«Καλύτερη επιλογή μου η Ξάνθη»

«Καλύτερη επιλογή μου η Ξάνθη»

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στη Skoda Ξάνθη ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας, Κάρελ Μάλις.

Ο Τσέχος μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου και αναφέρθηκε στα 3 χρόνια που βρίσκεται στη Ξάνθη, για τις συνεργασίες που έχει κάνει στο παρελθόν, αλλά και για τις φιλοδοξίες του.

Κάρελ πες μας για τον ρόλο του αθλητικού φυσιοθεραπευτή σε μία επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα...

«Ο ρόλος του αθλητικού φυσιοθεραπευτή αφορά τους παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία έτσι ώστε ο αθλητής να μπορέσει να επανέλθει σύντομα».

Πόσο και σε ποιον τομέα μπορεί να επηρεάσει ο ρόλος σου έναν μυϊκό τραυματισμό;

«Η δουλειά του φυσιοθεραπευτή μπορεί να επηρεάσει αρκετές φορές τον χρόνο αποκατάστασης ενός ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες ο χρόνος για την επάνοδο μπορεί να μειωθεί αρκετά. Αρχικά εξετάζουμε τον παίκτη που έχει τραυματιστεί κι αν είναι ένας τραυματισμός ο οποίος θεωρείται «κλασικός» στο χώρο του αθλήματος, τότε αυτόματα ξεκινά και η θεραπεία. Αν είναι σοβαρότερος ο τραυματισμός τότε πηγαίνει για μαγνητική. Από τα αποτελέσματα βλέπουμε αν είναι σοβαρός και στη συνέχεια επιλέγουμε την μέθοδο με την οποία θα επανέλθει».

Η συνεργασία σου με το υπόλοιπο τεχνικό team της SKODA ΞΑΝΘΗ ποια είναι;

«Έχω μία άψογη συνεργασία με το υπόλοιπο τεχνικό team αλλά και με τους παίκτες και κυρίως τους Έλληνες. Είναι όλοι τους καλοί χαρακτήρες και χαίρομαι που δουλεύω σε ένα τέτοιο περιβάλλον».

Σε συνεντεύξεις σου στο εξωτερικό έχουν χαρακτηρίσει τα χέρια σου «μαγικά»...

«Σε κάθε δουλειά η καταξίωση δεν έρχεται από τα διπλώματα και τα πτυχία. Τα 8 διπλώματά μου σίγουρα μού έχουν διδάξει πολλά αλλά πιστεύω πως χρειάζεται και ταλέντο. Αυτό συμβαίνει σε κάθε δουλειά…
Φροντίζω να παρακολουθώ τις εξελίξεις στο χώρο μου και χρειάζεται να ενημερώνομαι διαρκώς για τις νέες μεθόδους στην φυσιοθεραπεία και στις διάφορες τεχνικές της. Το επάγγελμά μου είναι η ζωή μου. Ακόμη κι όταν έπαιζα ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία ήξερα ότι θα ακολουθήσω το επάγγελμα του αθλητικού φυσιοθεραπευτή».

Είσαι από τους λίγους στον κλάδο σου που έχεις δώσει το όνομά σου σε μία σειρά προϊόντων...

«Ναι, ισχύει αυτό. Συνεργάστηκα με μία γνωστή φίρμα προκειμένου να ονομάσει μία σειρά προϊόντων της «Κάρελ Μάλις»».

Αρκετά μεγάλη και εντυπωσιακή η καριέρα σου αν αναλογιστεί κανείς τις ομάδες με τις οποίες έχεις δουλέψει στο παρελθόν...

«Αρχικά είχα εργαστεί για 5 χρόνια στη Φράιμπουργκ. Στη συνέχεια και για 12 χρόνια ήμουν στην Εθνική Τσεχίας και τα παράλληλα για 8 έτη ήμουν και στην Τέπλιτσε. Συνεργαζόμουν ανά διαστήματα και με αρκετές γνωστές προσωπικότητες όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ, η Στέφι Γκραφ κ.ά.
Την SKODA ΞΑΝΘΗ την γνώριζα από πριν λόγω της επωνυμίας «SKODA». Την ήξερα όμως κι από τις συμμετοχές της στο Κύπελλο UEFA. Δεν ήταν κάτι άγνωστο για μένα. Όμως για μένα, ήρθε τότε η στιγμή που ήθελα κάτι καινούργιο στην καριέρα μου. Η λογική μού έλεγε να προτιμήσω κάποιον σύλλογο από την Γερμανία ή την Ιταλία. Όμως η καρδιά μου μού «έδειξε» την Ελλάδα. Πλέον ξέρω ότι η επιλογή μου ήταν η καλύτερη».

Ανήκεις στην οικογένεια της SKODA ΞΑΝΘΗ για 3 χρόνια. Ποιες είναι οι μέχρι στιγμής εντυπώσεις σου και ποιες οι φιλοδοξίες σου...

«Οι εντυπώσεις μου από την ομάδα είναι άριστες. Κι αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι έχω υπογράψει γι’ άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο. Ο Χρήστος Πανόπουλος είναι ένας μεγάλος άνθρωπος με μεγάλη καρδιά.
Πολλοί προπονητές και πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου με γνωρίζουν κι έχουν επικοινωνήσει μαζί μου για να συνεργαστώ με άλλους συλλόγους του εξωτερικού. Όμως για μένα πρωτεύον ρόλο παίζει αυτό που αισθάνομαι και βλέπω στην Ξάνθη. Έχω γύρω μου ανθρώπους με όλη την σημασία της λέξης και γι’ αυτό προτιμώ να συνεχίσω να προσφέρω στον σύλλογο».



Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved