Ματέος: «Χαρούμενος στην ΑΕΚ»

Ματέος: «Χαρούμενος στην ΑΕΚ»

Με τις καλύτερες εντυπώσεις φεύγει από την ΑΕΚ για την Ρεάλ ο Νταβίντ Ματέος, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε ξένα μέσα.

«Η ΑΕΚ με έκανε χαρούμενο σε αυτούς τους μήνες. Μου έδωσε τη δυνατότητα να δείξω την αξία μου σαν ποδοσφαιριστής. Ήταν ένα βήμα για την εξέλιξή μου», δήλωσε ενώ πρόσθεσε πως θα προσπαθήσει για να καθιερωθεί στην ομάδα της Μαδρίτης. Aναλυτικά η συνέντευξη του Ισπανού αμυντικού στην «As»: 

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την τετράμηνη θητεία σου στην ΑΕΚ; «Είναι θετικές. Ήρθα χωρίς να ξέρω τίποτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και υπέγραψα μετά από εισήγηση του Μανόλο Χιμένεθ. Στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο με τη γλώσσα, αλλά με τη βοήθεια του Μπαχά όλα έγιναν καλύτερα. Μετά από μία εβδομάδα στην ΑΕΚ έπαιξα στο πρώτο μου ματς. Γενικότερα αγωνίστηκα αρκετά, σε δώδεκα ματς συνολικά, στα έντεκα εξ αυτών σαν βασικός. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο ματς, που αποβλήθηκα στο τέλος, είχα έναν μικρό τραυματισμό στο γόνατο, αλλά έπαιξα σχεδόν σε όλα τα ματς. Η ΑΕΚ με έκανε χαρούμενο σε αυτούς τους μήνες. Μου έδωσε τη δυνατότητα να δείξω την αξία μου σαν ποδοσφαιριστής. Ήταν ένα βήμα για την εξέλιξή μου». 

Πήγες στην Ελλάδα με λίγη εμπειρία σε υψηλό επίπεδο. Αντιλήφθηκες τη διαφορά; «Είχα εμπειρία μόνο από την τρίτη κατηγορία της Ισπανίας. Θα μπορούσα να πω ότι στην Ελλάδα έκανα το επαγγελματικό μου ντεμπούτο, αλλά και οι έξι μήνες που πέρασα στη Ρεάλ με ωρίμασαν». 

Είναι η ατμόσφαιρα στο ελληνικό πρωτάθλημα τόσο καυτή όσο πιστεύουμε στην Ισπανία; «Θα πρέπει να το διαπιστώσετε από κοντά. Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα, με πολλή ποιότητα, αλλά η αντιπαλότητα των ομάδων είναι μεγάλη. Σε πολλά ματς δεν υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο από το φόβο να μη γίνει κάτι πολύ άσχημο». 

Εσύ έζησες αυτή την ένταση; «Δεν θα ξεχάσω τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Στο 85’ κερδίζαμε 1-0 και ένας οπαδός εισέβαλε στο γήπεδο και μας επιτέθηκε. Έπρεπε να πάμε προς τα αποδυτήρια τρέχοντας για να προφυλαχτούμε. Στην Ελλάδα ο κόσμος ζει το ποδόσφαιρο διαφορετικά και κάποιες φορές φτάνει στα όρια». 

Στέφθηκες Κυπελλούχος την ίδια σεζόν με την ΑΕΚ και τη Ρεάλ. Το έχεις συνειδητοποιήσει ή όχι ακόμη; «Στο Κύπελλο της Ρεάλ είχα συμμετοχή, αλλά έπαιξε σε ένα μόνο ματς. Στην Ελλάδα αγωνίστηκα από τα προημιτελικά και μετά. Ήταν ο πρώτος μου τίτλο. Ποιος θα περίμενε πως θα έπαιρνα δύο Κύπελλα σε μια σεζόν. Κι επίσης άφησα την ΑΕΚ με μία θέση στο Europa League. Είμαι ικανοποιημένος». 

Είναι αλήθεια πως ο Ζοσέ Μουρίνιο ρωτούσε τον Αντάν (αναπληρωματικός γκολκίπερ Ρεάλ) για σένα; «Είναι αλήθεια. Ο Αντάν μου είπε ότι τον ρωτούσε αν έπαιζα και πώς ήμουν. Έδειξε να με πιστεύει το καλοκαίρι. Το εκτιμώ και θέλω να αποδείξω πως είχε δίκιο». 

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει πει ότι του αρέσει το στυλ σου, επειδή θυμίζει Πικέ και παίζεις με την μπάλα κάτω. «Όταν το διάβασα εξεπλάγην. Με κολακεύει αυτή η σύγκριση, αλλά έχω πολλά πράγματα να βελτιώσω στο παιχνίδι μου για να φτάσω στον Πικέ. 

Ανάλογα με την παρουσία του Γκαράι, θα έχεις το ρόλο του πέμπτου αμυντικού μετά τους Πέπε, Καρβάλιο, Αλμπιόλ και του Αργεντινού. Το ξέρεις αυτό; «Στην προετοιμασία θα παλέψω. Ξέρω πως θα έχω δύσκολο έργο, γιατί υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες στη θέση μου. Θα δουλέψω σκληρά και θα δούμε τι ρόλο θα έχω. Έχω ωριμάσει κι όσα έμαθα στην Ελλάδα θα τα εφαρμόσω στη Ρεάλ».



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved