Ξεσπάει… με γκολ!

Ξεσπάει… με γκολ!

Τον γνωρίσαμε, όταν ήρθε στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ιωνικού, το 2005. Ο λόγος για τον Μπέντζαμιν Ονουάτσι, ο οποίος οδηγεί, την φετινή σεζόν,  την Καβάλα, σε… ευρωπαϊκούς δρόμους.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή… Ο πολυσύνθετος επιθετικός, έκανε τα πρώτα του βήματα
στην ιταλική Ρετζιάνα . Ο Μπέντζαμιν αγωνίστηκε μέχρι το 2003, στον εν λόγω σύλλογο, μέχρι που ο τότε προπονητής της Γιουβέντους, Μαρσέλο Λίπι, ενδιαφέρθηκε για τον παίκτη και τον πρότεινε να πάει στις ακαδημίες της Γιουβέντους.

Φυσικά, ο Ονουάτσι δέχθηκε και το 2005 δείχνοντας καλά στοιχεία, ως  παίκτης της «Μεγάλης Κυρίας», προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Εκεί, όμως, έκανε μόνο μια εμφάνιση και ο Φάμπιο Καπέλο, που ανέλαβε αργότερα το «τιμόνι» της «Γιουβε»,  τον έστειλε δανεικό σε ομάδα της Σέριε Β, στην Σαλερνιτάνα, για έναν χρόνο.

Τελικά, το συμβόλαιο της Σαλερνιτάνα και της Γιουβέντους έβαλε τέλος για τον Μπεντζαμιν, μέχρι που το καλοκαίρι του 2005, δέχτηκε την πρόταση της Σταντάρ Λιέγης και μετακόμισε στο Βέλγιο. Ωστόσο, ούτε εκεί έπιασε, καθώς ο Ντομινίκ Ντ'Ονόφριο δεν τον υπολόγιζε.

Βρήκε την… ποδοσφαιρική του Ιθάκη
Την ίδια μόλις χρονιά, λοιπόν, δέχτηκε την πρόταση του Ιωνικού, που τότε βρισκόταν στα μεγάλα σαλόνια. Στην ομάδα της Νίκαιας, βρήκε τελικά την… ποδοσφαιρική του Ιθάκη και από τις 55 συμμετοχές κατάφερε να σκοράρει 18 φορές, βοηθώντας τον σύλλογο να πραγματοποιήσει αξιόλογες πορείες.  Στον Ιωνικό έμεινε, έως και το 2008, όπου και πήρε μεταγραφή για το ΑΠΟΕΛ, ενώ το 2009, επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα, για λογαριασμό την Καβάλας.

Τόσο την περσινή σεζόν, όσο και την φετινή, ο πολυσύνθετος στράικερ κάνει… παπάδες και δείχνει, με τις εμφανίσεις του, πως θα μπορούσε άνετα να ανταπεξέλθει, παίζοντας για λογαριασμό, μεγαλύτερων ομάδων.

Το οικογενειακό του δράμα
Ο 27χρονος παίκτης, πάντως, φαίνεται πως ξεσπάει μέσα από το ποδόσφαιρο. Το οικογενειακό του δράμα, τον έχει κάνει πιο ευαίσθητο άνθρωπο, αλλά και πιο δυνατό στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Νιγηριανός επιθετικός των «Αργοναυτών», βίωσε το θάνατο της δύο μηνών κόρης του, ένα γεγονός που τον συγκλόνισε, αλλά και που του έδωσε δύναμη να συνεχίσει να αγωνίζεται, έχοντας εκείνη ως πηγή έμπνευσής του.

Έτσι, οι καταπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο έμπειρος επιθετικός, στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague, προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Τουρ. Η γαλλική ομάδα ζήτησε τον Νιγηριανό άσο, με τη μορφή δανεισμού ως το καλοκαίρι, με οψιόν αγοράς που φτάνει τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ιθύνοντες της Καβάλας, ωστόσο, δεν ήταν θετικοί στο ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην παραχώρηση του πρώτου σκόρερ της ομάδας τη φετινή σεζόν. Παράλληλα, οι διοικούντες τους «Αργοναύτες», πιστεύουν πως ο Ονουάτσι είναι ο ηγέτης της «κυανόλευκης» ομάδας και θεωρούν πως μαζί με τον Νικουλάε, που αποκτήθηκε την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα οδηγήσουν την ομάδα, σε μεγάλες επιτυχίες.

Τέλος, ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι -μέχρι στιγμής- στο φετινό πρωτάθλημα, έχει 28 συμμετοχές και έχει βρει δέκα φορές τον… δρόμο προς τα δίχτυα. Το τελευταίο του τέρμα, το σημείωσε στο χθεσινό ματς, με τον Ηρακλή, όπου και η Καβάλα κατέκτησε ακόμη ένα «τρίποντο».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved