Προσπάθεια εξόντωσης

Προσπάθεια εξόντωσης

Η υπόθεση της αδειοδότησης στρέφεται εναντίον της ύπαρξης του Ηρακλή σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου των διοικούντων τον «Γηραιό».

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η ΠΑΕ Ηρακλής παρέθεσε συνέντευξη Τύπου για όλα όσα απασχολούν την ομάδα, με κύριο θέμα την υπόθεση της αδειοδότησης.

Παρόντες στο πάνελ ήταν μεταξύ άλλων οι Λάκης Παπαϊωάννου, Αλέξης Αδαμίδης, δικηγόρος της ΠΑΕ, Νίκος Αρταβάνης πρόεδρος της ΠΑΕ και Μιχάλης Γεράνης, αντιπρόεδρος. Όλοι συμφώνησαν πως η ομάδα δεν θα κινδυνεύσει απλά με υποβιβασμό καθώς ενδεχόμενο τιμωρίας της με συμμετοχή στη Football League θα σημάνει παράλληλα τον αφανισμό και την εξόντωσή της.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Μιχάλης Γεράνης διαβάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η διοίκηση του Ηρακλή. Στη συνέχεια τόνισε: «Μέσα στην οικονομική συγκυρία και τον τριγμό φορέων και θεσμών έρχονται οι υπεύθυνοι να σκοτώσουν τον Ηρακλή. Είναι λάθος η εντύπωση ότι απλά θα πέσει κατηγορία και σαν όνομα θα ξανανέβει. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αν δεν παίξει στη Σούπερ Λιγκ τελειώνει, πεθαίνει γιατί κάποιοι αποφάσισαν να καταδικάσουν την ομάδα. Πιστεύω ότι δημιουργούν βια αυτές οι αποφάσεις. Όταν βλέπουμε να δέρνονται οπαδοί, δεν γίνεται να θέλουν να κάνουν την αρχή από ένα χαρτί. Θα δώσουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί. Πρέπει οπωσδήποτε η ομάδα να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ βάση των οικονομικών στοιχείων».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Αρταβάνης, υπογράμμισε: «Είναι γεγονός πως βρήκαμε μια εμπεριστατωμένη μελέτη, ένα προγραμματικό πλάνο για την περίοδο 2011-12 μέσα από το οποί θα πορευτούμε. Δεν είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από πέρσι που πήραμε την αδειοδότηση. Είναι ένας μύθος. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούν να εξοντώσουν τον Ηρακλή στέλνοντάς τον στη Β εθνική. Όποια ΠΑΕ και αν βρεθεί στη Β εθνική με αυτή την οικονομική συγκυρία θα έχει πρόβλημα. Γι’ αυτό μιλάμε για πλάνο εξόντωσης. Πρέπει να μείνει στην κατηγορία. Είναι κάτι που το κέρδισε στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε ότι εργάζονται αρκετά άτομα στον Ηρακλή που ενδεχομένως να βρεθούν στο δρόμο. Σοβαρό πλήγμα θα υποστούν και οι παίκτες. Είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που δεν το λαμβάνει κανείς σοβαρά υπόψη. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως η παραμονή μιας ομάδας κερδίζεται στο γήπεδο».

Από την πλευρά του ο Λάκης Παπαϊωάννου, επεσήμανε: «Η άνοδος και ο υποβιβασμός πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο. Αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση για τον Ηρακλή θα είναι σκάνδαλο. Ό,τι και να πούμε ξέρουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας. Ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος ξέρει πως όλα κρίνονται στο γήπεδο. Ο Ηρακλής δικαιωματικά ανήκει στη Σούπερ Λιγκ. Αν ισχύσει κάτι άλλο θα είναι αφανισμός για την ομάδα μας. Πρέπει να σκεφτούν καλά αυτοί που θα πάρουν την απόφαση. Στο θέμα της αδειοδότησης καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Ο Ηρακλής είχε δυναμική παρουσία στην έφεση,. Ευελπιστώ πως θα δικαιωθούμε. Σε αυτό μας βοηθάει ο φίλαθλος κόσμος. Θέλω αν ευχαριστήσω όσους φιλάθλους ήρθαν στο Εφετείο. Για μας ήταν πολύ σημαντικό. Εύχομαι τη δικαίωση της ομάδας».

Ο παλαίμαχος άσος και πρώην προπονητής της ομάδας, Σάββας Κωφίδης, υπογράμμισε: «Με αυτές τις αποφάσεις το ποδόσφαιρο δεν παίζεται στα γήπεδα αλλά είναι γραφειοκρατική διαδικασία. Δυσφημεί η ίδια η ΕΠΟ το ποδόσφαιρο με τον τρόπο που το διοικεί. Τα έκτροπα στον τελικό του Κυπέλλου έχουν κάνει το γύρο της Ευρώπης και οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν πολύ ελαφρές. Με αυτή την απόφαση για τον Ηρακλή δεν πέφτει απλά κατηγορία. Ολόκληρη ιστορία τόσων χρόνων, μια ομάδα που κοσμεί την πόλη μας πέφτει κατηγορία και πώς θα αντέξουν οι βουλευτές, οι δήμαρχοι να μην υπάρχει ο Ηρακλής στη Σούπερ Λιγκ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να περιμένουμε την απόφαση και να δούμε τι θα γράψει η ιστορία με την έκδοση αυτής της απόφασης».

Με τη σειρά του ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Αλέξης Αδαμίδης, τόνισε: «Οι θέσεις του Ηρακλή έχουν ήδη αναπτυχθεί με προσοχή και λεπτομερώς. Θέλω να ακούσουν όλοι κάποια πράγματα. Ο Ηρακλής διαμαρτύρεται για τα δυο μέτρα και δυο σταθμά. Έχουμε τον φάκελο των στημένων της ΟΥΕΦΑ. Τηρήθηκε μια διαδικασία με μυστικότητα, εμπλέκονται ομάδες και της Σούπερ Λιγκ. Ο Ηρακλής μετά από διαβεβαίωση της αρμόδιας εισαγγελίας δεν έχει εμπλοκή. Τηρήθηκε η πρέπουσα διαδικασία. Όμως έχουμε και την περίπτωση του πλαστού εγγράφου που έφεραν το θέμα στα αθλητικά δικαστήρια χωρίς να τηρηθεί η ανάλογη διαδικασία με τα στημένα. Κανείς δεν ονομάζει ποιος το έκανε και όλοι λένε πως το έκανε ο Ηρακλής. Στη μια περίπτωση τηρείται ορθά μια διαδικασία ενώ στην περίπτωση του Ηρακλή σε μια μέρα μέσα τον «αποκεφάλισαν». Στον Ηρακλή προσθέτουν στην ποινή της πλαστογραφίας που επισύρει χρηματικό πρόστιμο μόνο, την ποινή της δυσφήμισης και της αλλοίωσης αποτελέσματος. Την Πέμπτη 17 του Μάη ο Ηρακλής είχε 4 δικαστήρια εκ των οποίων τα 3 ήταν για δυσφήμιση που επέσυραν την ποινή του υποβιβασμού. Όμως αθωώθηκε».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Επίσης έχουμε και την παράνομη σύνθεση επιτροπών. Πέρα από αυτά έχουμε αύριο στο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζεται η υπόθεση των δηλητηριασμένων νερών από το ματς Ακράτητος-Ηρακλής. Ξέετε ποια ήταν τότε η ποινή; Αφαίρεση 10 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Ο Ηρακλή τιμωρήθηκε με υποβιβασμό γιατί έβγαλε δελτία βάση μιας ενημερότητας που δεν ήταν σωστή. Αν μας εξηγήσει κάποιος ότι με αυτή την ποινή του Ηρακλή θα καθαγιαστεί το ποδόσφαιρο θα το αποδεχτούμε. Παρατηρήθηκε το φαινόμενο της δίωξης όσων φίλων της ομάδας συμμετείχαν στις διαδηλώσεις με κατηγορίες που δεν έχουν εμφανιστεί σε ανάλογες περιπτώσεις. Αν βρεθεί και συλληφθεί επ’ αυτοφώρω κάποιος που διαπράττει αδίκημα εκείνη την ώρα καλώς, όμως αν διώκεις κάποιους για τους «σπάσεις» το φρόνημα ονομάζεται φασισμός. Πρώτη και πάγια απόφαση της νέας διοίκησης και η εντολή που μας έχει δώσει είναι να κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία εναντίον όποιου έβλαψε τα συμφέροντα του Ηρακλή. Νομίζω ότι θα δικαιωθούμε. Οι διώξεις και τα ένδικα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε θα αφορούν κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που συνέβαλε σε βλάβη των καλώς εννοούμενων συμφερόντων της ΠΑΕ Ηρακλής. Τα βέλη στρέφονται κατά παντός υπευθύνου».

Η άλλοτε «σημαία» της ομάδας, Βασίλης Χατζηπαναγής, μιλώντας για το θέμα της αδειοδότησης, τόνισε: «Όταν πήγαμε στην Αθήνα, όπου έζησα από κοντά τα δικαστήρια, πιστεύω ότι τον Ηρακλή τον είχαν «στημένο». Ήταν πρωτόγνωρα πράγματα. Ο Ηρακλής έχει απόλυτο δίκιο. Την Τετάρτη πρέπει να δικαιωθούμε. Δεν υπάρχει άλλη απόφαση. Πέρασαν πολλοί αθλητές από τον Ηρακλή που τίμησαν τα χρώματα της εθνικής. Θα κάνουμε και προσπάθεια να πάμε στον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί».

Επίσης, παρών ήταν και ο Βαγγέλης Γραμμένος, πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, που παίρνοντας το λόγο, δήλωσε: «Θέλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις ουσιαστικές. Είναι αυτονόητη η στήριξη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας στον Ηρακλή. Οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο κι όχι σε γραφεία. Τα ίδια προβλήματα είχαμε και πέρσι. Είναι το σύστημα αδειοδότησης όπως έρχεται από την ΟΥΕΑ; Ένα σύστημα που διασφαλίζει ότι υπάρχουν βιώσιμες ΠΑΕ; Δεν είναι γνωστό σε όλος πως υπάρχουν ΠΑΕ με πολλαπλάσια χρέη από τον Ηρακλή; Για παράδειγμα πόσα οφείλει η ΠΑΕ ΑΕΚ; Πόσα εμφανίζονται στους ισολογισμούς; Όχι μόνο για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο κανονισμός της αδειοδότησης έχει να κάνει με τον τύπο κι όχι την ουσία. Αν είχε να κάνει με την ουσία θα προέβλεπε άλλα πράγματα. Το ζήτημα του Ηρακλή είναι σοβαρό και όπου υπάρχουν Ηρακλειδείς πρέπει να συστρατευτούν. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να σταθεί δίπλα στον Ηρακλή. Είναι επιβεβλημένο. Δεν αρκούν οι δηλώσεις. Πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στο θέμα της πλαστογραφίας, υπάρχει ένα αυτοτελές άρθρο στον πειθαρχικό κώδικα. Όποιος πλαστογραφεί τιμωρείται ως εξής και πουθενά δεν αναφέρεται ο υποβιβασμός. Όμως στην περίπτωση του Ηρακλή η πλαστογραφία ερμηνεύεται πιο βαριά και πάει για δυσφήμιση του αθλήματος; Ο τελικός του Κυπέλλου δεν είναι δυσφήμιση; Το ντέρμπι των δυο «αιωνίων» δεν ήταν δυσφήμιση; Τα γεγονότα στο γήπεδο του Βόλου δεν ήταν δυσφήμιση;
Γιατί αυτή η πλαστογραφία δεν τιμωρείται όπως οι άλλες; Είναι αυθαίρετη η ερμηνεία της Επιτροπής. Πρέπει το επιτελείο του Ηρακλή να εστιάσει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τι θα πει δυσφήμιση του ποδοσφαίρου; Έχουν διακοπεί αγώνες για να παραπεμφθεί για δυσφήμιση; Είναι κάκιστη η απόφαση της Επιτροπής και δεν υπάρχει περίπτωση να μην δικαιωθεί ο Ηρακλής. Στις 3 Ιουνίου στην τακτική απολογιστική συνέλευση της ΕΠΟ την ΕΠΣ Μακεδονίας θα εκπροσωπήσω εγώ και θα τεθεί αυτό το ζήτημα. Στο  ποδόσφαιρο γίνονται πράγματα που δεν τιμούν όσους διοικούν και όσους διοικούνται. Υπάρχει βία και επιθετικότητα στους αγωνιστικούς χώρους. Πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητας που έγιναν δεκτές. Σε όλα αυτά πρέπει να μπει μια τάξη. Όταν τηρούνται δυο μέτρα και δυο σταθμά σε βάρους του Ηρακλή βλάπτονται τα συμφέροντά του. Θα φανούν σύντομα και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».

Παρών ήταν και ο Κωνσταντίνος Γογάκος, πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, που δήλωσε: «Πηγαίνουν να μας υποβιβάσουν. Να μας αφανίσουν. Η ΠΑΕ Ηρακλής και ο Ερασιτέχνης τιμωρήθηκαν με πρόστιμο ενώ ο κύριος Δώνης μόνο με έγγραφη επίπληξη. Η κάθαρση του ποδοσφαίρου πρέπει να ξεκινήσει μέσα από την ΕΠΟ. Οι φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου έβγαλαν καμιά επίσημη ανακοίνωση ότι οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα; Δεν είδα καμία. Αναφορικά με τους φορείς της πόλης, έχουν ενημερωθεί. Δεν υπάρχει καμία ανοχή. Το σκεπτικό όλων των αποφάσεων είναι να θανατωθεί ο Ηρακλής. Θέτω στη διάθεση της κυβέρνησης τα κλειδιά του Ηρακλή».



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved