Οι Πορτογάλοι στο μικροσκόπιο

Οι Πορτογάλοι στο μικροσκόπιο

Το Onsports παρουσιάζει τα βασικά στοιχεία των τεσσάρων ποδοσφαιριστών από την Πορτογαλία που έχουν θέση στο μπλοκάκι του Ζεσουάλδο Φερέιρα ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

Ταχύτητα, δύναμη, νιάτα. Το τρίπτυχο που θέλει να «μπολιάσει» στον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου ο Πορτογάλος τεχνικός έγινε γνωστό αμέσως μόλις οριστικοποιήθηκε η παραμονή του για ένα ακόμα χρόνο στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού». Ο 65χρονος τεχνικός θέλει να αλλάξει πράγματα στην ομάδα και ένας τρόπος για να το κάνει είναι να εμπιστευθεί πρόσωπα των οποίων τις ικανότητες ξέρει πολύ καλά.

Για αυτό το λόγο ο Φερέιρα εξετάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από την Πορτογαλία, τις οποίες γνωρίζει και στις οποίες μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο αν τελικά αποφασίσει ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει κάποιον από τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

Οι τέσσερις που έχουν περίοπτη θέση στο μπλοκάκι του τεχνικού των «πρασίνων» είναι οι Βάλτερ, Κάστρο, Πίτσι και Ρουΐ Πέδρο, τους οποίους το Onsports σας παρουσιάζει.

Βάλτερ Ενρίκε Ντα Σίλβα

Ο Βάλτερ είναι ο πρώτος από τους υποψήφιους που έχει στη λίστα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος αποκτήθηκε από την Πόρτο το καλοκαίρι του 2010 και κατάφερε να παίξει 13 φορές στην ομάδα του Αντρές Βίλας Μπόας σκοράροντας 5 φορές.

 

Ο Βάλτερ, με ύψος 1,76 μ., και αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο ως καθαρόαιμο σέντερ φορ όσο και ως περιφερειακός επιθετικός. Η καριέρα του ξεκίνησε ουσιαστικά από την Ιντερνασιονάλ στην πατρίδα του ωστόσο η παρουσία του με την ομάδα κάτω των 20 της Βραζιλίας, ήταν αυτή που του άνοιξε την πόρτα για την Ευρώπη.

Ο επιθετικός των «δράκων» έπαιξε με την ομάδα Νέων της «σελεσάο» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αιγύπτου το 2009, ενώ την ίδια χρονιά αγωνίστηκε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής κάτω των 20 που έγινε στην Βενεζουέλα όπου σκόραρε τέσσερις φορές βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει τον τίτλο.

Κύριο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του Βάλτερ Ενρίκε Ντα Σίλβα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι η ταχύτητα και η καλή τεχνική, στοιχεία που θέλει να φέρει ο Φερέιρα στον νέο Παναθηναϊκό που ετοιμάζει για την σεζόν 2011-2012 και που είχαν εντοπίσει οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τους οποίους όμως πρόλαβε το 2008 η Πόρτο.

Αντρέ Κάστρο Περέιρα

Στη λίστα του Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι και ο πολυσύνθετος μέσος Κάστρο. Ο 23χρονος Πορτογάλος είναι «προϊόν» της ακαδημίας της Πόρτο, αφού βρέθηκε στα τμήματα υποδομής των «δράκων» από την ηλικία των 11 ετών. Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα έγινε τον Φεβρουάριο του 2008 και το νεαρό της ηλικίας του αλλά και η πληρότητα της ομάδας, του Φερέιρα τότε, τον έφερε δανεικό στην Ολανένσε.

Ο Κάστρο βοήθησε τα μέγιστα για να επιστρέψει η ομάδα μετά από 30 χρόνια στην πρώτη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος ενώ πέρσι αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης στην Πορτογαλία αφού είχε 6 γκολ σε 28 εμφανίσεις και ήταν από τους πρωτεργάτες για την παραμονή των «νεοφώτιστων» στην κατηγορία.

Ο Αντρέ Κάστρο Περέιρα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές της Πορτογαλίας και τα στοιχεία του παιχνιδιού του τον κάνουν ένα από τα καλύτερα «οχτάρια» στην ηλικία του. Η ικανότητα του Κάστρο να παίζει τόσο ως «κόφτης» όσο και ως οργανωτής έφερε το ενδιαφέρον της Χιχόν στην οποία αγωνίστηκε φέτος και έκανε αίσθηση στην Primera Division.

Σε 15 συμμετοχές από τον Ιανουάριο και μετά όταν μετακόμισε στην Ισπανία, σκόραρε 2 φορές και ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του. Ο Φερέιρα γνωρίζει καλά τις ικανότητές του και θεωρεί ότι μπορεί να δώσει την «φρεσκάδα» που λείπει από τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.

Λουΐς Μιγκέλ Αλφόνσο Φερνάντεζ «Πίτσι»

Γνωστός στο ευρύ κοινό ως Πίτσι, ο μέσος που ανήκει στην Μπράγκα και αγωνίστηκε φέτος στην Πάκος Φερέιρα, έκανε τη διαφορά με τις τεχνικές του αρετές. Σε ηλικία 21 ετών άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο πρωτάθλημα της χώρας του και είναι ένας από τους παίκτες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω από την μέση και μπροστά, όπως θέλει για τη νέα σεζόν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Από 19 ετών ανήκει στην Μπράγκα ωστόσο δεν έχει αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα των φιναλίστ του φετινού Europa League. Ο Πίτσι δόθηκε δανεικός σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών όπου έκανε τη διαφορά και φέτος έπαιξε σε 41 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με την Πάκος Φερέιρα, σκοράροντας επτά φορές.

Οι καλές σχέσεις που έχει και με την Μπράγκα ο Φερέιρα, είναι ένα συν σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να κινηθεί για τον Λουΐς Μιγκέλ Αλφόνσο Φερνάντεζ, όπως είναι το πλήρες όνομα του Πίτσι, που πάντως έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από την Πορτογαλία μετά την εξαιρετική φετινή του σεζόν.

Ρουΐ Πέδρο

Ο Ρουΐ Πέδρο συγκεντρώνει ίσως τις λιγότερες πιθανότητες να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, δε παύει ωστόσο να έχει μια θέση στο μπλοκάκι του Ζεσουάλδο Φερέιρα και να αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση για το αριστερό άκρο της επίθεσης των «πρασίνων»

Ο Πορτογάλος επιθετικός χαφ αγωνίζεται στην αριστερή πτέρυγα και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Πόρτο, που όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί και δόθηκε δανεικός σε αρκετές ομάδες, όπως η Λεϊσόες στην οποία αγωνίστηκε την περσινή περίοδο.

Κύριο χαρακτηριστικό του, η ταχύτητα που ζητάει ο Φερέιρα. Κίνηση για τον 22χρονο μέσο πάντως θα γίνει μόνο σε περίπτωση που πουληθεί ο Σεμπάστιαν Λέτο και χρειαστεί να βρεθεί αντικαταστάτης του στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού. Ο Ρούι Πέδρο σε 28 συμμετοχές φέτος με την Λεϊσόες, σκόραρε 8 φορές δείχνοντας ότι «έχει» και το γκολ που έλειψε φέτος από τα χαφ του Παναθηναϊκού και είναι κάτι που θέλει να «περάσει» στην ομάδα του ο τεχνικός των «πρασίνων».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved