Γωγάκος: «Πλάνη της ΕΠΟ»

Γωγάκος: «Πλάνη της ΕΠΟ»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Κωνσταντίνος Γωγάκος, μίλησε για πλάνη της ΕΠΟ σε βάρος του Ηρακλή.

Ο Κωνσταντίνος Γωγάκος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ-ΣΠΟΡ» και υποστήριξε πως υπάρχει δικαστική πλάνη, με την συνδρομή της ΕΠΟ, σε βάρος του «γηραιού» που δεν πρέπει να δικαστεί για δυσφήμηση του αθλήματος λόγω της πλαστογραφίας αλλά μόνο με χρηματική ποινή ή αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

«Η απόφαση κατά του Ηρακλή είναι σκανδαλώδης και νομικά απαράδεκτη. Για αυτό έχουμε καταθέσει υπομνήματα που σήμερα θα εξεταστούν, έτσι ώστε να μην επωφεληθούν άλλοι από τη δική μας υπόθεση πριν τελειώσει το δικό μας θέμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γωγάκος και πρόσθεσε: «Η αδειοδότηση είναι άλλο θέμα, με το δικαστήριο να έχει προτείνει ότι οι ομάδες που δεν έχουν αδειοδότηση να μην συμμετάσχουν από το χρόνου. Πρώτα λοιπόν διεκδικούμε με κάθε ένδικο μέσο την δικαίωσή μας και μετά ίσως πάμε στο CAS».

Όσο για το αν θεωρούν στον Ηρακλή ότι γίνεται σωστή εφαρμογή των νόμων, υποστήριξε: «Οι νόμοι υπάρχουν αρκεί να υπάρχει ισονομία. Η απόφαση είναι σκανδαλώδης κατά του Ηρακλή, δεν είναι μόνο ο Ηρακλής που έχει λάθη. Το έγγραφο το γνωρίζετε, έγινε καταγγελία στις 12 Μαΐου και ο Αστέρας Τρίπολης έκανε άμεσα καταγγελία. Έγινε σκοπίμως η αποκάλυψή του για να επωφεληθεί ο Αστέρας Τρίπολης. Αν αυτό γίνονταν τον Ιανουάριο θα έπεφτε ο Ηρακλής και θα συνέχιζε τα πρωτάθλημα με μία ομάδα λιγότερη; Ήταν λάθος οι χειρισμοί και οι κινήσεις της ΕΠΟ. Το έγγραφο αυτό έπρεπε να ισχύσουν κάποιες διαδικασίες για να έχει την ισχύ ενός δημοσίου εγγράφου».

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να δικαιωθεί ο Ηρακλής, και γιατί γίνεται όλο αυτό με τον «γηραιό», σχολίασε: «Η γνώμη της μειοψηφίας μας δικαιώνει και υπάρχει βιωσιμότητα της ΠΑΕ Ηρακλής. Η ΠΑΕ έχει συντάξει προκήρυξη για να κάνει γήπεδο προδιαγραφών UEFA και έχουμε όλες τις προϋποθέσεις. Ο υποβιβασμός αυτός μας κόβει την «ανάσα» για να προχωρήσουμε στο γήπεδο. Είναι μια θεωρία της καθαρής θέσης. Σε σχέση με πέρσι κύλησε καλά το πρώτο εξάμηνο όμως δεν ξέρουμε αν θα έχει τα προσδοκώμενα έσοδα για να πάει καλά και η επόμενη χρονιά. Αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς, δεν είμαστε μάντεις. Είναι όμως διαφορετικό να παίζεις στη Super League και διαφορετικό στη Football League».

Σε ερώτηση για το αν έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, απάντησε: «Ως τις 30 Μαρτίου είναι όλοι πληρωμένοι. Υπάρχουν ομάδες που κάνουν τεχνάσματα, κάνουν διάφορα, σπάνε τις επιταγές και καταφέρνουν να πάρουν την άδεια. Υπάρχει ΠΑΕ που είναι σε χειρότερη θέση από εμάς, για παράδειγμα η ΠΑΕ ΑΕΚ, που όμως παίρνει άδεια. Είναι 12 φάκελοι που έχουν προβλήματα, δεν είμαστε μόνο εμείς. Η γυναίκα του καίσαρα δε φτάνει να είναι τίμια, πρέπει και να το δείχνει».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπήρξε πλάνη μέσα από την ΕΠΟ. Η ζημιά σε βάρος του Ηρακλή έγινε λόγω απειρίας, λόγω αμέλειας, δεν το ξέρω, αλλά έγινε πλάνη μέσα από την ΕΠΟ σε βάρος μας».

Για το αν θα γίνει μήνυση σε βάρος του Σοφοκλή Πιλάβιο, πρόσθεσε: «Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο εναντίον όλων όσων έβλαψαν τον Ηρακλή. Το τεκμήριο αθωότητας υπάρχει σε κάθε δίκη και αν δεν τελεσεδικήσει κάτι, δεν μπορεί να μιλάμε για ενοχή. Στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών γιατί τηρούνται οι διαδικασίες και εδώ όχι; Ισχύει το τεκμήριο αθωότητας για κάθε Έλληνα πολίτη, δεν μπορεί κάποιον να τον δικάσεις χωρίς να δικαστεί από το δικαστήριο».

Ενώ για τις σημερινές εξελίξεις που αναμένονται, ανέφερε: «Θα καταθέσουμε υπομνήματα για την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για την υπόθεση του Αστέρα. Ο κόσμος θα είναι εκεί, ήδη υπάρχει κόσμος στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος θα συγκεντρωθεί στις 19:00 για να περιμένει με αγωνία την απόφαση».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved