«Καρφιά» προς Πανιώνιο!

«Καρφιά» προς Πανιώνιο!

Οι Κύπριοι επενδυτές απέσυραν το ενδιαφέρον τους για την αγορά της ΠΑΕ Πανιώνιος αφήνοντας αιχμές  προς κάποιους-πλην Βεντούρη- που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Οι επιχειρηματίες απέσυραν το ενδιαφέρον τους καθώς θεωρούν πως υπήρχε αναντιστοιχία λόγων και πράξεων, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθούν με το πλειοψηφικό πακέτο της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ στο μέλλον.

To παραπάνω ανέφεραν με επιστολή της Couvra Holdings LTD την οποία υπογράφει ο Περικλής Χατζηνικολάου και κοινοποιήθηκε στην ΠΑΕ Πανιώνιος:
«Είναι φανερό ότι κάποιοι, πλην του Γεράσιμου Βεντούρη, δεν επιθυμούν να ολοκληρωθεί αυτή η μεταβίβαση μήπως και χάσουν την «εξουσία» από τα χέρια τους. Εμείς ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ το ενδιαφέρον μας για έναν και μόνο λόγο: για αναντιστοιχία λόγων και πράξεων. Παραμένει, όμως, το ενδιαφέρον μας το ίδιο, όταν υπάρχει αντιστοιχία πράξεων και λόγων, δηλαδή όταν παραμείνουμε στην από κοινού αρχική μας συμφωνία».
Για τα όσα είχαν συμφωνηθεί με τον Γ.Βεντούρη, στην επιστολή αναφέρεται: «Όποιος καταβάλλει 500.000 ευρώ στον ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ, που κατέχει τις μετοχές (67%), και αναλάβει να καλύψει και το οικονομικό άνοιγμα που έχει σήμερα η ΠΑΕ (περίπου 700.000 ευρώ), θα μπορέσει να αγοράσει την ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ».

Στην συνέχεια αναφέρεται πως σεβάστηκαν την επιθυμία του Πανιωνίου να μη δημοσιοποιηθεί το ενδιαφέρον λόγω ανανεώσεων κ.ά., αλλά δεν πήραν ποτέ απάντηση για το αν πωλείται η ΠΑΕ και πόσο, συμπληρώνοντας:

«Ο κ. Βεντούρης μας είπε ότι ισχύει ό,τι είπαμε και ότι εάν μπορούσαμε ως δείγμα καλής πίστης να καταβάλλουμε Εγγυητική Επιστολή ύψους 675.000 ευρώ, η οποία θα χρησιμοποιούνταν προς αντικατάσταση της ήδη κατατεθειμένης στην ΕΕΑ ώστε να μπορούσαν να απελευθερώσουν χρήματα για τις πληρωμές των οφειλομένων. Παρ’ ότι δεν ήταν στην αρχική μας συμφωνία, το δεχθήκαμε υπό τον όρο να μας χορηγηθεί ένα ισοζύγιο για να γίνει ένας τυπικός αρχικός έλεγχος και να προχωρήσουμε σε υπογραφή προσυμφώνου. Αξίζει να αναφερθεί ότι διαβάσαμε, με έκπληξη, ότι ι οικονομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ δήλωνε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έχουν εξοφληθεί έως 30/06/2011 και τώρα… βρίσκονται σε διακοπές».

Τέλος, οι Κύπριοι επενδυτές υποστήριξαν ότι το προσύμφωνο που τους εστάλη στις 26 του μήνα «είχαν συμπεριληφθεί όροι που ούτε καν είχαν ποτέ στο παρελθόν συζητηθεί, όπως ότι θα πρέπει έως 15/07/2011 και μέσω ΑΜΚ να καταβάλλουμε άλλα 3.000.000 ευρώ να δεσμευτούμε (με εγγυήσεις) για επένδυση 10.000.000 ευρώ σε 5 χρόνια και το ωραιότερο, εάν η ομάδα πέσει στην Football League, να επιστρέψoυμε… 3.000.000 ευρώ στον ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ. Για δεύτερη φορά άλλα συμφωνήσαμε και άλλα αναγράφονταν στο σχέδιο του προσυμφώνου. Οι παρατηρήσεις μας, έτσι όπως αποσπασματικά διαβάζονται στο δημοσίευμα, ελλοχεύουν σίγουρα τον κίνδυνο του “…στρίβειν δια του αρραβώνος”».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved