Τίμησαν το «Γουέμπλεϊ»

Τίμησαν το «Γουέμπλεϊ»

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό του πρωταθλητριών έγινε την Παρασκευή (02/06).

Την ημέρα που συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια από τον άθλο του Παναθηναϊκού το 1971, στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού, οι παλαίμαχοι άσοι εκείνης της ομάδας διοργάνωσαν μια γιορτή τόσο για να τιμήσουν την επική εκείνη πορεία όσο και για να παρουσιάσουν ένα λεύκωμα αφιερωμένο σε εκείνη την περιοχή και κατασκευασμένο από φωτογραφίες του δικούς τους προσωπικού αρχείου.

Σύσσωμη η ομάδα του «Γουέμπλεϊ», αποτελούμενη από τους Μίμης Δομάζο, Αντώνη Αντωνιάδη, Τάκη Οικονομόπουλο, Φραγκίσκο Σούρπη, Άνθιμο Καψή, Αριστείδη Καμάρα, Γιάννη Τομαρά, Χάρη Γραμμό, Τότη Φυλακούρη, Γιώργο Βλάχο, Κώστα Ελευθεράκη, Βασίλη Κωνσταντίνου, Δημήτρη Καλλιγέρη, Γιώργο Δεληγιάννη, Κώστα Αθανασόπουλο, Γιώργο Χατζηανδρέου, Γιώργο Γονιό, Πέτρο Σπανόπουλο και Τάκης Παπαδημητρίου, ήταν παρούσα. Όπως και οι Μιούρεν, Μπάρι και Χουρσόφ, που ήταν μέλη εκείνου του Άγιαξ που αντιμετώπισαν οι «πράσινοι».

Τη σημερινή ομάδα του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Αλέξανδρος Τζόρβας ενώ από τη διοίκηση έδωσαν το «παρών» ο Αδαμάντιος Πολέμης με τον γιο του Λεωνίδα. Παρόντες ήταν και οι Βαγγέλης Πανάκης και Νίκος Τζουνάκος εκπροσωπώντας το σύνδεσμο των παλαιμάχων με τον δεύτερο να είναι ο βοηθός του Πούσκας εκείνη την εποχή.

Στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο άλλοτε πρόεδρος του τμήματος βόλεϊ του «τριφυλλιού», Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος αλλά και δημοσιογράφοι εκείνης της εποχής όπως οι Δόγας, Παπαζήσης, Κονταξής και Κοντοβαζαινίτης με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο να συντονίζει την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν και αρκετοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Αντωνιάδης ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για να τιμηθεί η μνήμη των Φέρεντς Πούσκας, Γαβρίλου Γαζή, Μήτσου Δημητρίου και Δημήτρη Αγναντιάδη που πλέον δε βρίσκονται στη ζωή, προκαλώντας έντονη συγκίνηση ιδιαίτερα στον Αριστείδη Καμάρα που τον τελευταίο καιρό έχει ταλαιπωρηθεί και από προβλήματα υγείας. Ο παλαίμαχος άσος των «πρασίνων» έδωσε στον Ολλανδό Μιούρεν μια φανέλα του ωστόσο, για να την πάει στο μουσείο του Άγιαξ ενώ ο δημοσιογράφος Γιώργος Δόγας παρουσίασε δύο φανέλες από τον τελικό στο Γουέμπλεϊ, τις οποίες και έχει κρατήσει σαν ενθύμια.

Από εκεί και πέρα, στις οθόνες που υπήρχαν παίχτηκε βίντεο-αφιέρωμα στην πορεία του Παναθηναϊκού ως τον τελικό, στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του λευκώματος και ακολούθησαν οι τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις για τους παρευρισκόμενους. Ο Αδαμάντιος Πολέμης βράβευσε ξεχωριστά τον κάθε παίκτη της ομάδας του 1971, ενώ υπήρχε και βραβείο για τον Φέρεντς Πούσκας με τον πρέσβη της Ουγγαρίας, κ. Τοτ, να το παραλαμβάνει.

Το βραβείο του Γαβρίλου Γαζή παρέλαβε η σύζυγός του, ενώ βραβεύθηκε σαν βοηθός του «Πάντσο», ο Νίκος Τζουνάκος, και σαν διερμηνέας του ο Νίκος Σάκουλης. Τέλος, σαν δώρο προς την τωρινή ομάδα δια χειρός Τάκη Οικονομόπουλου δόθηκε στον Αλέξανδρο Τζόρβα ένα λεύκωμα υπογεγραμμένο από όλους τους παίκτες της ομάδας του 1971.



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved