τον Παναθηναϊκό. Στην Ελλάδα ζούμε. Πιστεύαμε ότι αν κερδίσουμε θα χάναμε την ένσταση και το αντίθετο. Τελικά, δυστυχώς χάσαμε και τον αγώνα και την ένσταση».

Τον Κοντοέ τον ξέρεις καλά. Αρκετοί μιλάνε για μια περίπτωση Καράμπελα με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Συμφωνείς;

«Ο Γιάννης είναι μαχητής και εργατικός. Τον ξέρω πολλά χρόνια. Πρόκειται για πολύ καλό παιδί. Μοιάζει όντως αρκετά με τον Καράμπελα ο οποίος έχει δείξει τρομερή βελτίωση και μπορεί να αντεπεξέλθει σε όποια θέση του ζητήσει ο προπονητής. Όπως είπα και πριν εξαρτάται και τι μυαλό κουβαλάς. Ο Γιάννης είναι προσγειωμένο παιδί. Θέλει να δουλέψει».



Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved