Πάντα θα υπάρχει «μαγικό χεράκι»

Πάντα θα υπάρχει «μαγικό χεράκι»

Ο προπονητής του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την διαιτησία, τον Ατρόμητο, τις πρώην ομάδες του ενώ αναφέρθηκε και στον Ανδρέα Τάτο.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός στον «ΝovaΣπορ fm 94.6»:

Για τον Ατρόμητο: «Γενικώς αυτό τον ενάμιση χρόνο που χτίζουμε την ομάδα, το πρόβλημά μας είναι ότι δεν είμαστε τόσο αποτελεσματικοί. Υπήρχαν ματς που ήμασταν ανώτεροι από τους άλλους και δεν κερδίζαμε. Όλες οι ομάδες θέλουν ένα φορ για τα τελειώματα. Είμαστε μέσα στις 4-5 πιο αποτελεσματικές επιθετικά ομάδες με 22 γκολ, αν και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερο. Στα τελευταία ματς είχαμε χάσει αρκετούς πόντους στο τέλος».

Για την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό: «Δεν κινδυνεύσαμε καθόλου γιατί όταν κυνηγάει την μπάλα ο αντίπαλος κουράζεται εύκολα και αφού ο αντίπαλός μας είχε την ανάγκη για βαθμούς του αφήσαμε χώρο και όταν ανοίχτηκε τον χτυπήσαμε στην κόντρα».

Για το ρόστερ της ομάδας του: «Η αλήθεια είναι υπάρχει η πολυτέλεια, να διαλέγουμε παίκτες γιατί μπορεί να μην συγκαταλεγόμαστε στις μεγάλες ομάδες, αλλά το ρόστερ και οι παίκτες που έχουμε στον πάγκο δεν είναι αμελητέοι. Δεν είμαστε το πιο πλήρες ρόστερ, αλλά όταν έχεις τον Περόνε, τον Μπρίτο, τον Φαβάλι, τον Καραγκούνη και τους άλλους στον πάγκο, τότε φαίνονται πολλά. Σημαντικό είναι ότι μπορούμε να βάζουμε τον πιο έτοιμο».

Για τη σωτηρία: «Είναι υποτιμητικό να λέμε ότι στόχος ήταν η κατηγορία. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν , απλώς όταν εξασφαλίζεις την κατηγορία, νιώθεις πιο απελευθερωμένος στη διεκδίκηση των άλλων ματς. Εμείς, αν και ξεκινήσαμε άσχημα, είχαμε πάντα αισιοδοξία ότι θα βρεθούμε ψηλά. Δεν κοιτάμε προς τα πάνω, αλλά θα διεκδικούμε κάθε ματς ξεχωριστά και όπου φτάσουμε. Η ομάδα τερμάτισε πέρσι έβδομη με 37 βαθμούς και φέτος, από τη στιγμή που έχουμε 25, στόχος είναι να μαζέψουμε περισσότερους και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Κύπελλο».

Για τις διαιτησίες: «Αν αντιδράσεις στη διαιτησία δεν κερδίζεις τίποτα, πάλι χαμένος βγαίνεις, είτε εσύ ο ίδιος θα τιμωρηθείς, είτε η ομάδα. Η πίεση και το άγχος είναι πού μεγάλα, αλλά πρέπει να προσπαθούμε να συγκρατηθούμε. Για τους διαιτητές φταίει ο τρόπος που λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλοί από αυτούς είναι ικανοί, αλλά η πίεση που δημιουργείται από τις μεγάλες ομάδες δεν κάνει καλό. Πάντα θα υπάρχει ένα “μαγικό χεράκι” που θα βοηθάει του μεγάλους».

Για τον Τάτο: «Προερχόταν από ίωση και για αυτό δεν είχε καλή απόδοση με τις Σέρρες. Ο Ανδρέας, επειδή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη θέση των κεντρώων, θα κάνει μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ποιοτικός, αλλά έχει και πολύ καλό “μηχάνημα”, μπορεί να τρέξει όλο το γήπεδο».

Για τον Γεωργιάδη: «Δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη γνώμη. Κάνει ένα καλό πρωτάθλημα και έχει καλά στοιχεία, ενώ είναι κοντά στο γκολ. Βέβαια δεν είναι και μικρός-μικρός, είναι 23 χρονών».

Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Είναι μία από της εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό να προοδεύουν άτομα που δουλεύουν σωστά, έχουν πλάνο και σχέδιο. Δεν ξεχωρίζω σε Έλληνες και ξένους τους προπονητές, αλλά σε κακούς, καλούς και μέτριους».

Για ΑΕΚ και Λάρισα: «Μας στεναχωρεί η ΑΕΚ γιατί εκεί που νομίζεις ότι μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι, το χάνει και παίρνουν πόντους ομάδες που περιμέναμε στον Ατρόμητο να χάσουν. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα για το ρόστερ της, αλλά εκεί βρίσκεται το πρόβλημα κατ’ εμέ και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κερδίζει στα ντέρμπι και σε άλλα ματς πάει πολύ άσχημα, επειδή δεν μπορεί να ξεκουράσει τους παίκτες της.

Το πρόβλημα με τη Λάρισα δεν είναι μόνο οι βαθμοί, αλλά το ότι δεν εμπνέει κιόλας η εικόνα της. Μπορεί μια ομάδα να μην κερδίζει, αλλά να σου δείχνει ότι μπορεί. Αυτό που πρέπει να περιμένει ο κόσμος της είναι να δει τί μπορεί να κάνει η ομάδα από αγώνα σε αγώνα».

Για τον Αναστασάκο: «Υπήρξα συμπαίκτης μαζί του στην ΑΕΚ, τότε έπαιζε αριστερός χαφ και μου έκανε εντύπωση πως εξελίχθηκε σε σέντερ φορ. Με τα χρόνια τον πήρα στον Ατρόμητο. Μέσα στην περιοχή έχει πολύ καλά τελειώματα. Βλέπει το τέρμα τεράστιο. Επίσης βελτιώνει συνέχεια το παιχνίδι του και βοηθάει και εκτός περιοχής. Στο ποδόσφαιρο μετράει πως μια ομάδα και ένα κόουτς θα συνδέσει τις γραμμές. Από την 7η αγωνιστική και μετά παίζουμε με τρία φορ μπροστά. Είμαστε μια φουλ επιθετική ομάδα».

Για το μέχρι ποια ηλικία μπορεί να παίζει ένας ποδοσφαιριστής: «Η ηλικία δεν σε κάνει να σταματάς να τρέχεις. Αν προσέχεις, κάνεις καλή προπόνηση, καλή ζωή και έχεις καλό σκαρί τότε δεν μετράει η ηλικία. Δεν είναι τυχαίο όταν υπάρχουν σε ομάδες πολλές θλάσεις. Είναι λόγω κακής προπόνησης. Λίγοι είναι οι αθλητές που κάνουν κακή ζωή. Οι πιο πολλοί είναι σωστοί επαγγελματίες».

 



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved