Μποροβήλος: «Στόχος ο Χάβος»

Μποροβήλος: «Στόχος ο Χάβος»

Βασικός στόχος  για τη θέση του προπονητή είναι ο Μάκης Χάβος, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος.

«Θα προτιμούσαμε Έλληνα προπονητή και να ελληνοποιήσουμε το ρόστερ μας», τόνισε μετά τη χθεσινή απόφαση που διατηρεί την ομάδα της Αρκαδίας οριστικά στη Super League.

«Οι προτάσεις που έχουμε για τον Φορτούνη είναι μόνο από το εξωτερικό», πρόσθεσε, διαψεύδοντας τις όποιες πληροφορίες θέλουν τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να πιάνει… Λιμάνι.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Γιώργος Μποροβήλος στον «NovaΣΠΟΡ Fm 94,6»:

Για τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν: «Δεν είχε διασαφηνιστεί σε ποια κατηγορία θα παίζει η ομάδα. Σήμερα που μπήκαν τα πράγματα σε μια σειρά, θα αρχίσουμε τον προγραμματισμό, ξεκινώντας από την πρόσληψη προπονητή και εν συνεχεία με το δυναμικό της ομάδας». 

Για την πρόσληψη προπονητή: «Ο κ. Χάβος είναι μία από τις βασικές μας επιλογές. Δεν έχουμε κλείσει, απλά συζητάμε. Μέσα στις επόμενες δύο μέρες θα γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο προπονητής. Θα προτιμούσαμε έναν Έλληνα προπονητή, που θα γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Θεωρούμε πως στο βαθμό που μπορούμε θα πρέπει σαν ομάδες να ελληνοποιηθούμε. Μετά την πρόσληψη προπονητή, θα συζητήσουμε μαζί του για τις κινήσεις που θα κάνουμε για το ρόστερ». 

Για τις δυσκολίες για την ελληνοποίηση του ρόστερ: «Εμείς έχουμε δώσει έμφαση στις υποδομές. Είμαστε πολύ μακριά από τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, αλλά όσο μακριά θέλει να φτάσει κάποιος, πρέπει να ξεκινήσει από το πρώτο βήμα. Στη Β’ Εθνική όταν ένας παίκτης ξεχωρίζει κάπως, η τιμή του είναι μεγαλύτερη από έναν ποδοσφαιριστή από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μακάρι η κρίση να βοηθήσει να δούμε περισσότερους Έλληνες στις ομάδες». 

Για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης: «Εμείς θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα. Τα έσοδά μας θα μεγαλώσουν. Είμαστε μία συνεχώς ανερχόμενη ομάδα και ένας υγιής οικονομικά σύλλογος. Φέτος πήγαμε άσχημα στο αγωνιστικό κομμάτι και την προσέλευση των φιλάθλων, αλλά ευελπιστούμε σε μία καλύτερη παρουσία στο μέλλον». 

Για το ενδιαφέρον για τον Κώστα Φορτούνη: «Ο Φορτούνης είναι ένας φέρελπις παίκτης. Οι μόνες προτάσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι από το εξωτερικό. Θα τις μελετήσουμε και με τον προπονητή θα αποφασίσουμε. Σίγουρα κάθε νέος ποδοσφαιριστής θέλει ένα καλύτερο αύριο κι εμείς δεν είμαστε αυτοί που κόβουμε καριέρες των παικτών μας». 

Για τους δεσμούς του Αστέρα Τρίπολης με την τοπική κοινωνία: «Η Τρίπολη δεν είναι μεγάλη πόλη, αλλά έχει μία πολύ καλή γεωγραφική θέση, ιδιαίτερα με τους νέους οδικούς άξονες. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε τους δεσμούς με την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο και απαιτεί χρόνο».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved