«Εκτός πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός»

«Εκτός πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός»

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε στο Onsports και υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός είναι εκτός μάχης για τον τίτλο

Έτοιμος να βοηθήσει αν του ζητηθεί δήλωσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στο Onsports, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι «πράσινοι» δεν έχουν δείξει ότι μπορούν να ανατρέψουν τη διαφορά των επτά βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» υπογράμμισε ότι έγιναν πολλά λάθη τόσο στο σχεδιασμό όσο και στη διαχείριση του υλικού της ομάδας, με αποτέλεσμα την κακή πορεία της φετινής περιόδου.

«Εγώ νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι έξω από το πρωτάθλημα πια. Είναι δύσκολο να καλύψει τη διαφορά των επτά βαθμών από τον Ολυμπιακό», είπε αρχικά ο Βασίλης Κωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι ανατρέπεται γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει μια απόδοση τέτοια που να σου δείχνει ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να παλέψει για τον τίτλο. Είναι κρίμα για μια ομάδα που σχεδιάστηκε να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο φέτος, να είναι εκτός τίτλου από τον Ιανουάριο. Δυστυχώς τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περιμέναμε».

Όσο για το τι έφταιξε φέτος και ο Παναθηναϊκός δεν είχε πορεία ανάλογη με την περσινή, ο Βασίλης Κωνσταντίνου ήταν κατηγορηματικός και απαρίθμησε τα λάθη που έγιναν στο «τριφύλλι». «Δεν υπάρχει καταρχήν μια ομοιογένεια στη διοίκηση. Δεν υπήρξε διοικητική σταθερότητα. Έγινε ένας λάθος σχεδιασμός από το ξεκίνημα της χρονιάς. Ήρθαν ποδοσφαιριστές που δεν βγήκαν και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της ομάδας. Παίκτες όπως οι Πλεσί, Γκοβού και Λουίς Γκαρσία ήρθαν για να δυναμώσουν το ρόστερ και τελικά ο Παναθηναϊκός αποδυναμώθηκε», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κωνσταντίνου πρόσθεσε: «Οι ποδοσφαιριστές που πήγαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι δεν έτυχαν σωστής διαχείρισης από την τεχνική ηγεσία και βέβαια οι αλλαγές προπονητών επηρέασαν πολύ. Όταν έρχονται δυο διαφορετικοί προπονητές με εντελώς άλλη φιλοσοφία, είναι πρόβλημα για την ομάδα», ενώ συμπλήρωσε ακόμα ότι: «Οι ομάδες που πρέπει να πάρουν τίτλους χρειάζονται πάθος, δύναμη και ψυχή από τους παίκτες της. Στον Παναθηναϊκό αυτό δεν το παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές και η ομάδα έφτασε στο σημείο στο τέλος του Ιανουαρίου, να είναι εκτός πλάνων και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο».

Αφού ο παλαίμαχος άσος έκανε αναφορά και στο κύπελλο, ρωτήσαμε για το αν οι «πράσινοι» έχουν τη δυνατότητα της ανατροπής στον επαναληπτικό με την ΑΕΚ. «Στο ποδόσφαιρο όλα «γυρίζουν». Για να το κάνεις όμως αυτό και να ανατρέψεις ένα σκορ 0-2 και να πας να κάνεις ένα 0-3 ή 0-4 πρέπει να έχεις δείξει ότι μπορείς. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει δείξει ότι μπορεί να το καταφέρει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, όχι ακατόρθωτο όμως. Μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα πάντως (σ.σ. 1-1 με Πανιώνιο), πιστεύω ότι έγινε ακόμα πιο δύσκολο», ήταν τα λόγια του.

Τέλος, ο Βασίλης Κωνσταντίνου υποστήριξε ότι δεν έχει κρούση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να αναλάβει το πόστο του γενικού αρχηγού, ωστόσο υπογράμμισε ότι είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση και έτοιμος να βοηθήσει το «τριφύλλι» όποτε του ζητηθεί.

«Δεν έχω καμία ενημέρωση, δεν έχω μιλήσει με κάποιον. Όποια πρόταση όμως και να γίνει και κριθεί ότι εγώ μπορώ να ανταποκριθώ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Το θέμα όμως δεν είναι να υπάρχουν αυτές οι θέσεις. Τον Παναθηναϊκό μπορείς να τον βοηθήσεις από παντού, από όποια θέση κι αν βρίσκεσαι. Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλα παιδιά που αγαπάνε την ομάδα και είναι δίπλα της», είπε κλείνοντας ο Βασίλης Κωνσταντίνου.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved