Ματέος: «Να παίξω στη Ρεάλ»

Ματέος: «Να παίξω στη Ρεάλ»

Να επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης επιθυμεί ο Νταβίντ Ματέος, έτσι ώστε να διεκδικήσει θέση βασικού, στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Ισπανός αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Sportday» και μίλησε για την επιστροφή του στη «βασίλισσα», την παρουσία του στην ΑΕΚ και την κατάκτηση του Κυπέλλου με τους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ματέος:

Για το πως ήρθε στην ΑΕΚ: «Υπήρχαν προτάσεις από ισπανικές ομάδες, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πρόθεση να φύγω από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιανουάριο.

Μίλησα, όμως, με τον Μουρίνιο και μου εξήγησε πως θα ήταν καλύτερο να πάω κάπου δανεικός για να παίξω. Όταν έμαθα για την πρόταση της ΑΕΚ, συμφώνησα μέσα σε πέντε λεπτά με τον μάνατζέρ μου να τη δεχτώ.

Γνώριζα πόσο σημαντική ομάδα είναι η ΑΕΚ, αλλά ο ρόλος του Χιμένεθ ήταν καταλυτικός και θεωρώ πως είναι θετική εξέλιξη για την ΑΕΚ η παραμονή του. Γνώριζα πόσο βοηθάει τους νεαρούς παίκτες να εξελιχθούν και δεν είχα καμία αμφιβολία για την επιλογή μου.

Δεν μου υποσχέθηκε θέση βασικού, αλλά η πρώτη κουβέντα που μου είπε ήταν πως θα εξελιχθώ και θα έχω ευκαιρίες να δείξω την αξία μου και πως ήταν στο χέρι μου να τις εκμεταλλευτώ. Πιστεύω ότι το έκανα».

Για τον πρόσημο που βάζει στη θητεία του στην Ελλάδα: «Είμαι ικανοποιημένος, είχα την εμπιστοσύνη του προπονητή και πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες του.

Μου αφήνει πολύ γλυκιά γεύση αυτό το διάστημα στην ΑΕΚ, ήταν μία διαφορετική εμπειρία για εμένα που είμαι από μικρό παιδί στη Ρεάλ και δεν είχα φύγει ποτέ από εκεί.

Τώρα μπορώ να πω πως πήρα τη σωστή απόφαση τον χειμώνα. Είμαι ευγνώμων στην ΑΕΚ για την ευκαιρία που μου έδωσε, τους ευχαριστώ όλους, το τεχνικό επιτελείο, τους συμπαίκτες μου, τη διοίκηση, τον κόσμο».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου και τα επεισόδια: «Ήταν πολύ σημαντικός ο τίτλος για την ομάδα και τον πανηγυρίσαμε με την ψυχή μας.

Όχι τόσο στο γήπεδο, αλλά στα αποδυτήρια επικράτησε πανικός. Στην Ελλάδα οι φίλαθλοι ζουν διαφορετικά το ποδόσφαιρο, με πολύ μεγαλύτερη ένταση και πάθος. Είναι μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσω. Δεν πίστευα, π.χ., ποτέ ότι θα έβλεπα ένα τόσο μεγάλο γήπεδο, το ΟΑΚΑ, τόσο άδειο σε κάθε ματς!

Ακόμη και στον τελικό που γέμισε, ήταν γύρω από τον αγωνιστικό χώρο τόσοι φίλαθλοι κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Είχε προηγηθεί δέκα μέρες πριν ο τελικός Ρεάλ Μ. - Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, όπου η αντιπαλότητα δεν συγκρίνεται και δεν υπήρχαν καν νεκρές ζώνες... Δεν κριτικάρω όμως όσα έζησα εδώ. Κάθε χώρα ζει διαφορετικά το ποδόσφαιρο».

Για το αν θα επέστρεφε στην ΑΕΚ: «Το όνειρό μου είναι να παίξω στη Ρεάλ και θα κάνω τα πάντα για να το εκπληρώσω. Ξεκινώ προετοιμασία στα μέσα Ιουλίου και μετά θα δούμε.

Η εμπειρία μου στην ΑΕΚ ήταν πολύ θετική και θα ήθελα να επιστρέψω, αν τεθεί θέμα δανεισμού, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλω να το σκέφτομαι. Θέλω να αρπάξω την ευκαιρία και να καθιερωθώ στη Ρεάλ.

Προτιμώ να μη σκέφτομαι τι θα γίνει αν δεν έχω θέση στη Ρεάλ. Την Πέμπτη με πήρε ένας από τους βοηθούς του Μουρίνιο για να με ενημερώσει για την προετοιμασία.

Διαβάζω όλα όσα γράφονται στον ισπανικό Τύπο, αλλά μέχρι να μιλήσω με τον Μουρίνιο δεν μπορώ να γνωρίζω τι πραγματικά σκέφτεται για εμένα. Προτιμώ να μην ενθουσιάζομαι».

Για την κατάκτηση του Champions League από την Μπαρτσελόνα: «Ως Ισπανός θα έπρεπε να υποστηρίζω την Μπαρτσελόνα, αλλά καταλαβαίνετε την αντιπαλότητα που υπάρχει.

Είδα τον τελικό ως ουδέτερος, μου ήταν αδιάφορο ποιος θα κέρδιζε από τη στιγμή που δεν έπαιζε στον τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άντεξε μόνο μέχρι την ισοφάριση, μετά η Μπαρτσελόνα επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της, έπαιξε στο στυλ που της αρέσει και πήρε δίκαια το τρόπαιο.

Μετά το 1-1 φάνηκε πως υπήρχε μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι Άγγλοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα. Δεν ήταν έκπληξη το παιχνίδι των Καταλανών.
Έτσι παίζουν πάντα. Φέτος η Ρεάλ είχε μία νέα ομάδα με καινούργιο προπονητή. Πήρε το Κύπελλο, του χρόνου πιστεύω ότι θα κατακτήσει περισσότερους τίτλους».

Για τον Ζοσέ Μουρίνιο:  «Προσωπικά του είμαι ευγνώμων, γιατί αυτός μου έδωσε την ευκαιρία να ανέβω στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ.

Πέραν από τεράστιος προπονητής, ο Μουρίνιο είναι και τρομερός άνθρωπος, και αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό. Μπορεί σε πολλούς να είναι αντιπαθής λόγω του τρόπου που έχει επιλέξει να συμπεριφέρεται, ωστόσο όποιος τον γνωρίζει καταλαβαίνει ότι είναι εξαιρετικός χαρακτήρας.

Ζει το ποδόσφαιρο με έναν τρόπο διαφορετικό, αλλά αυτόν δεν τον ενδιαφέρει αν προκαλεί ή αν γίνεται αρεστός στον κόσμο, τον ενδιαφέρει να κερδίζει. Και έχει κερδίσει τρόπαια παντού και αυτό δεν είναι τυχαίο».



Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved